A hallgatói szerződést a kormányváltás eltörölheti?
Több válaszadó írta, hogy mi a baj azzal ha 6 vagy akar 10 évet is le kell dolgozni. Hát nagyon sok minden mivel 30 évesen nem olyan könnyű kint életed kezdeni, mivel egy 30 éves embernek jobb esetben már családja akár házza is van és épp ezt akarja a kormány azt az időt lekötni amikor még könnyebb máshol elkezdeni mikor még fiatal az ember. Egy életet már nehezebb hátrahagyni ezért sokan nem fognak kimenni még ha tervezték is a ledolgozott évek után.
Én idén kezdem az egyetemet és már éltem fél évet Angliában pár hónapja jöttem haza, sajnálom de ezek után például nekem már kicsit nehéz elképzelni hogy itthon alapítsak családot vagy dolgozzam.
Nagyon egyszerű. Menj önköltségesre fizesd ki a taníttatásod árát és a diplomaosztó napján már mehetsz is külföldre.
Ha úgyis ez a célod.
Azért az nem járja, és nem is buli, hogy itt ösztöndíjjal, állami pénzen tanulsz és utána irány külföld.
Valamit valamiért.
Én megértem az érveid de az ellen érveket is megtudom érteni.
" már éltem fél évet Angliában pár hónapja jöttem haza, sajnálom de ezek után például nekem már kicsit nehéz elképzelni hogy itthon alapítsak családot vagy dolgozzam."
Akkor miért nem ott jártál egyetemre? Gondolom nem lett volna rá pénzed? Na ezt a pénzt a mostani dolgozok oda adják neked adóként, ezért majd amikor te dolgozol visszafizeted nekik adóban, amiből nekik nyugdíjuk lesz. Na most ha te nem itthon dolgozol, nem adózol itthon.
Azért ezt te is megtudod érteni, nem? Ha ennyire lehetetlen számodra ez, akkor ne írd alá, és tanulj tovább kormányváltás után, hátha más lesz. Bár nem hiszem.
Nem értem, miért ez a nagy kiállás hirtelen amellett, hogy a fiatalok adózzanak itthon... Sokszor olyanok hangoztatják ezt, akik azokban az időkben éltek, nőttek fel, vagy dolgoztak, amikor nem volt éppen divat adót fizetni(meg is lett a Kádár-féle ténykedés eredménye).
Arról nem is beszélve,hogy úgy dolgozzon itthon valaki,hogy jóformán álláslehetőség sincs. A probléma gyökere inkább egy bizonyos korábbi generáció tunyasága és bűne, ami a mai helyzethez vezetett. Őket hívják rossz szájízzel begyöpösödött kommunistáknak.
Ők azok,akik építgették évtizedeken át a szép kommunizmust,de az a gonosz nem akart felépülni a mocsokpiszok. A szocializmus mocsara, na meg a kádárista gazdasági rendszer,ami aztán a jövő felett kimondott halálos ítélet lett,az itt a baj, és az ok,amiért a fiatalok szó szerint MENEKÜLNEK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!