Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nézegettem néhány egyetem...

Nézegettem néhány egyetem idei felvételi ponthatárait, és megdöbbentett az eredmény, amit a bölcsészkar magyar szakánál tapasztaltam. Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

Amíg az ELTÉ-n 422 az alsó ponthatár (emberek, ez csak szerintem irreálisan, sőt nevetségesen magas?), addig a Miskolci Egyetemen mindössze 324. Elég figyelemreméltó a különbség.

Azt tudtam, hogy az ELTE erős, de a Miskolci Egyetem ilyen alacsony színvonalú volna? Tudna valaki mesélni az ottani bölcsészkar helyzetéről?

2012. aug. 24. 01:28
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Annak semmi értelme, hogy a "422 reális", mert olyan nincs, hogy reális, hiszen a felvételi nem egy szűrő, egyszerűen csak matematika az, ahogyan eldől, mennyi lesz a pontszám. Nyilván van X hely, és a legjobb X-et veszik fel felvételi pontszám alapján (ennél kicsit bonyolultabb, de a lényeg ennyi).

A színvonal sem a ponthatáron múlik, a műszaki és a természettudományos szakokon megvannak a szórótárgyak, amiken a nem oda valók úgysem mennek át soha. Mellesleg magyar szakra éppen azért nagy a túljelentkezés, mert sokan vannak akik pont azért választják, mert azt akarják, "hogy ne kelljen számolni" (idézőjel, mert ezt egy magyar szakos ismerősöm mondta magára), vagyis mert sötétek matekból. Tisztelet a kivételnek, akiket tényleg ez érdekel, ezért mentek oda.

2012. aug. 31. 15:11
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

"A nyelvszak sem feltétlen keresett, 2 ismerősöm ment ki most Angliába illetve Németországba takarítani, nyelvszakos diplomával..."

Mért, mit gondoltál, hogy angol szakos diplomával angolokat fog tanítani? Azért ment ki nyilván, hogy adott nyelvterületen éljen, és beleírhassa az önéletrajzába, hogy adott nyelvterületet gyakorlatból is ismeri, nem csak a könyvekből. Ilyenkor általában ilyen munkákat vállalnak el. Takarítóként tök jó alkalom nyílik nyelvhasználatra, te mire számítottál?

2012. nov. 21. 23:24
 23/23 csinicatful válasza:
Én is a ME-re járok és szégyellhetik magukat azok, akik azt írták, hogy a bölcsész képzés "büfészak". A miskolci bölcsészképzés az egyik legfiatalabb képzés hazánkban (idén 20 éves) és országos viszonylatban a 2. legjobb! Vivat Miskolc!
2012. dec. 15. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!