Melyik egyetemre/szakra járnak a legokosabbak? Azok, akiknek a legjobban vág az eszük, legnagyobb az intelligenciájuk?
Hülyék mindenhol vannak, ha megkérdeznek 60-70 embert, abból simán találnak pár olyat, aki erre vagy arra a kérdésre nem tud válaszolni.
Ebből levonni viszont azt, hogy "senki" nem tud rá válaszolni orbitális nagy baromság.
Lefogadom van rengeteg olyan "alap" dolog, amire te sem tudsz válaszolni.
(Az meg külön vicces, hogy egy 14 éves nyilatkozik az egyetemekről.)
Erre a kérdésre nem lehet válaszolni. Mindenhol vannak okosak és hülyék is.
14 évesen tudsz 1-2 embert, hogy ki volt, de nálad ennyi a tudás. Majd 10 év múlva megkérdezik melyik évszázadban született Petőfi azt sem fogod tudni meg mondani, hogy te melyikben élsz.
Azok a videók pedig 1-2 kiragadott pillanat, amiből nem lehet következtetést levonni. Csak provokatív jellegű.
DDD97
Te könnyen beszélsz, kb 1 éve tanultad ezeket a dolgokat, vagy épp most tanulod. Én bevallom, nem tudom megmondani, hogy mikor volt a II. Vh, de még az elsőt se biztos. Valahogy 40-44 környékén? Fogalmam sincs, de nem is érdekel, cserébe csukott szemmel betömöm a lyukas fogad, de még újat is tudok készíteni a régi helyett. Na ki a király?
"Fogalmam sincs, de nem is érdekel, cserébe csukott szemmel betömöm a lyukas fogad, de még újat is tudok készíteni a régi helyett. Na ki a király?"
Ott a pont, még hozzátennék annyit, hogy az ember folyamatosan szelektál.
Persze, lehet jönni azzal, hogy alapműveltség, de ugyan kérlek...
Például az idézett felszólalásból is látszik, egy fogorvos gondolom nem történelmet fog tanítani, neki más a fontos, lényegi információ.
Ugyan ez más-más szakmákra is igaz.
A töris kérdésekkel engem is kicsit meg lehet vezetni, de cserébe bármilyen informatikai problémát megoldok.
Programozástól kezdve weboldalakon át a hálózat építésig.
Utolsó:
Az egy összevágott videó. Lehet, hogy megkérdeztek 100 embert, abból 10 nem tudta, összevágták egy videóba, és ráhúzták az összes egyetemistára, hogy idióta.
Elhiheted, tudnánk olyan dolgokat kérdezni, ami szerintünk fontos, és az alap műveltség része, mégse lenne róla halvány fingod se.
Az ember azt tudja, amivel rendszeresen foglalkozik. Amivel nem foglalkozik, azt elfelejti.
Én is megtanultam anno a történelmet, leérettségiztem belőle 93%-ra, de már nem emlékszem belőle sok mindenre, mert nem használom sehol. Persze, egy műveltségi vetélkedőn nyilván elég gáz lenne, ha nem tudnám mikor volt ez meg az, de amúgy mégis hol lenne rá szükségem?
Szerintem pl. az alap műveltséghez tartozna az is, hogy tudd, melyik szerved hol van és mire jó. Egy dolgozatommal kapcsolatban csináltam egy kis tesztet egyetemistákkal (olyanokkal, akik nem eü vonalon tanulnak).
Hát sírtam a röhögéstől. Volt, aki szerint kettő darab májunk van a kismedencénkben két oldalon.
A lépet senki nem tudta elhelyezni, a funkcióját még annyira se.
Prosztatára csak néztek, páran beírták, hogy a vizelést szabályozza...
Nézd meg az eü. vagy szex-szerelem kategóriát. A nők nagy része azt sem tudja, honnan számolják a ciklust.
Azt sem tudják, hogy mi történik a ciklus során, fingjuk sincs mi az a peteérés.
Nyilván nekem ez tűnik fel, mert orvosnak tanulok. Aki másnak tanul, annak meg más tűnik fel.
Nem lehet mindenben jártasnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!