Megszokott, hogy a diákok főiskolán laptop-ba jegyzetelnek?
Van amit szinte lehetetlen azzal jegyzetelni, erre is érdemes felkészülni.
Én maradok a füzetnél/lapoknál, de egy laptop elengedhetetlen kellék.
jogos amiket írtatok. Bele se gondoltam mi van ha több száz ujj pötyög egyszerre:D
Viszont akkor egy laptopot be kéne szerezni mindenképp, mert kolis leszek a gépet meg nem vihetem el ami ithton van. Vagy elég egy kicsi netbook is? Nincs már sok lóvém:D
Mostanában szerintem már elég megszokott kezd lenni.
Érdekes, én 2009-ben kezdtem az egyetemet, akkor még senki nem járt laptoppal, aztán 2010-ben ugyanazon a karon elkezdtem egy másik szakot, ott már többen is hozták, pedig csak egy év telt el.
Én a netbook-omat viszem, mindent abba jegyzetelek, mert sokkal gyorsabban gépelek, mint ahogy kézzel tudnék írni. Még sose szólt senki, hogy nem szabad, inkább csak a konnektorból szokott probléma lenni, mert abból kevés van, és van, ahol csak a leghátsó sorban. Ha nagy a terem, de nem vagyunk olyan sokan, akkor sok tanár nem szereti, ha páran hátul ülnek, és van előttük 6-7 üres sor.
Sokkal jobban megéri szerintem laptopot venni, a netbookokat minden ismerősöm csak szidja...igazából csak tanulásra lehetne használni őket, hiszen nem tudnak semmit...kis teljesítményű, buta gépek... a laptopot bármire használhatod (és egy kicsit kell csak többet költeni rá), akár játszhatsz is rajta...Ha kezdetben nincs rá pénzed, nem gond, hiszen a kollégiumban vagy ha mást nem az iskolában is kell lennie net hozzáférésnek és gépteremnek ... valahol.
Én kis iskolába járok, nálunk nem engedik a laptop használatát...voltak már próbálkozások rá, hogy bevitte a srác, aztán a tanár meg megmondta neki, hogy vagy kikapcsolja, vagy kimegy...a tanár azt hitte, hogy játszik rajta a gyerek. Nálunk csúnyán néznek az ilyen emberekre :D
A táblagépet azt megengedik. Igaz, hogy jegyzetelésre nem jó, de ha letöltöd az adott óra anyagát, akkor nyomon lehet követni...amúgy igazából az sem jó semmire :D
Viszonylag korrekt gépezeteket lehet venni annyiért, amennyibe egy netbook kerül, szóval én laptopra szavazok. A felsőoktatáshoz nagyon nagyon jól jön, ha van saját számítógéped. Évköziket írni, neptunt/etr-t lesni, power pointos előadásokat "lelopni", ha mérnökire mész, rajzolni, táblázatokat gyártani. Bármi... Meg lehet oldani saját gép nélkül is, könyvtár, koli számítógépterme stb, szóval aki nem teheti meg, hogy hirtelen vegyen egyet, annak sem kell kétségbe esni, de egyértelműen sokkal kényelmesebb, ha van sajátod!
Ja igen... hogy miért laptop, ott tartottam! :D Szóval ha meg kell írnod egy beadandót vagy bármit, akkor azért sokkal könnyebb és kevésbé fárasztó a szemnek a kapható legkisebb laptop kijelzője is, mint egy netbooké.
Laptoppal jegyzetelés. Én mérnökire járok, 99%-ban nem lehet, vagy ha lehetne se választanám, mert ábrák, képletek megszerkesztése a rendelkezésre álló idő alatt lehetetlen. Arra a fennmaradó egy-két órára meg nem fogom elcipelni, inkább jegyzetelek ott is kézzel! Nekem sokkal kényelmesebb. Egyébként hozzátenném azt is, hogy képes elvonni a figyelmet egy unalmas órán... Hajlamos az ember benyomni inkább valami játékot... :D Nálunk ezért az utolsó sor a laptopos többnyire! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!