Van itt olyan aki elgondolkozott azon hogy mégsem tanul tovább a felsőoktatásban? Mi a véleményetek a keretszámok csökkentéséről?
Van itt olyan aki elgondolkozott azon hogy mégsem tanul tovább a felsőoktatásban? Mi a véleményetek a keretszámok csökkentéséről?
Tulajdonképpen a szegényebbek ki fognak szorulni a felsőoktatásból
Nekem eszembe jutott, de megyek tovább. Majd lesz valahogy, ha nem próbálom meg, nem is tudom, hogy mi lehet.
Amúgy sem mennék külföldre, úgyhogy aláírom a szerződést, ha azon múlik.
Szerintem nem a szegények fognak kiszorulni. Attól, hogy valaki gazdag nem ment automatikusan fizetősre eddig sem és ez után sem fog, ugyan úgy államira jelentkezett, hiszen minek fizetne, ha van elég pontja az államihoz. Aki elég okos hozzá az most is be fog kerülni. Aki ki fog szorulni, azok akiknek amúgy sem az egyetemen van a helyük. Szerintem szükséges lépés volt, mert már szinte mindenkinek van diplomája, van aki csak azért jár egyetemre, hogy legyen egy neki, az mindegy, hogy miből. Az meg már komolyan egy vicc, hogy tavaly bizonyos mérnöki szakokra 350, természettudományos szakokra 260 ponttal bekerültek emberek.
És ezt úgy mondom, hogy idén fogok érettségizni. Én biztosan egyetemre megyek és tudom, hogy fel is fognak venni, mert keményen tanultam érte.
Utolsó!
Csak nem mindenki jövőre már az egyetem fog csücsülni, hanem lehet utána éven akarna oda menni, és addigra be is szüntethetik az államis helyeket. Akkor aztán tök mindegy, hogy kinek hány pontja van, mert úgyis az fog bekerülni, aki vagy hitelt vesz fel, vagy ki tudja fizetni a tandíjat és meg mellette kismillió mást is...
Ja és le lehet pontozni.
annyira bírom hogy mindenki olyan könnyen magyaráz itt a pontokról, ahhoz hogy az érettségi jól sikerüljön egy jó színvonalú oktatást is kellene nyújtani mert nem mindenki tudja megfizetni a magántanárt mert meg lehet nézni mit ér pl: a fakt stb.. ha az ember nem egy elit gimibe jár, ja de tudom mostanában mindenki olyan k*rva okos hogy magától feltud készülni mert egy született zseni, a nyelvvizsgáról nem is beszélve ugye én is szívesen letennék egy kettőt ha kitudnám fizetni...
tudom hogy ez jutott, van akinek ezért nem kell a lelkét is kidolgoznia 20 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!