Érdemes manapság pszichológusnak tanulni? És mi a véleménye az átlagembernek erről a foglalkozásról?
Figyelt kérdés
2012. aug. 17. 00:50
11/15 anonim válasza:
Nem az megy pszichológia szakra, aki "alkatilag alkalmas rá"? Vagy nem szűrik ezt valahogy az egyetemen?
12/15 anonim válasza:
"Míg mondjuk egy református lelkész nem hagyja ott a családját." Mert álszent.
13/15 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, sehogy sem szűrik, legalábbis nálunk nem kellett semmilyen tesztet elvégezni, nem volt szóbeli elbeszélgetés, felvételi elbeszélgetés sem, de azt mondták, régebben vizsgázni kellett pszichológiából, ami abból a szempontból jobb is volt, hogy szűrték az embereket, mert manapság sok olyan embert is felvesznek, akinek ez csak egy mellékvágány, nem ebben akar elhelyezkedni. Tudom, ez beképzelten és önzően hangzik, de szerintem annak kellene ezt a szakot elvégeznie, aki teljesen elhivatott és biztos abban, hogy ezzel akar foglalkozni az életében, bár ez csak az én nézetem.
Köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 20. 11:29
14/15 anonim válasza:
Szerintem jó! ha másért nem is,akkor az emberek kiismerésére magánszemélyként,ha viszont pénzt akarsz vele keresni hagyd itt ezt a fasza országot...! (én depis és csalódott vagyok :D )
15/15 anonim válasza:
Csak egy példa: tegnap beszélgettem egy végzett pszichológussal - aki operátor állásban dolgozik. Itthon szinte felesleges elvégezni az egyetemet, hogy aztán valami egész mással keresd a kenyered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!