Van olyan aki az ELTE-re járt és kolis volt? A
kollégiumokban van a szobákhoz fürdő? Vagy egy folyosó
lakói használnak egy fürdőt? Vagy hogy van ez?
Én Corvinusra járok, de voltam már az ELTE KCsK kolijában (itt asszem biológusok, kémikusok vannak főleg, de nem tuti). A koleszokban mindig emeletenként van 1-2 fürdő, azért durva lenne, ha minden szobában lenne:D Konyha is általában emeletenként van. Vannak am szépen felújított kolik (Kármán a BMEseknek), meg lerobbantak is (KCsK), mák kérdése, hogy milyenbe kerül az ember, persze egyetem/kar függő. Talán eleinte hozzá kell szokni a züllöttséghez, de rövid idő alatt a normálisak elkezdik élvezni:) Sok sikert neked is ehhez! ;)
2009. júl. 22. 20:31
Első vagyok: ja az abszolut komolyság az a koedukált fürdő, kár hogy csak kevés koliban van, és ott is max 1 emeleten:/
2009. júl. 22. 20:33
3/24 A kérdező kommentje:
ahová én jártam főiskolára eddig a koliban minden szobában volt fürdő, ezért mertem feltételezni...
szóval van olyan fürdő aol a fiúk meg a lányok vegyesen fürdenek??????
ELTE KCSK-n voltam koleszos, mondjuk csak fél évig. Mert ez a Budaörsi úton van, és Astoriánál volt akkor még a TTK. Matek szakos voltam. Szóval egy óra volt beérni. Tőlünk meg 1 és negyed óra alatt fel lehet érni a Határ útra. Itthon jobban tudtam tanulni. Fürdő csak emeletenként volt, egy majdnem átlátszó műanyaggal elválasztva a női és férfi rész. De volt egy másik szárny is, ahova jobb átlaggal lehetett kerülni vagy a külföldiek (legtöbbször erdélyi magyarok) laktak, akik nem jártak haza. Nekik volt saját WC és fürdőszoba, még erkély is, és csak hárman voltak egy szobában.
2009. júl. 22. 21:03
5/24 A kérdező kommentje:
"csak hárman"??? miért??? hányan vannak egy szobában??? :D
mindjárt agyvérzést kapok... én szégynlős vagyok és nem szeretek szobákon osztozkodni sem :D és nálam a fürdés egy rituálé... csendben, egyedül, átszellemülve meg minden.... de ha kolis leszek hogy fogok nyugodtan fürdeni? :S
Én a Dayka utcai kollégiumát ismerem az ELTE-nek. Balkáni állapotok, kb mint egy lepukkant bérház. WC van ugyan külön a szobákban, de a zuhanyzás már érdekesebb...
2009. júl. 23. 03:40
7/24 A kérdező kommentje:
:S és mit jelent az hogy érdekesebb a zuhanyzás? :S
Jaj engem is az ELTEre vettek fel, de mingyá kiugrok az ablakon ezeket a sorokat olvasva :S Amúgy sztem fürdésre ne számítsd, csak zuhizásra :D
2009. júl. 26. 16:33
9/24 A kérdező kommentje:
persze, idegen helyen nem is fürdenék, de nálam egyet jelent :) csak nem tetszik a "zuhany" szó :D olyan rossz a hangzása...
hát én nagyon félek a kolitól... gyűlölöm a szutykot, a fürdés meg külön rituálé nálam... nyugodtan rákészülök, zuhanyozni is kb 40-50percig szoktam, és gondolkodom... jaaj nagyon jó, főleg egy fárasztó nap után... de hát ha az eltés kolikban így zajlik, akkor nem tudom h mi lesz :S
Nem gondolkodtál még albérleten? Vagy abban nem gondolkodhatsz? Pont az ilyen embereknek van, sztem... Bár ez szubjektív... Én hasonló dolgok+tanulás miatt lakok albérletben...
2009. júl. 26. 18:59
Kapcsolódó kérdések: