Miért ilyen ritka sz*r M. o. -n az oktatás? Nem is érdemes itt semmit elkezdeni?
Egyetemre nem vettek fel, pár ponttal csúsztam le, ha megcsináltam volna a nyelvvizsgát, akkor már benn lettem volna :S Így OKJ-s képzések után keresgéltem, de mindenhol azt találtam, hogy ezeknek a képzéseknek a legnagyobb része kamu, csak azért vannak, hogy a suli felvegye utánunk a pénzt, olyanokat ígérnek, amiből aztán semmit nem teljesítenek. Miért nem érdekük nekik is, hogy jól szakképesített munkaerőt termeljenek ki??? És hogy tehetik meg, hogy azt a sok hazugságot mind felrakják a csilli-villi weboldalukra, miért nem bünteti ezt valami?
Annyira elkeseredtem tényleg, gondoltam, elmegyek újságíró képzésre, hátha addig is míg megcsinálom a nyelvvizsgát tanulok valami érdekeset, de valószínűleg úgysem lesz semmi.
Miért van az, hogy nálunk ennyire nincs komolyan véve SEMMI?
(Ráadásul a Drégelyvárba jelentkeztem, és csak utólag olvastam azt a rengeteg negatív véleményt, mely szerint csak lehúzás az egész, és hazudnak mint a vízfolyás...)
"Miért nem érdekük nekik is, hogy jól szakképesített munkaerőt termeljenek ki??"
Mit vársz egy féléves vagy egy 1 éves tanfolyamtól. Ennyi idő alatt nem lehet egy szakmát kitanulni. Szakmához sok gyakorlat kell ami nem fér bele az időbe.
Szerintem ami nincs legalább 2 éves képzés, az semmit nem ér. Mert egyszerűen lehetetlen annyi idő alatt kitanulni egy szakmát.
Igen ez az. Ha nem lehet az adott szakmát egy-két éven belül eltanulni, mint ahogy azt ÍGÉRIK, akkor miért kell hazudni? Akkor mondják azt, hogy három-négy év alatt kell elvégezni. Tökmindegy, lényeg az, hogy nem képesek korrekten ezt elmondani, és megvalósítani, hogy a sok fiatal ne totál feleslegesen töltse el azt a sok időt.
És én ki is mennék külföldre, csak ahhoz ugyebár pénz kell, ahhoz meg munka, de hogyan kapok munkát, ha ilyen kamuképesítések vannak? :DDD Szóval ez is szerintem csak egy ördögi kör.
Gondolom, ha felvettek volna, most nem lenne olyan sz*r az oktatás, ugye?
Egyébként ha odafigyelsz a véleményekre, tudhatnád, hogy nem minden OKJ-s képzés kamu. Ahol szakmát tanulsz, azok igenis érnek valamit. A kommunikátorok, meg menedszereket evidens, hogy nem két év alatt képződnek.
Én az OKJ-s képzésekről beszélek első sorban!
És ez nem a savanyú a szőlő eset, nem azért mondom, hogy sz*r a magyar oktatás, mert fáj, hogy nem vettek fel (tisztában voltam vele, hogy idén nem fognak).
A gimibe is felvettek, ahová jelentkeztem, mégis megállapítottam róla, hogy egy nagy nulla az az iskola, nem kellett hozzá sok ész.
Bár az igaz, hogy ott sportolókból került ki nagyon sok jó, de hát nekem aztán sokat ért, nyelvekre van affinitásom :D
Az OKJ ugyan olyan jó!
Vannak jók és persze rosszak is! Azok a sulik, amik ingyen hirdetik tanfolyamjaikat azok valóban tesznek arra, h jól oktassanak mint így a drégelyvár...
DE néhány tanfolyamot azért lehet elvégezni pár hónap alatt, mert intenzív. Ami azt jelenti h hetente 3-4 nap, ami naponként 5-7-8 órából áll.
folytatásba...
egyébként egyetértek a kérdezővel, egy nagy rakás szar a magyar oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!