Felvettek BME-GÉK mechatronika szakra. De amiket olvastam hallottam másoktól eléggé elbizonytalanítottak. Tényleg ilyen nehéz elvégezni?
Mérnöki szak és BME... Nehéz, a "fenyegetéseknek" volt alapja, bukni fogsz igen... DE! Nem szabad ilyen korán feladni és akkor sem szabad feladni, hogy ha egy tárgyon elhasalsz, menni kell és csinálni, robot üzemmódba váltani ha kell, tartani a tempót és tenni a dolgod! A mérnök hallgatók élete már csak ilyen, üdv a világunkban (pedig én nem is BME-re járok).
Előre szólok. 8 órát fogsz a suliban ülni, ha minden órára bejársz, ezen felül kell tanulni és évköziket gyártani ezerrel, mellette némi társasági életet élni. Nagyon nagyon kemény, ha jó akarsz lenni, de azt mondom, ha tisztességesen csinálja az ember, akkor meg lehet csinálni. Tanulni kell és nem elkeseredni ha valami nem sikerül!
Elárulok egy trükköt. Sokan ott rontják el, hogyha buknak egy vizsgán, akkor csapkodás, anyázás, idegeskedés, "fölösleges megint mennem", stressz, ujjropogtatás és végül ha elmennek is megbuknak. A jobb módszer inkább az, hogy "igen? kiraktál? a jó édes anyukádat, majd én megmutatom neked..." felszívod magad, dupla annyi időt fordítasz rá, mint a sikertelen vizsga/zh előtt és igenis átmész. Nekem eddig mindig bejött! :) (persze ha nem lett volna egyértelmű, ezt magadban mondogasd, ne a tanár képébe vágd:D)
A másik fontos dolog, hogy ne a 2-esre menj, mert úgy mindig penge élen leszel. Készülj fel lelkiismeretesen úgy, hogy legalább az anyag 80%-át tudd, de azt tökéletesen! (Nem vagyok álszent, mindig van olyan tétel, ami a mumus és ami nem hajlandó egy istennek sem megmaradni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!