Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az ilyen mennyire normális...

Az ilyen mennyire normális középiskolákban?

Figyelt kérdés

Több iskola is van, amely eléggé furán kezeli a diákokat. Pl.: Van olyan, ahol a német és angol oktatás a német nyelv "kevésszámú" jelentkezők miatt, angol óra esetében a német nyelven akkor lukas, míg amikor német megy, az angol tagozatos tanulóknak van lukas. Ugye heti 3-4 (félévtől függően) óráról beszélünk, így már heti 4 eddig a lukasórák száma. Ehhez még hozzáadódik 1-2 (tanárok nemtetszései alapján), így a lukas órák 4-6 ig terjednek /hét

Ha ezeket leszámolnánk, van hogy a diák, jóval hamarabb hazamehetne, mint fél 3. De ez miatt, egész héten 7 órával küzd + 12-be még a felkészítőket se tudják hova pakolni, csak 8-ba, vagy csak 0-ba.

Ehhez még hozzáadódik a tantestület által felépített értelmetlen órarend, amely során a kemény tantárgyak nap végére (6-7.-be) kerülnek, míg a könnyű (szakmai) tantárgyak, van hogy halmozva vannak. (pl. 3 gépészet egymás után, majd azt követ két matek).

Az ilyen hanyag órarendekkel nem lehet valamit kezdeni?

Illetve az milyen szokás, hogy az unokaöcsém hivatkozik arra, hogy az illetékes tanár, azért így rakta az órarendet, mert több kolléga is nemtetszését nyilvánította ki, mikor 1-0-1-1-1-be kapta a beosztását (0 jelöli, mikor nincs órája.)

Még jó, hogy nem tanár vagyok, hiszen mint alkalmazott eszem ágában nem lenne panaszkodni, felfelé, hogy hééé én kapom a pénzt a diákok meg alkalmazkodnak hozzám. Milyen ez már, hogy a tanárok magukhoz igazítják az órarendet, mégha a diáknak nehéz is?

2012. okt. 24. 18:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ez van. gondolj arra h Magyarországon ezt már hány ember túlélte és nincs semmi bajuk. egyetemen lesznek keményebb dolgok is (pl. 6 órás laborgyakorlat péntek este).
2012. okt. 24. 18:55
 2/11 A kérdező kommentje:

De nem az órák számával van a probléma, hanem annak elhelyezésével.

Illetve azzal, hogy a tanár, van hogy boldogan megy haza a második óra után, ahelyett, hogy 1-0-1-ben tanítana, hogy az adott osztálynak ne legyen lukas órája. Vagyis csak a 3. óra után menne haza.

Most azt ne mond, a tanárnak nem lenne dolga? PL. dolgozatokat is javíthatna az adott szünetben, vagy bármit.

De ne felejtsük el, hogy a diákok kötelességből vannak ott, míg a tanárok meg azért, mert őket fizetik. Ez így nem reális.

2012. okt. 24. 19:14
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem azért de a tanárok is kötelességből vannak ott, ha nem lennének akkor éhen halnának vagy legalábbis pénzük nem lenne. És mi az hogy ti kötelességből vagytok ott? jó, kötelesség, de ha még nem vagy elég érett arra hogy rájöjj, hogy jó neked hogy ott vagy, akkor hagyd ott a sulit. vagy ha nem most akkor majd 1-2 év múlva ha 18 leszel. de lehet hogy megjön az eszed
2012. okt. 24. 21:03
 4/11 A kérdező kommentje:

Nekem? Én dolgozom rendszeresen...

Valamit félreértettél.

"Illetve az milyen szokás, hogy az unokaöcsém hivatkozik arra," - olvasd el még1x :D

2012. okt. 24. 21:23
 5/11 anonim ***** válasza:

" a diákok kötelességből vannak ott, míg a tanárok meg azért, mert őket fizetik."

te jó ég. tényleg éretlen a gondolkodásod.

2012. okt. 25. 12:45
 6/11 A kérdező kommentje:

éretlen?

elnézést hogy nehéz megfogalmazni egy olyan dolgot, mikor a fizetőképes alkalmazott akarja megszabni, hogy a "hozzá" tartozók, mikor legyenek ott.

Példát stituálok:

Egy bolti eladó kérvényt nyújt a főnöknek, hogy csak 11-12 között hajlandó kiszolgálni a vendégeket. Vagyis a vásárlók az eladóhoz igazodnak.

Amióta eszemet tudom, mindig annak kell alkalmazkodnia, aki pénzt kap. A diákok kötelességét nem úgy értettem, hogy "minek?", hanem úgy, hogy ők a szabadidő elvesztését (ami után semmi járulékot nem kapnak) míg a fizetendő tanárok + szabadidőt kapnak.

2012. okt. 25. 12:51
 7/11 anonim ***** válasza:

példát stituálsz? xd az mi?

amúgy igen, annak kell alkalmazkodni aki kapja a fizetést, és ahhoz akitől kapja a fizetést (ezúttal az államhoz). te nem kapsz ugyan fizetést de attól még kell alkalmazkodnod, mert nem is fizetsz semmiért.

jól mondták, elég éretlen gondolkodás

2012. okt. 25. 16:55
 8/11 A kérdező kommentje:

"mert nem is fizetsz semmiért?"

Mert a házfenntartás szerinted ingyé van?

Az tény, hogy otthonról dolgozom, de nem is értem nekem mihez kéne alkalmazkodnom.

Csupán megkérdeztem valamit, egy másik téma olvasása során. Neked pl. utolsó érdekes felfogásod lehet, nem is értem amit írsz valójában.

De ez még mindig idegesít:

"te nem kapsz ugyan fizetést de attól még kell alkalmazkodnod, mert nem is fizetsz semmiért." ez vajon mit jelent?

Elhiszem hogy 2012-ben a fidesz "állítja hogy hozza" a paradicsomot, de ilyen jó körülményeket cska nem teremt, hogy nem is kell dolgoznom ahhoz, hogy fenntartsam magam.

Az még oké, hogy a kérdést hanyagul olvasod el. De hogy a hozzászolásokat :/

Amúgy meg a kérdésre támaszkodva. Azért kérdeztem meg, mert az én időmben ilyen még nem volt. Pedig én nem gépészeti szakon tanulok. Ezt pl. én könnyű szakmának nézném. Én informatikát végeztem, és egyátalán nem kellett így megszakadni, sőt arra se emlékszem, hogy lukasórám lett volna.

Pedig ahhoz képest még fiatal vagyok. (éppen pályakezdő.)

2012. okt. 25. 17:13
 9/11 anonim ***** válasza:
nálunk heti egyszer nincs első óránk és talán 2 szer van az de az is utolsó órákba, hogy pl nekünk 7 óra van az angolosokanak pedig 6 (mert nekünk hetedikbe van egy német) más lyukasórám csak az osztályzóvizsgák végett van.
2012. okt. 25. 18:46
 10/11 anonim ***** válasza:

ennek a vitának semmi értelme. lényegében a semmiről vitatkoztok. miért kell elfogadni? mert ez a rendszer. a boltos példa meg elég nagy ökörség, mert a vásárló át tud menni másik boltba ahol jó az eladó, de a diák hiába megy másik suliba, ugyan ez a rendszer. évente több ezren élik ezt meg, nem értem neked mi a légyfing bajod van ezzel. (főleg h állítólag(!!!!!) ilyen éretlen gondolkodással pályakezdő vagy).

menj egyetemre, ott te állítod össze az órarended, de ott is fogsz találkozni olyannal, h este 8ig, vagy 10ig bent kell csücsülni a padba és kussolni, mert kb az oktató lesz.rja h mi a véleményed (max megjegyzi utána ki vagy, de csak azért h meghúzzon vizsgaidőszakba).

2012. okt. 26. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!