Szerintetek 2012-ben a szegedi orvosi egyetemre mennyi lesz a ponthatár?
Tavaly 417 volt,a pluszpontokat 80-ról 100-ra emelték (tavaly a nyelvvizsga pontokat csökkentették), nem mindenki vállal be 2 emeltet,de ha be is vállalják nem biztos,hogy százalékba jó lesz az eredményük.A többségnek 75 90 pluszpontja lesz.
A helyeket talán csökkentették 20-al,viszont Debrecenbe növelték.
A 10 pontos emelés is sok,reméljük,hogy ennél többel már nem nagyon fogják emelni.
Én úgy gondolom,hogy sokan rákényszerülnek már most a 2 emeltre,hogy meglegyen a pluszpontjuk így a kémia emelt lesz nehezebb,a biológia pedig csak a "szokásos".
ne stresszelj már ezen.. attól, hogy ezzel foglalkozol és győzködöd magad, hogy nem fogják emelni, neked még nem lesz több pontot..
inkább koncentrálj arra, hogy jól sikerüljön az érettségi, de ha normálisan tanultál, akkor meg nincs miért aggódni
kedves kérdező én is agyalok már nem tudom mióta :S :D
én állatorvosira készülök de beirtam a pesti és debreceni orvosit is. nos én legrosszabb esettel számolok: 20 ponttal emelik. mivel ugye 480ról 500ra emelődik, igy nem érhet meglepetés :S persze tudom hogy nem mindenki vállalja igy be a 2 emeltet, ezért nagyon reménykedek hogy nem fogják 20 ponttal emelni :)
szerintem mindenki a legrosszabb esettel számol
állatorvosin elképzelhető,hogy többel emelik,mert oda kevesebb a keretszám is,meg alapból magas volt a ponthatár is,de azért bízzunk benne,hogy minden orvosi szakon csak egy 10-15 pontos emelkedés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!