A Szie állatorvosi szaka tényleg sokkal könnyebb mint az ELTE biológia szaka?
"bár az összes csontot latinul-magyarul nekünk is meg kell tanulni humábioszon, meg vagy 1000 növényt tudni kell besorolni fajtól az országig latinul-magyarul"
Jah, van 206 csontunk, abból egy rakás csigolya meg borda, és ugye nincs mindegyiknek külön neve.
Azért ez nem vmi sok ám.
Csak tudod nekünk anatómiára nem ennyi kell... hanem a csontokon lévő összes kis lyuk, bemélyedés, kitüremkedés, dudor stb.
Aztán az összes izom, mindegyiknél eredés, tapadás, beidegzés, funkció. Aztán mindennek a szövettana ugyebár.
Az összes szerv vérellátása, beidegzése, neuroanatómia.
Lehet, hogy neked kell vagy 1000 növény, nekünk meg kell 1000 baktériumn, vírus, féreg és gomba, ezeknek az összes idióta jellemzője, festődése, kimutatása, kezelése stb.
Aztán ott van a kismillió féle gyógyszer, amiknek már a nevét is nehéz megjegyezni, de nekünk azt is meg kell tanulni, hogy milyen receptoron hat, mik a mellékhatásai, mik a hatásai, mivel lehet adni, mivel nem lehet adni stb.
"Azért alacsony a ponthatár, mert majdnem 300 embert vesznek fel és kb. csak ennek a duplája jelentkezik, tehát szinte 50% befér az alacsony pontszámával, míg az orvisin kevés a hely. "
Tudod SOTÉ-ra alapból kb. 400 embert vesznek fel, mégis 430 felett van a ponthatár.
Szegeden is 200-an kezdtünk.
Szóval nem mondanám, hogy kevés a hely.
Tudod egy szóval sem mondtam, hogy egyszerű a biológia szak. Csak nem értem miért kell azt hinni, hogy nehezebb, mint az orvosi.
Egyébként meg örülnék, ha legalább azt nem írnád le minden egyes kib.aszott kérdéshez, hogy te SZTE-s vagy, mert komolyan az egész egyetemet égeted ezzel a viselkedéssel.
(És igen, én is oda járok, és kellemetlenül érzem magam, hogy ekkora gyökerek vannak itt).
A csontokat úgy értettem, hogy mindent, ami rajta van, mihez kapcsolódik meg ezek jellemzése pl. medencecsont (Os coxae) 3 különálló csontból csontosodik össze (acetabulum területén): os ilium –csípőcsont-os, ischii –ülőcsont-os, pubis -szeméremcsont-os és ehhez hasonló finomságok [link]
Jah és ez csak az 1. éves tárgy, ezek a legkönnyebbek.
Tudod egy szóval sem mondtam, hogy egyszerű az orvosi szak. Csak nem értem miért kell azt hinni, hogy nehezebb, mint a biológia.
És mellesleg olvass vissza drága, egyetlen 1 db válaszhot írtam le, hogy az SZTE járok, az elsőhöz, úgyhogy most kicsit beégtél. Ne égess már itt minket légyszíves a butaságaiddal.
Tudod nem erre a kérdésre gondoltam, hanem a másik 300-hoz, amihez beírtad.
Nem mondtam egy szóval se, hogy az orvosi nehezebb....te kezdtél el azon pörögni, hogy a biosz nehezebb:DDD
Hol írtam én ilyet? Sehol. Már megintcsak azt bizonygatod, hogy olvasni sem tudsz. Feketén-fehéren leírtam, hogy a biológiának teljesen más részét tanulja egy orvos és egy biológus. Még biológia szakon belül is eltér, hogy ki melyiket tanulja, mivel szakosodni kell sejt-és molekuláris vagy szupraindividuális szakirányra, ami teljesen különböző.
Jah és nem írtam oda másik kérdéshez, egyhez sem, mert magasról lesz@rom ezt az egész kategóriát meg a biológiás kérdéseket, mert idiótákkal van tele és ez most is bebizonyosodott.
"Hol írtam én ilyet?"
--
Rögtön az első válaszodban: "Én egyikre sem jártam, mert SZTE-re járok biológia szakra, de tanusíthatom, h K.URVA NEHÉZ A BIOSZ SZAK meg tényleg van jópár orvosis ismerősöm, akik többet tudnak buizni járni mégis 5-ösöket kapnak, szóval OLYAN NEHÉZ NEM LEHET" (kiemelések tőlem)
Egyébként féktelen dühöngésed, ócska személyeskedésed csak arra engednek következtetni, hogy bizony te anno nagyon csúnyán lemaradtál az orvosiról...
Nálunk voltak biológia szakról anatómiát, kórtant áthallgató diákok, egyikük sem rázta ki csuklóból, és bizony szívták a fogukat rendesen. Bár velük ez nem volt téma, valahogy simán eléltünk egymás mellett, egymást segítve.
Igazából reménykedem, hogy csak egy troll vagy, és provokálni akarsz :-)
Egy SOTE-s
06:46 SOTÉs létedre elég rossz a szövegértelmezési készséged, olvassd el mégegyszer az utolsó hozzászólásomat, aztán pampogj te iq betyár, így elkerülhetted volna a beégést ;) És miért hiszi azt minden beképzelt orvosis, hogy midenki oda akar járni és ha már relatívan látja a helyzetüket és nem nyalja a seggüket, az már egyből kibukott vagy nem jutott be? Eléggé el vagytok tájolva drágáim, aki biológusnak készül, az magasról tojik minden orvosi képzésre, mert mint mondtam már (legalább 2X), ég és föld a kettő.
Na visszaolvastad már a válaszom és rájöttél, hogy mekkore gyökér vagy, aki olvasni sem tud? Ha nem, akkor tedd meg most, mielött megint vmi bődületes baromságot írnál, kedves sote majom
"Na visszaolvastad már a válaszom és rájöttél, hogy mekkore gyökér vagy, aki olvasni sem tud? Ha nem, akkor tedd meg most, mielött megint vmi bődületes baromságot írnál, kedves sote majom"
Ha 14 éves vagy, akkor elnézem a rettenetes helyesírásodat, és azt, hogy kérdésen belül többször is képes vagy ellentmondani saját magadnak (hiszen idéztem neked a SAJÁT hozzászólásodat, és képes vagy ennek ellenére kikérni magadnak a hülyeségedet) :-) Ha nem, akkor szégyellem magamat a te nevedben is, nehogy a többi biológus-hallgatónak kelljen, mert szerintem ők is kivetik maguk közül az ilyen korlátolt egyéneket :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!