BME mechatronika vs OE mechatronika?
Figyelt kérdés
Üdv. Nézegettem a felvételi pontokat a BME mechatronika szakra 435 a ponthatár, míg az OE-n 287 ugyanerre.
Ez a különbség az oktatás színvonalán is meglátszik, vagy
csak a nevet kell "megfizetni"?
2011. jan. 25. 22:54
1/4 anonim válasza:
az oe régen valami kis csíra fősuli volt. a bme az meg a bme.
a presztízs öcsém, a presztízs! :D
ha érdekel a dolog, és csak az oe-hez van pontod, menj, csináld, lehet belőled jó szakember, de nem biztos, hogy rögtön 5 helyről kapkodnak majd utánad ha elvégezted.
a bme-seknek meg kb körbe van nyalva a valaga.
hát ennek fényében válassz.
2/4 anonim válasza:
Ponthatárokból nem érdemes az oktatás színvonalára következtetni. A Kandóra is sokmindenkit felvesznek aztán aki nem oda való 2. félévben elmegy pihenőre vagy kiiratkozik.Én az OE-t javaslom.A BME-n sok tanár be van gyepesedve és teljesen felesleges dolgokat követlenek meg nem gyengén.Visszatérve a pontokra azért ilyen alacsony az OE-n mert nagy az intézmény kapacitása a jelentkezők számához képest kvázi kevesen jelentkeznek szóval majdnem mindenkit felvesznek, persze diplomát nem adnak mindenkinek.....
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én azt hallottam hogy az Óbudain inkább a gyakorlatra mennek rá, a BME-n meg az elméletre.
2011. jan. 31. 15:45
4/4 anonim válasza:
Igen, így van ahogy mondod régebben ez még inkább így volt (hogy a BME-n az elméletre mennek rá az OE-n meg a gyakorlatra).Egyébként az OE oktatógárdája is mind a BME-n végzett....Akárhogy is döntesz ez a két iskola jelenleg a műszaki felsőoktatás csúcsa.Csak meg kell nézni az OTDK eredményeket, vagy a különböző egyéb tanulmányi versenyek eredményeit.Viszont az első évben nagyon oda kell tenni magad az első perctől tanulni folyamatosan, mert könnyen le lehet maradni ha lazsál az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!