Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A hallgatói szerződést a...

A hallgatói szerződést a kormányváltás eltörölheti?

Figyelt kérdés
Feltételve ha a következő választásokkor nem a Fidesz-KDNP alakít kormányt.
2012. júl. 26. 15:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
#20: azt se lehet kikényszeríteni, hogy visszafizess egy banki kölcsönt ennyi erővel. Diákhitelre se kérnek biztosítékot.
2012. júl. 26. 17:55
 22/31 anonim ***** válasza:
Lehet hogy hihetetlen, de idén felvételizettként is jobb megoldásnak látom az egyetemi felvételit, és nem ezt a központi bohóckodást, mert azért néha már botrány,ki kerülhet egyetemre... Az,hogy a tanárok közép érettségin "segítik" a vizsgázót, szintén igaz, átrugdossák őket, de még így is sikerült idén több mint 3000 diáknak buknia,és ez azért finoman szólva is gáz. Visszakanyarodva a kérdés témájához pedig: A hallgatói szerződés jelenleg egy kevésbé fajsúlyos probléma a magyar oktatási rendszerben, és vannak dolgok,melyeket megváltoztatva indokolatlanná válna a léte, ezért el lehet törölni. Csak tenni kell érte,nem úgy,mint eddig történt.
2012. júl. 26. 18:04
 23/31 anonim ***** válasza:
2/3.-os többség úgysem lesz, így nem tudják eltörölni.
2012. júl. 26. 18:25
 24/31 anonim válasza:
Mexikóban is eltörölték.
2012. júl. 26. 18:47
 25/31 A kérdező kommentje:

Több válaszadó írta, hogy mi a baj azzal ha 6 vagy akar 10 évet is le kell dolgozni. Hát nagyon sok minden mivel 30 évesen nem olyan könnyű kint életed kezdeni, mivel egy 30 éves embernek jobb esetben már családja akár házza is van és épp ezt akarja a kormány azt az időt lekötni amikor még könnyebb máshol elkezdeni mikor még fiatal az ember. Egy életet már nehezebb hátrahagyni ezért sokan nem fognak kimenni még ha tervezték is a ledolgozott évek után.

Én idén kezdem az egyetemet és már éltem fél évet Angliában pár hónapja jöttem haza, sajnálom de ezek után például nekem már kicsit nehéz elképzelni hogy itthon alapítsak családot vagy dolgozzam.

2012. júl. 26. 21:38
 26/31 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű. Menj önköltségesre fizesd ki a taníttatásod árát és a diplomaosztó napján már mehetsz is külföldre.

Ha úgyis ez a célod.

Azért az nem járja, és nem is buli, hogy itt ösztöndíjjal, állami pénzen tanulsz és utána irány külföld.

Valamit valamiért.

2012. júl. 26. 21:53
 27/31 anonim ***** válasza:

Én megértem az érveid de az ellen érveket is megtudom érteni.

" már éltem fél évet Angliában pár hónapja jöttem haza, sajnálom de ezek után például nekem már kicsit nehéz elképzelni hogy itthon alapítsak családot vagy dolgozzam."

Akkor miért nem ott jártál egyetemre? Gondolom nem lett volna rá pénzed? Na ezt a pénzt a mostani dolgozok oda adják neked adóként, ezért majd amikor te dolgozol visszafizeted nekik adóban, amiből nekik nyugdíjuk lesz. Na most ha te nem itthon dolgozol, nem adózol itthon.

Azért ezt te is megtudod érteni, nem? Ha ennyire lehetetlen számodra ez, akkor ne írd alá, és tanulj tovább kormányváltás után, hátha más lesz. Bár nem hiszem.

2012. júl. 26. 21:56
 28/31 anonim ***** válasza:
Kérdező: azt még meg tudom érteni, hogy olyasvalaki felháborítónak tartja a tanulmányi szerződést, aki még nem tervezte el a jövőjét, legalábbis azt a részét, hogy itthon vagy külföldön szeretne dolgozni. De az olyanok esetében mint te, aki már most tudja, hogy ha módja van rá egy percet se fog itthon dolgozni, nem értem a felháborodást. Azért ezt gondold végig, gyakorlatilag azt mondod, hogy kiszipolyoznál az országból mindent amit csak adhat, hogy azután itt hagyd és más országot segíts az itt megszerzett ingyen tudással. Khm...
2012. júl. 27. 10:38
 29/31 anonim ***** válasza:
Másrészt pedig ott van az az út is, hogy kimész külföldre amikor tetszik, ott éled le az életed. Ilyen esetben mindössze vissza kell fizetned a képzésed költségét, ami nem lehet probléma a külföldi fizetéseket alapul véve 20 év alatt nem jelenthet problémát.
2012. júl. 27. 10:41
 30/31 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért ez a nagy kiállás hirtelen amellett, hogy a fiatalok adózzanak itthon... Sokszor olyanok hangoztatják ezt, akik azokban az időkben éltek, nőttek fel, vagy dolgoztak, amikor nem volt éppen divat adót fizetni(meg is lett a Kádár-féle ténykedés eredménye).

Arról nem is beszélve,hogy úgy dolgozzon itthon valaki,hogy jóformán álláslehetőség sincs. A probléma gyökere inkább egy bizonyos korábbi generáció tunyasága és bűne, ami a mai helyzethez vezetett. Őket hívják rossz szájízzel begyöpösödött kommunistáknak.

Ők azok,akik építgették évtizedeken át a szép kommunizmust,de az a gonosz nem akart felépülni a mocsokpiszok. A szocializmus mocsara, na meg a kádárista gazdasági rendszer,ami aztán a jövő felett kimondott halálos ítélet lett,az itt a baj, és az ok,amiért a fiatalok szó szerint MENEKÜLNEK.

2012. júl. 27. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!