Szerintetek mennyi lesz idén a SOTE-ÁOK ill. DE-ÁOK ponthatár?
Én humános vagyok, nem sok közöm van a reálosabb egyetemekhez, de ne felejtsd el, hogy idén 500-as lett a ponthatár. Egyébként felvi-re kiírták, hogy hányan jelentkeztek idén az adott szakokra. A tavalyi ponthatáros link alapján meg tudod nézni, hogy mennyivel többet/kevesebben jelentkeztek az adott szakra.
Ha gondolod/gondoljátok elküldöm mindkét linket, és meg tudjátok nézni.
Én például agyvérzést kaptam, ahova én szeretnék menni 300-an többen jelentkeztek államira és fizetősre is egyaránt, mint tavaly. A jelentkezettek száma pedig nagyban befolyásolhatja a ponthatárt ugyebár. :S ELTE-n megjelölt szakomról már inkább nem is nyilatkozom, mert oda 1500 fölött jelentkeztek...:)
hátugye.. az emelteket idén elég nehézre alkották meg. a közepeket se vitték nagyon könnyű szintre ugyhogy az érettségizők többsége arra panaszkodik hogy elszurta..és ezért a többségnek nem lesz magas pontja, még akkor sem ha van 2 nyelvvizsgája vagy egy felsőfokuja vagy 2 emeltje stb.. szval maximum 15 pontos emelkedéssel számolhatunk. a slágerkarokon lesz 500 pont, mint gtk, ájk, stb-- orvosi karokon max 15.. de szerintem 10--
de ez csak tip
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!