A főiskola kötelezhet arra, hogy valamilyen újításáért (szolgáltatás), amit nem akarok használni, fizessek? Érdemes az oktatási ombudsmanhoz fordulni?
Az iskolánkban szeptembertől "szolgáltatási csomagokat" lehet venni, különböző tartalmakkal különböző árakon. Ez tök jó ötlet lenne, ha nem lenne kötelező az alapcsomag mindenkinek. Olyan szolgáltatások vannak benne, amit én nem akarok használni. Pl. wifi. Mivel eddig sem volt elérhető a suliban, már kénytelen voltam mobilnetre előfizetni. Stb.
Kötelezhet erre az iskola?
Ha nem használod, akkor nem kötelezhet (szerintem).
Ha viszont használod,akkor igen.(Tudniillik szolgáltatást veszel igénybe, a szolgáltatásnak pedig vannak ilyen-olyan költségei, meg egyébként is ma már semmi sincs ingyen, így ha használod,akkor minden további nélkül "kiszámlázhatja" a szüleidnek, vagy neked(életkorodtól függően).
Ha viszont nem használod,akkor kérdem én, miért fizetnél?
Igen, mi is ezt kérdezzük. Minden sz@rról küldenek e-mailt, de erről csak úgy értesültünk, hogy valaki rátalált a suli honlapján, és kiposztolta.
Ha már fizetek érte, fogom is használni. De ha lenne választási lehetőségem, nem fizetnék, és nem is használnám. Pl. wifi, online tananyag, videó előadások (vagy mi)
Nem utólag számlázzák, hanem előre kell az adott "szolgáltatás csomagot" kifizetni. Ha tartozás lesz a számlámon, akkor meg ugyebár nem fogok tudni vizsgát felvenni, stb.
Agyrém.
off
Milyen sz@rrágó iskola az, ahol a wifiért, online tananyagért fizetni kell? Ilyet még életemben nem hallottam... a mi sulinkba ez annyira alap, nem is értem..
on
Milyen szankcióra számíthatsz ha nem veszed meg? Gondolom a legrohadtabb módszer az, hogy kiírják a neptunba, és ha nem fizeted ki, akkor nem tudsz vizsgázni, leszerelni, stb. Akkor ciki van, fizesd be, azt' költsék gyógyszerre. De utána kell kérdezni, hogy van-e kiút belőle szívás nélkül. Teljesen egyértelmű, hogy amit nem használsz azért nem kell fizetni, szolgáltatást nem lehet rádtukmálni, biztosan meg lehet ezt oldani...
ez nagyon undorító
milyen suli ez ????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!