Orvosin ugye nem kizáró ok a tetoválás? (Mondjuk egy normális minta, nem valami durva, alkaron. )
Valószínűleg nincsen írott szabály, de igaza van annak, aki azt írja, ennek nézz utána, mert ha van, megtalálod google segítségével, ha pedig itt azt írja valaki, hogy van vagy nincs, az semmit nem jelent.
A többiben teljesen igaza van a válaszolónak, akin kiakadtál. Ennél sokkal nagyobb cumikat kell benyelned mire orvos lehetsz, ha ebben képtelen vagy alkalmazkodni, akkor másban sem.
Ez meg:
"erősen sznob álláspontnak tartom, hogy egy értelmiségi foglalkozást űzőnek ne lehetne tetoválása"
Pont fordítva van, az értelmiségiek többségének eszébe sem jut ilyen hülyeség. A sznobizmus meg a kivagyiságból ered, a kivagyiság egyik példája a tetoválás.
"Pont fordítva van, az értelmiségiek többségének eszébe sem jut ilyen hülyeség. A sznobizmus meg a kivagyiságból ered, a kivagyiság egyik példája a tetoválás."
Szerintem van olyan, aki valóban kivagyiságból tetováltatna, én meg azért mert tetszik és kész. Amúgy mit kell ennek olyan nagy jelentőséget tulajdonítani, ennyi erővel csajoknál egy szép fülbevaló, amit szeret az illető, is kivagyiság...
"Ennél sokkal nagyobb cumikat kell benyelned mire orvos lehetsz, ha ebben képtelen vagy alkalmazkodni, akkor másban sem. "
Szerintem meg vannak lényeges dolgok, meg vannak lényegtelenek. Nyilván kell az emberben legyen kompromisszumkészség, de ez máshol is így van...
Írott szabály erre nincs, de sokszor szembesülni fogsz vele, hogy a gyakorlatvezetők szólnak, hogy takard el, a beteg ne lássa, stb. Egyszerűen nem odavaló és kész. Betotyog egy idősebb nénike, aki valahol a két világháború között volt fiatal, és máris nem bízik benned. Pl. a miniszoknya is ma már teljesen elfogadott az utcán, mégis simán szólnak érte rendelői gyakon, hogy a tűsarkú csizma és a rövid szoknya nem odavaló, mellőzzük, vagy igazolatlan.
Itt sem azért mondják, hogy tetoválj, de NE LÁTHATÓ HELYRE, mert ki akarnak veled tolni, hanem mert te fogod az orvosi pályafutásod során milliószor megbánni, hogy felvarrattad.
A többieknek maximálisan igaza van.
1. Az orvosihoz baromi sok alázat szükséges. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az ilyen íratlan szabályokat tudomásul veszed és betartod. Mert különben bizony keresztbe fognak neked tenni. Lehet szemben úszni az árral, de mégis minek, ha te húzod a rövidebbet?
Bonctermi gyakorlaton nincsen rövidgatya és papucs, kórházi gyakorlaton nem veszel fel olyan ruhát, ami nem lóg ki a köpeny alól, vizsgára nem mész hawaii ingben, orvosként pedig nem tetováltatsz az alkarodra.
2. Ha sztk-ban fogsz dolgozni, akkor a betegeknek maximum ellenszenves leszel, de az neked semmit nem fog számítani. Viszont ha magánpraxist szeretnél, igen csak lecsökkenhet emiatt a vendégköröd.
Az a helyzet, hogy hiába vagy te haladó gondolkodású, aki gond nélkül menne tetkós orvoshoz, majd meglátod hogy a tanulmányaid és a később a munkád során hátrányban leszel emiatt. Mert lehet hogy a 20-as piercinges csávó a detoxban nem szól érte, de a 60 éves Marika néni a belgyógyászaton majd igen. És hidd el a betegnek adnak majd igazat. Ezen kívül a tanáraid, akik mind középkorúak vagy idősebbek szintén nem fogják díjazni. Azért mert ők nem haladó gondolkodásúak úgy mint te.
Ezzel azt akarom mondani, hogy teljesen mindegy mit gondolsz a tetkós orvosokról, nem a te véleményed fog sajnos számítani.
Imádom, amikor olyan emberek mondják meg a tutit, akiknek közük nincs az orvosi egyetemhez/orvosláshoz. Én orvostanhallgató vagyok, és ha valamiről határozott véleményem van, ami ütközik más meglátásaival, egyből arról kezdenek papolni, hogy "belőled nem lesz jó orvos, mert nincs benned alázat." Ha meghallom azt, hogy "orvosi alázat", már kaparom a falat. Ne keverjük össze az alázatot a behódolással. Na mindegy...
Én nem értem, miért lenne kizáró ok egy tetoválás. Felvesznek egyetemre, 3. héten valaki meglátja a tetkódat, aztán kirúgat, vagy hogy? :D Az igaz, hogy sok ember (helytelenül, és főleg az idősebb korosztály) még mindig előítéleteket táplál a tetovált emberekkel szemben, de ez ellen lehet védekezni köpennyel, hosszú ujjú felsővel stb. Az intézményben meg senkit nem fog zavarni, max. bizonyos embereket, előttük meg nem kell mutogatni:)
OH vagyok, és a saját tapasztalataimat írtam le, ahol bizony zavart nem is egy ember (mind gyakorlaton, mind kórházban). Ha tetszik neked, ha nem, jelenleg neked kell megfelelni az átlag beteg ízlésének, neked kell igazodni hozzájuk, ha nem így gondolod, akkor felesleges volt orvosi pályára lépned. És mint látod, a válaszok tükrözik az átlag beteg elvárásait az orvos felé. Kirúgni valóban nem fognak, de gyorsan bevágják az embert egy kasztba, ahonnan nehéz kikecmeregni. (vagy menj patológusnak, ott már csak a kollégákkal kell kijönni, akiket nem fog zavarni)
Egyébként te is ugyanezt mondod, hogy csináltasson, de takarja el :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!