Környezetgazdálkodási agrármérnök: BCE vagy SZIE? Szerintetek hova érdemesebb menni?
Hát, ha harc hát legyen harc! :D
Először is, a Corvinus nem egyenlő a Közgázzal! A Corvinusnak 2 Campusa van, mindkettőn 3-3 kar. A Pesti Campus a Közgáz (Gazdaságtudományi kar, Társadalom tudományi kar, Közgazdaságtudományi kar) Budai Campuson van az Élelmiszer tudományi kar (rangsor alapján a legjobb az országban, a Tájépítészeti kar (az egyetlen az országban) és a Kertészet tudományi kar (régebbi a Gödöllői Egyetemnél. A környezetgazdálkodási agrármérnök képzés a Budai Campuson van, semmi köze a Közgázhoz.
Másodszor, nem akartam támadni Gödöllőt, nem ismerem igazán, nem voltam ott túl sokszor, az egyetemről pedig nem sokat tudok, mindössze annyit, hogy ha pár évvel ezelőtt mi is a Szent István Egytem tagintézménye voltunk, de kiváltunk (Campus szinten) és a Közgázzal együtt alapították meg a Budapesti Corvinus Egyetemet.
Kedves eddigi válaszolók. Én is ez iránt a szak iránt érdeklődöm és lenne egy kérdésem.
Előre mondom,hogy nem emiatt választottam a BCE-t,de mi a véleményetek arról,hogy ha nem érzem magam elég erősnek (de nagyon reménykedem,hogy felvesznek) akkor nagyobb esélyem van a BCE-re jutni létszám szempontból? Mert nagyon mondják hogy milyen híres a SZIE és elgondolkodtam,hogy oda biztosan többen jelentkeznek. Még egyszer hangsúlyozom,nem e miatt választottam a Corvinust, de szerintetek?
A SZIE-en sokkal alacsonyabb a ponthatár, szinte már-már a minimum.
Bár jelenleg van egy személy, aki leakarja minden áron húzni a Budai Campust, hidd el nem rossz választás (nem tudom miért lehet ennyire bepöccenve, hogy minden kérdésnél lehordja :D). Ha meg van benned szorgalom, menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!