Van itt olyan aki elgondolkozott azon hogy mégsem tanul tovább a felsőoktatásban? Mi a véleményetek a keretszámok csökkentéséről?
Van itt olyan aki elgondolkozott azon hogy mégsem tanul tovább a felsőoktatásban? Mi a véleményetek a keretszámok csökkentéséről?
Tulajdonképpen a szegényebbek ki fognak szorulni a felsőoktatásból
Már miért nem járhatna mindenki gimibe? Mindenkinek megvan a lehetőség, csak jól meg kell írni a központit.
Egyébként is pont azok mennek gimibe a legtöbben, akik még nem tudják mik legyenek. Én is most döntöttem el nyáron és ez az utolsó évem.
na erről beszéltem, pont az ilyen géniuszokról mint te kedves 11.válaszadó!
de látom nem ment át a dolog lényege...
Szükséges volt lépni. Nem állapot, ami manapság megy az egyetemeken. Látom nap mint nap, hogy a diákok 95%-a sz*rt se csinál. Csak testi szükségleteinek él, és részegen fetreng heti 3x. A legtöbb szakon elég elővenni a könyveket(feltéve, ha van) a vizsgaidőszakban 2 hétre (egy átlagos képességű embernek) és 5össel átmegy. Ez mind szép és jó, de az állam pénzéből él, a jó átlaga miatt pedig még az ösztöndíjakat is benyeli.
Azt nem lenne szabad megcsinálni, hogy egyes szakokon az állami férőhelyek számát 0-ra redukálják, ehelyett egy minden szakot érintő "globális" férőhelycsökkentést javasolnék. Ezáltal megszűnnének a 250pontos TTK-s helyek. Nem értem, minek kell ennyi diplomást képezni? A végzett egyetemisták 95% hülyébb, mint amikor bement az egyetemre, ezt még a vak is látja.
Orvosira járok, látom, hogy mi megy más szakokon és dühít a dolog. Szóval ne sírjon az, akit a diplomájával sz*rba se vesznek, hiszen egyenesen arányos a bánásmód és a diplomába ölt munka. Ne sírjon senki, ameddig 1 államilag támogatott hely is van az adott szakon: szorgos munkával az az 1 hely is megszerezhető.
Diákhitel: szánalmas. Nincs összhangban a képzés ára és a jövőbeli fizetés.
Jó gimnáziumba kell járni, ennyi. Ha nem, akkor meg le kell ülni és tanulni. Én se jártam sose különtanárhoz, és 480 ponttal vettek fel. Ha nem tud valaki az érettségire felkészülni, akkor mit akar az egyetemen? Ott sem fogja senki sem a kezét, amikor 5 kilós könyveket kell benyalni...
Attól, hogy TTK-n 240 volt a ponthatár, az nem azt jelenti, hogy akárki befejezi. Igenis onnan gyorsan kihullik az, aki nem oda való. Mondjuk nem környezetvédelemre meg földrajzra gondolok (de ott nem is 240 volt a ponthatár).
És akkor jövök én, a BME-s gépészmérnök. 391 a ponthatár, mondható kevésnek is, de nem tartozik a legkisebbekhez. Látom, hogy buták az emberek, de ki is fognak bukni még az első évben. Nem tudják a végtelenségig húzni.
Az eredeti témához pedig, az lehet, hogy szükség van létszámcsökkentésre, de nem ilyen mértékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!