Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE vagy PPKE jogi kar? A...

ELTE vagy PPKE jogi kar? A Felvi rangsorokon a PPKE egy csomó fontos szempontból megelőzi az ELTE-t, lehet, hogy sorrendet kéne módosítanom?

Figyelt kérdés
Első-második helyen az ELTE, harmadik-negyedik helyen a PPKE jogi karát jelöltem meg mindkét finanszírozsi formában. Most viszont a Felvin megnéztem a rangsorokat, és az ELTE szinte mindenütt a PPKE mögött volt. Ezenfelül, elég sok "magasrangú" ismerősünk mondta, hogy ő a helyemben a PPKE-t tenné első helyre, mert a FIDESZ azt támogatja, és egy ideig még ő lesz hatalmon. Igazából nem tudom mit csináljak, nem tudom miért, az a megérzésem van, hogy a PPKE-re kéne mennem :( (kb 450-460 pontom lesz) És még plusszba ott van, hogy soan írják, hogy a munkáltatók nézik hol végeztem, az ügyvéd ismerőseim szerint ez már nem olyan fontos, ha elit irodában akarok dolgozni, úgyis nekem kell majd fizetnem.

2012. jún. 3. 14:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

450-460 ponttal mindenhová felvesznek! finanszírozott eltére is! hidd el!

és elte

2012. jún. 9. 22:33
 12/30 anonim válasza:
77%

Írtad, hogy érdekel a környezetvédelem. A Pázmányon van Környezetjogi és Versenyjogi tanszék, az Eltén nincs.

Az ELTE nehezebb, ez igaz, méghozzá azért, mert feleslegesen szanaszét szopatják az embert. Szigorlatozni kell minden tárgyból, ami nem záróvizsgatárgy. Mire jó egy jogtörténeti szigorlat? Semmire, felesleges.

A mellkidobós vizsgához annyit fűznék hozzá, hogy konkrétan az a tanár, az eltén főállású oktató, tehát ha ez a pázmányon mínuszpont, akkor az eltén is.

A 'nagy öregek' azért végeztek az eltén, mert nem volt más pesten, vidékre meg nem mentek.

Továbbá az sem mindegy, hogy miylen hangulatban szeretnéd eltölteni a következő 5 évet. Az eltén ember embernek farkasa, a közösségi élet elég gyenge, ezt az eltések is aláírják. Járj utána nyugodtan.

Végül: ha most, de főleg 5 év múlva azért nem vesznek fel egy munkahelyre mert nem az eltén végeztél, akkor az a munkaadót minősíti, gondolkodásmódban 50 évvel le vannak maradva.

Nyílt napokon voltál? A személyes benyomás ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint ezek az anonim válaszok.

2012. jún. 11. 12:58
 13/30 anonim ***** válasza:
29%

Azért azon tényleg érdemes elgondolkodni, hogy miért olyan nehéz elvégezni az ELTÉ-t. Két barátom jár oda, és én is azt látom, hogy feleslegesen halálra sz.patják őket.

Nem azért nehéz teljesíteni, mert nagy a követelmény, hanem mert a tanár direkt kib.szik az emberrel.

2012. jún. 11. 13:02
 14/30 A kérdező kommentje:

ELTE-n nem , de a Pázmányon voltam nyílt napon. A tutorok, segítők szimpatikusak voltak, a tanárok sok hasznos információt szolgáltattak. Igazából, csak az épület volt elég lepukkant, oké van egy szép kis kertje meg egy cifra díszterme, de az ablaknélküli folyosók, és hasonló érdekes építészeti megoldások nem nagyon tetszettek. A közösség nagyon fontos, de nem akarok 5 évet eltölteni egy lepusztult suliban. (Nem tudom az ELTE milyen)

Egy kérdés: Oké, hogy a PPKE-nek van környezetjogi tanszéke, de van továbbképző intézete is, ahol szintén lehet környezetjogra szakosodni. Miért jó nekem ha van környezetjogi tanszék, ha utánna úgyis szakosodnom kell?

Egyébként környezetvédelmi jogra, adójogra, és ingatlanjogra szeretnék szakosodni. Szerintetek ezeken kívül melyik a legjobb "szak"?

Bocsi, ha h.....e kérdéseket teszek fel, de nem nagyon ismerem ki magam a "jogász világban".

2012. jún. 11. 21:37
 15/30 anonim válasza:

Az épület folyamatosan szépül, jönnek a zsíros támogatások! :D

A tanszék meg azért jó hogy van, mert már az alapképzés alatt is vehetsz fel ahhoz kapcsolódó tárgyakat, és nem kell teljesen kukán elkezdened a szakképzést.

2012. jún. 12. 13:27
 16/30 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Nem bántani akarlak,de ha jogász akarsz lenni,akkor meg kellene tanulnod helyesen írni. Példának okáért : nem utánna,hanem utána.Ezen kívül meg rengeteg hibásan írt szót tudtam volna mutatni...ez azért elég gáz.
2012. jún. 20. 13:30
 17/30 A kérdező kommentje:
Hát, igen. Sajnos ez miatt lett a magyar érettségim csak 92%-os :(
2012. jún. 20. 14:26
 18/30 anonim ***** válasza:
A helyedben az Eltét próbálnám inkább. Én is ide járok, igaz, hogy sokat kell tanulni, de tanulással általában át is megy az ember a vizsgán és csak minimális esetben szivatják direkt. Az , hogy a Pázmány ilyen népszerű, szerintem egyáltalán nem meglepő. A jog népszerű szak, legtöbben Bp-n akarnak tanulni, így hát aki az Eltén nem tudja elvégezni, az végzi a Pázmányon. Hallottam már ismerősöktől, hogy ott egyes tárgyak, amik nálunk nagyon szigorúak, ott sokkal könnyebbek, de pl egy római jognál, ami mindennek az alapja sztem nem megengedhető a könnyítés. Azt, hogy mire szakosodsz, elég diploma után eldönteni, ugyanis először azt kell megszerezni, és nem piskóta :))) társasági élet meg itt is van, csak aki minden bulin ott van, az nem 5 év alatt végez, hanem mondjuk 6-7 :))
2012. júl. 14. 23:18
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

egy jó tanács.. :D

SENNNNNKIT SEM ÉRDEKEL HOGY MELYIK EGYETEMEN VÉGEZTED EL A SZAKMÁDAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

bemész egy munkáltatóhoz, ő már felnőtt ahhoz eléggé hogy ne azt nézze hogy "júúj ez a pázmányon/eltén/szte-n végzett, akkor kérem csukja is be maga után az ajtót"

ugyan már :s

Doktori megvan? igne.. TDK-k, tanulmányi átlagot nézi néha és ENNYI. kutyát nem érdekli honnan van a diploma. :s aki rátermett és ÉRT ahhoz amit csinál, akkor jöhet egy legeldugottabb salgótarjáni jogi egyetemről, akkor is fog találni munkát..

2013. jan. 15. 10:57
 20/30 anonim ***** válasza:
mellesleg most, hogy minden jog költségtérítéses lett, jól gondold meg hogy 460 ponttal egy olyan helyre vesztegeted az időd és a pénzed ami annyira nem éri meg, minthogy keress egy olyan szakmát amiből ténylegesen hiány van és felvennének államira... én biztosan így tennék..
2013. jan. 15. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!