Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az ilyen mennyire normális...

Az ilyen mennyire normális középiskolákban?

Figyelt kérdés

Több iskola is van, amely eléggé furán kezeli a diákokat. Pl.: Van olyan, ahol a német és angol oktatás a német nyelv "kevésszámú" jelentkezők miatt, angol óra esetében a német nyelven akkor lukas, míg amikor német megy, az angol tagozatos tanulóknak van lukas. Ugye heti 3-4 (félévtől függően) óráról beszélünk, így már heti 4 eddig a lukasórák száma. Ehhez még hozzáadódik 1-2 (tanárok nemtetszései alapján), így a lukas órák 4-6 ig terjednek /hét

Ha ezeket leszámolnánk, van hogy a diák, jóval hamarabb hazamehetne, mint fél 3. De ez miatt, egész héten 7 órával küzd + 12-be még a felkészítőket se tudják hova pakolni, csak 8-ba, vagy csak 0-ba.

Ehhez még hozzáadódik a tantestület által felépített értelmetlen órarend, amely során a kemény tantárgyak nap végére (6-7.-be) kerülnek, míg a könnyű (szakmai) tantárgyak, van hogy halmozva vannak. (pl. 3 gépészet egymás után, majd azt követ két matek).

Az ilyen hanyag órarendekkel nem lehet valamit kezdeni?

Illetve az milyen szokás, hogy az unokaöcsém hivatkozik arra, hogy az illetékes tanár, azért így rakta az órarendet, mert több kolléga is nemtetszését nyilvánította ki, mikor 1-0-1-1-1-be kapta a beosztását (0 jelöli, mikor nincs órája.)

Még jó, hogy nem tanár vagyok, hiszen mint alkalmazott eszem ágában nem lenne panaszkodni, felfelé, hogy hééé én kapom a pénzt a diákok meg alkalmazkodnak hozzám. Milyen ez már, hogy a tanárok magukhoz igazítják az órarendet, mégha a diáknak nehéz is?

2012. okt. 24. 18:37
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Talán a legnormálisabb választ te adtad.

Nekem már eszem ágában sincs visszamenni tanulni, bármilyen suliba, hiszen 2 éve végeztem, és dolgozom.

A konkrét problémám, nem a tanulás mennyiségével, vagyis a tanóra mennyiségével van. A 30 tanórát, amit simán ellehetne osztani ésszerűen, megemelik a lukas órák miatt 34-40.re

Ez kb egyenértékű azzal, hogy te kapsz egy ilyen munkaidőt:

6 óra majd 2 óra szünet és utána dolgozod le a maradék 2-öt, hogy meglegyen a napi 8 óra.

De ezt mind úgy, hogy ugye iskolába/munkába is, sok a "másvárosi" személy, így haza se mehetsz addig, hanem jobb ha leülsz valahol.

2012. okt. 26. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!