Szerintetek 283 ponttal bejuthatok?
Nem értem, hogy miért baj, ha ő oda akar menni.. Miért rosszabb ez, bármely más szaknál? Egyértelmű, hogy a legtöbb ember olyan szakot választ (vagy kellene választania), ami érdekli. Ha meg végül kiderül, hogy mégsem megy neki, akkor így járt, de jobb mintha olyan szakra menne, ami teljesen hidegen hagyja..
Egyébként igen, bejuthatsz, van rá esély, de ezt senki sem tudja előre, hogy hány pont lesz elég.
Ne hallgass ezekre a trógerekre.
Én szermény szerint 284 ponttal kerültem be mérnökire, és igaz csúsztam egy félévet egyetlen tárgy miatt, de a 8 félévből 6x kaptam ösztöndíjat. (Azaz 1 félévben nem értem el jó eredményt, elsőben meg nem kap az ember ert nincs átlaga.)
Szakdolgozatom jól megfelelt, össz indexem 3,5-es.
Csak odafigyelés és nagy szorgalom kérdése volt az egész... (Amúgy 4,2-re érettségiztem, csak nem volt emeltem, és nyelvvizsgám sem... Azért lett ennyi a pontom.)
Azóta letetem a nyelvvizsgát, államvizsgáznom kell és megyek dolgozni. Az államvizsgám ha nem bukás lesz (mirét lenne az?!) akkor a diplomám értékelése jó (4-es) lesz.
Csak elszántság kérdése az egész. Szorgalom odafigyelés "meg akarom csinálni" mentalitással nem számít hány ponttal kerültél be.
Volt kolis szobatársam 345 vagy 347 ponttal került be, 2. félév után kirúgták mert nem szedett össze 30 kreditet. (Egy félévben kell 30-at összeszedni.)
Oda-vissza volt magától a 2 nyelvvizsgájával, meg emelt érettségijével, aztán nesze neked, kirúgták 1. év végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!