Orvosin ugye nem kizáró ok a tetoválás? (Mondjuk egy
normális minta, nem valami durva, alkaron. )
Az emberek nagy része azért társít a tetkóhoz némi negatívumot... Ebbe bele kell törődni. Ha alaptalan, akkor is. Orvosi pályád során leszel rövidujjú orvosi ingben is, sokakban visszatetszést vált ki. Ha rám hallgatsz még nyári ruha által is takart helyre teteted.
2012. okt. 3. 09:26
2/20 A kérdező kommentje:
Még nem döntöttem,és nem is feltétlenül most akarom csináltatni, de leginkább az alkarban gondolkodom, de játszik még a lábszár is. Viszont úgy vagyok vele, hogy ékszert sem azért hord az ember, hogy rejtegesse. Akinek nem tetszik ne nézze, nyilván fogok találkozni olyan emberekkel, akiknek nem fog tetszeni, de olyannal is, akinek meg igen. Az is lehet, hogy a páciensek közül olyan is lesz, aki kifejezetten jó fejnek fog tartani. Meg nyilván olyan is, aki nem. Igazából az érdekelne, hogy valami írott szabály van-e, hogy orvosnak nem lehet.
Alkarra semmiképp, ha orvosnak akarsz menni. A hát, mellkas és hasonlók rendben vannak, mert azt a betegek nem látják, de az alkart viszont könnyű kiszúrni.
2012. okt. 3. 09:35
4/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk még lehet, hogy több is lesz később. (Nem úgy, hogy az egész testem egy nagy tetoválás, hanem normálisan.) A felkaron gondolkodom még.
5/20 A kérdező kommentje:
Hangsúlyozom, alapvetően nem tervezem rejtegetni. Én sem szólok bele a beteg hajviseletébe.:-)
Hngsúlyozzuk, orvosoknak nincs tetkó, vagy nem látszik. De ezzel a felfogással, és életszemlélettel nem félek, hogy belőled orvos lesz. Szerencsére.
2012. okt. 3. 09:43
7/20 A kérdező kommentje:
"Hngsúlyozzuk, orvosoknak nincs tetkó, vagy nem látszik. De ezzel a felfogással, és életszemlélettel nem félek, hogy belőled orvos lesz. Szerencsére."
Figyelj csak, az első válaszodat felpontoztam, és köszönöm szépen, de ez a második válasz már parasztság volt, már ne is haragudj. Nem ismersz, úgyhogy nem hiszem, hogy minősítened kéne. Értem, hogy lesznek, akiknek nem fog tetszeni. (Ez egyébként más pálya esetén is így lenne.) Továbbra is érdekelne, hogy írott szabályról tud-e valaki.
Egyébként nem a teljes alkart elfoglaló mintára gondoltam, hanem annak a felületnek, ami akkor látszik, ha felfele fordítod a tenyered, legfeljebb kb. az egyötödét foglalná el.
8/20 A kérdező kommentje:
Az értetleneket sokszor csak parazz módon lehet felrázni, esetedben még így sem... A pontozást magasról...szerinted engem az miben befolyásol. Értsd meg kérlek, hogy itt nem arról ban szó, hogy téged nem érdekelnek ebben a szubjektív, esetedben a pácienseid, munkáltatóid véleménye. Ha ehhez az íratlan szabályhoz nem tudsz alkalmazkodni, akkor akkor félek elvérzel az orvosi szakma komplex alkalmazkodást igénylő területén. De ahelyett, hogy velem vitatkozol, már rég kideríthetted volna, valami hivatalosabb infóból...hát erről beszélek. ne túráztasd magad, nem olvasom tovább, kár erre reagálnod, és tudom, hogy idegesítő voltam, de kötelességem volt...:) Szerintem nincs ilyen szabály, és munka sem sok...
2012. okt. 3. 10:05
10/20 A kérdező kommentje:
A betegek véleménye mondjuk nagyon is érdekel, de nem a tetoválás mentességgel akarom kivívni a betegek pozitív véleményét, hanem, hogy kedves, és szakszerű vagyok. Mellesleg engem betegként tuti nem zavarna egy orvoson, ha ízléses tetoválásról van szó, az ízlésest továbbra is hangsúlyozom. A kollégák, illetve a felettesek megbecsülését szintén nem azzal akarom kivívni, hogy van-e tetoválásom,vagy sincs és azt gondolom, hogy ha normálisak, akkor nem is ez érdekli őket elsősorban. persze hülyék mindenütt vannak, de már pályán is lennének.
Kapcsolódó kérdések: