Ha az ember a bölcsész szót használja, mért mindenkinek a szabad bölcsész, esztétika, és hasonló hülyeségek jutnak eszébe?
Én ezt már olyantól is hallottam akinek egy sima érettségije van és soha az életbe be nem tette a lábát az egyetemre.
Én jártam TTK-ra most BTK-s vagyok igaz ez lesz itt az első vizsgaidőszakom de eddig sokkal nehezebb a töri szakom.
Kösz a válaszokat, örülök, hogy egyet értesz.
Most látom, hogy az előbb a kelljen szót elgépeltem.
Túlnyomó részt ezek a fikázások olyanoktól jönnek, akik egyetem közelében sem jártak. A proliktól.
És elenyésző részben még vannak az alacsony önbecsülésűek, akik ezzel akarnak bizonyítani maguknak, hogy ajnározzák magukat ("ohhh, én orvosnak, mérnöknek, jogásznak, közgazdásznak tanulok, jaaaaaj, olyan nehéz, annyit kell tanulni, de én csinálom, mert annyira f@sza vagyok").
Mindez párosulva azzal, hogy nem biztos a jövőjét illetően (nem előítélet, de ezt leginkább azoktól a mérnök- és informatikusszakosoktól hallom, akik tudjátok ilyen full nyomorék kockák, és azt hiszik, ha megcsinálják a szakot, akkor egyből 500 ezres fizetést kapnak, és majd jól visszavágnak azoknak, akik buzerálták őket, mert akkor ők lesznek a f@sza gyerekek. Persze ez nem így van.)
Illetve a másik dolog az alacsony önbecsüléshez, hogy magukat úgy próbálják felsőbbrendűnek beállítani, hogy másokat alacsonyítanak le. És itt jön be a fikázása azoknak a szakoknak, amelyeket említettetek.
Mert műveletlenek, nagy részük egyetem közelébe sem járt.
Amúgy az esztétika szakot sem nézem le, sőt szerintem sokan el se tudnák végezni. Mivel az esztétika a filozófiának az egyik ága, így elég sok filozófia órájuk van, ami nem könnyű. Nálunk csak bevezetés a filozófiából kapásból bukott a fél évfolyam. Nagyon sokat kell hozzá olvasni, és többször átrágni magad rajta, hogy kb. megértsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!