Jogi egyetem elkezdése? (Van egy két kérdésem)
Sziasztok,idén kell tantárgyat válasszunk a fakultáció miatt,és otthon szóba jött a jogi egyetem,és engem érdekel a történelem,de az irodalom nem annyira.
Irodalom azzal úgy vagyok,hogy van,de ha nem lenne muszáj akkor nem tanulnám alapvetően szeretek olvasni írni,sőt eléggé sokat szoktam írni olvasni.
És az lenne a kérdésem,hogy az egyetem évek alatt mennyire jön elő az irodalom,tehát elemzések...stb amit egy középiskolásnak tudnia kell.
Ezáltal a történelem emelt érettségihez húzódom jobba.
Közelünkben sajnos nincs egyetem ezáltal nem tudok érdeklődni,hogy miként és hogyan megy az oktatás,de amit akartam azt megtudtam a google segítségével.
Nem értek hozzá de ha hülyeséget mondok nyugodtan pontozzatok le.
De szerintem egy jogi (!!) egyetemen nem fogtok verseket elemezni, vagy ha igen akkor szó szerint elröhögném magam az előadáson :)
A hármasnak nem teljesen van igaza. 2013-tól kell emelt az igaz, de bármelyik tárgyból. Konkrétan igyvan megfogalmazva
"A felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: magyar nyelv és irodalom, történelem, angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, latin nyelv."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!