Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van itt olyan aki elgondolkozo...

Van itt olyan aki elgondolkozott azon hogy mégsem tanul tovább a felsőoktatásban? Mi a véleményetek a keretszámok csökkentéséről?

Figyelt kérdés

Van itt olyan aki elgondolkozott azon hogy mégsem tanul tovább a felsőoktatásban? Mi a véleményetek a keretszámok csökkentéséről?

Tulajdonképpen a szegényebbek ki fognak szorulni a felsőoktatásból

2012. dec. 6. 20:54
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Én most vagyok másodéves, diákhiteles egyébként, mert nem vagyok államilag támogatott. Mi másodéven 33-34-en vagyunk kábé, az elsőévesek pedig 12 (!!)-en, ebből asszem 2-en támogatottak. Szociális munka szakról van szó egyébként, szóval nem valami hasznavehetetlen szak, divatszak. De mi lesz jövőre? Ha ennél kisebbre csökkentik a dolgokat, az nagy gáz. Pár csoporttársam azt mondja nem baj, nekünk annál jobb, mert nem lesz konkurencia, de szerintem ez hülyeség. Így is annyi probléma van, és még több lesz.

Én tanulni akarok, a diákhitelre nem gondolok egyelőre (még 3 évem van minimum, mert csúszok egy félévet), csupán annyit, hogy valahogy átverekedjem magam támogatottra.

2012. dec. 14. 12:15
 22/22 anonim válasza:

Végig olvastam az eddigi válaszokat, és nagyon sok értelmes hozzászólàst láttam. 16 éves lány vagyok, egy erős, kéttannyelvű gimnzáziumba járok,a majdnem 40 fős osztályunkban benne vagyok a 3 legjobb tanulóban. A mi iskolánkban is volt sztrájk, de nem értettem vele egyet. Pontosan azok az emberek háborogtak , akik egyébként nem tanulnak sokat, jó formán leszarják a sulit. Az ilyen lusta diákok nem érdemlik meg, hogy az állam finanszírozza a tanulásukat, aki gimiben sem csinál semmit, az nem egyetemen fog elkezdeni tanulni. Ahogy én látom, az ilyenek vannak felhàborodva, mert bepánikoltak, hogy a lakozott 2 eseikkel nem tudnak majd tovább tanulni. Aki szorgalmas,okos, szociális helyzetétől függetlenül tud majd tanulni. Ha végig gondoljátok, ez egy finanszírozhatatlan dolog, a világ legtöbb országában a felsőoktatás nem térítésmentes.

Azok a diákok, akik gyenge képességűek, kevésbé jó iskolába járnak az egyetemek színvonalát is csak rontják.

Lehet, hogy 14 évesen még nem tudod mit akarsz majd dolgozni, de pont ezért fontos, hogy minden tantárgyba fektess energiát, elég, ha később szelektálsz. Az is tökéletesen kirajzolódott, hogy a sulinkban a többség azt szajkózta, amit otthon hallott, nem volt saját véleménye, gondolata, örültek a lyukasórának.

Még egy utolsó észrevétel: főként a liberális családok gyermekei gyártották a feszültséget.

2012. dec. 16. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!