A SZIE-GTK: Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc nagy mellélövés lenne a mai túltelített piacon, ha azt jelölném be első helyre?
Milyen a SZIE Gödöllőn? Felveszi az ott kapott diploma a versenyt egy másik agrárképzésű felsőoktatási intézményi diplomával?
Ha igen, melyikkel?
Ha nem, melyik a felsorolásban a jobb tőle?
( Agrár egyetemek, és főiskolák névsora:
[link] )
Köszönöm a válaszokat!
20/L
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! ;)
Az én szemszögemből a NYME teljességében kizárható, mert ami a környékemen van az a Debreceni és a Miskolci Egyetem. A DE-re nem szeretnék jelentkezni, mert azt hangoztatják, hogy nem jó diplomát ad, régen volt presztízse ma már teljesen elvesztette a hírnevét, és csak az DE-ÁOK-t emelik ki. ( oda pedig nem szeretnék menni), viszont gondolkodok a ME-n 2. helyre.
Sajnos döntésképtelen vagyok, mert eredetileg közgazdász szerettem volna lenni mindig is vagy turizmus-vendéglátás vagy gazdálkodási- és menedzsment szakon, de a matematika oldala nagyon megfélemlít. Igaz tudom itt is van gazdasági matematika, mikro-makroökonómia, + természettudományi tárgyak is, amikkel nem volt különösebb problémám középiskolai éveim alatt ( bár igaz csak két évig tanultam, mert vendéglátás-idegenforgalmi szakmacsoportba jártam ).
Ennek a linknek inkább van aktualitása, mint amit első körben találtam sorry.
Értelek kedves első, és köszönöm második Neked is a hasznos választ. (:
Egy valamit viszont nem értek, olvas az ember olyanokat fórumokon, hogy ez az agrármérnöki szak, a büfések kategóriája, miért mondják ezt rá, annyira könnyű elvégezni? ( én ezt megcáfolnám, már abból kiindulva is, hogy milyen tantárgyakat foglal magába így első ránézésre, vagy tévedek? )
"olvas az ember olyanokat fórumokon, hogy ez az agrármérnöki szak, a büfések kategóriája, "
Ilyeneket általában azok írnak, akiket felvettek minimum ponttal az egyetemre és veri a nyálát, hogy ő mekkora ember, mert egyetemista és nehéz szakon tanul. Nagy százaléka kihullik és védekezés céljából másik szakok hallgatóin töltik ki a dühüket mert frusztráltak. Amúgy szerintem nem büfészak.
Nagyon elgondolkodtam ezen a mérnöki szakon, és szerintem érdekelne, mivel van benne gazdasági oldal, de ezmellett találkozhatnék természettudományi, és vidékfejlesztési szemszögből is érdekességekkel.
(+, ha nagyon drasztikusan nem növekednek a ponthatárok, lehet lenne esélyem még felvételt is nyerni a SZIE-GTK-ra, de ez még csak egy nagy álom a jövőmmel kapcsolatban, ami a diploma. :) )
Kedves utolsó! Egyébként igazad van, mindig az ad hangot a gondolatának, akinek ég a háza valamilyen oknál fogva, csak tényleg lehet olyan valakik véleményével találkozni akár itt is, akik speciál ezt a szakot lenézik nem akármilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!