A te iskoládban voltak e olyan "hagyományos" dolgok mint tornadressz, köpeny, hátratett kézzel ülés, körmös, sarokba állítás? (Bővebben lent)
Számomra kiderült ezek voltak nem is olyan régen :
- egy 30 éves barátnőm még kapott körmöst alsós korában
-2004-ben éretségizett kolleganőmnek a gimiben !) kötelező volt a fekete tornadressz
-több huszonéves kollegám mesélte hogy nekik volt hátratett kézzel ültetés alsóban.
- 28 éves kollegnőm mesélte hogy milyen megalázó volt a sarokban állás amikor kicsi volt.
Arra vagyok kiváncsi hogy tényleg ilyen gyakran előfordult ez még "modern korban" is ?
Ha lehet évszámot is irjatok, köszi!
Előző hozzászóló:
Ezek szerint nem csak én voltam így gyermekként,a mi korosztályunkat még így nevelték.
én most vagyok 18 éves végzős gimnazista.
nekem is volt ilyen "élményeim" egy sima átlagos általános iskolába:D
lányoknak kék tornadressz, hátratett kézzel ülés, ha kész voltál a dolgozattal, vagy feladattal, körmös ha rossz voltál ( ez ritka volt ) de a sarokba állítás az nem:D
Én a 91-ben kezdtem az általánost.Köpeny már csak elsőben volt.Körmös és hasonlók nem, de a sarokba állítás rendszeres volt.
A tesi öltözet fiúknak fehér atléta és rövidnadrág, lányoknak tornadressz. Ők 8-ban már vehettek rá pólót.
Egyébként az atléta sokkal praktikusabb az intenzív mozgáshoz, nem értem miért cserélték le pólóra a legtöbb helyen. 28/F
Körmös volt, 30cm-es vonalzóval osztották
kék tornadressz, sarokban állás, ill. óráról kizavarás is volt, hátratett kézzel nem kellett ülnünk.
Én 2003-ban kezdtem az általános iskolát. Elsőben és másodikban volt tornadressz utána viszont nem.Körmös nem volt, sarokban állítás sem.Köpenyünk természetesen nekünk már nem volt.(sajnos) Nálunk a fegyelmezés fekete ponttal ment és ez az első két évben hatásos is volt! Sose felejtem el hogy sírtam amikor megkaptam első fekete pontomat!:'( Nyilván később már ez nem volt hatásos...
Most 9.-es vagyok! :)
14/L
igazan nem ertem hogy mi kivetni valo van abban hogy tornaruhat kell hordani tornaoran!!??vegul is az arra a celra van nem?!
egyes ezzel kapcsolatos hozzaszloasokban,meg a "tanar perverz hajlama"-rol is ir egyik-masik !!
mi ez a marhasag kerem??
nem a gyerek donti el mit hord!!
azt az iskola szabalyzata donti el!!akinek nem tetszik iratkozzon masik iskolaba!!
Igen,egyetértek.
A mozgáshoz legpraktikusabb ruhát kell felvenni.
Ez a lányoknak tornadressz.
Fiúknál sem értem miért cserélték le az atlétát pólóra legtöbb helyen.
Az ujjatlan trikó sokkal praktikusabb és kényelmesebb a mozgáshoz, és pl. komolyabb gyakorlatoknál (szertornában gyűrű..stb) nem akadályoz a mozgásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!