Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a győri Révai és a...

Milyen a győri Révai és a Kazinczy közössége? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Jövőre mindenképpen Győrbe szeretnék menni középiskolába, de nem tudom eldönteni, hogy melyik suli lenne a jobb választás. A Révairól sokat hallottam, de nagyon félek tőle, hogy oda eléggé kocka, stréber (bocsánat a megnevezésekért, szerintem mindenki érti mire gondolok) emberek járnak. Én meg olyan vagyok, aki állandóan beszél, és akinek szüksége van valami jó társaságra, "patriarcokra".

Melyik lenne a jobb választás?

A tanárok is érdekelnének: van valahol olyan, akivel nem árt vigyázni?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.^^

2012. márc. 13. 11:05
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Halii! :DD

20:06 - mindegy, az a lényeg, hogy ne omoljon ránk a fal, nem? :D

21:44: Akkor örülök nekii, mert ugye nekem mindeképpen kolisnak kell lennem. :D Hát a magyartanár nálunk egy nagy ...., szóval mindenképpen reálra mennék. :D De azért a humánt is megjelölöm, aztán majd arról is teszek fel kérdést, hogy melyik a jobb. xD

Köszi a válaszokat, de ebben a "divat-dologban" valaki tudna valamit mondani? csakmert a mostani sulimban tilos a sminkeléstől elkezdve minden. Engem igazából amellett, hogy ez szabad e, az is érdekelne, hogy:

- milyen stílusú emberek járnak oda? Csakmert itt nálunk tele van minden csőgatyákkal, deszkás cipőkkel, meg ilyenek, és engem neveznek undorítónak, mert én a nagyvilági divatot (Burberry, Chanel, stb..) követem. Ez ott is zavarná az embereket?

Igazából ez a legnagyobb kérdés amire választ várok!

Köszi mindent előre is!

(megjegyzés: lány vagyok, és nem emo. xD)

2012. márc. 16. 19:24
 12/36 anonim ***** válasza:
72%

Lehet sminkelni, meg minden, ebbe a tanárok nem szólnak bele.

Nem nagyon vannak ilyen csőgatyás, emogyerekek, a legtöbben normálisan öltözködnek :)

2012. márc. 17. 19:35
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ja, divat dolgában egy kicsitén is félek... Mert ugye állítólag elég sok az ilyen "ügyvédgyerek"/"orvosgyerek"/stb... És ugye azért az én szüleim nincsenek annyira eleresztve... Nem arról van szó, megvan mindenünk, laptop, mobil, számítógép, ruházat, sok szeretet, minden... De nincsenek ilyen márkás cuccaim... Nem is rossz minőségűek, de nem ilyen nagyvilági, friss divat... Sminkelni tuti lehet, mert nyílt napon az összes csajnak, akit láttam, szolidan ki volt festve a szeme... :)

(21:44 voltam. :D)

2012. márc. 18. 14:50
 14/36 anonim ***** válasza:
72%
én most vagyok végzős a Révaiban. szívesen válaszolok bármilyen kérdésre. a sulit pedig pont a társaság és az emberek miatt ajánlom
2012. márc. 18. 17:17
 15/36 A kérdező kommentje:

Sziasztok! :D

19:35 - Akkor örülök. :D Nálunk tele van az iskola kismacskamintás pólós egyénekkel, legalább ott ezt mellőzhetjük. :D

21:44 - Szia újra. :D Hát akkor örülök, mert nálunk a suliban eléggé eluralkodott ez a hülye tornacipős-style őrület, amit én ki nem állhatok. Rengeteg divatbemutatót nézek meg, és hasonlóan is öltözködök, itt meg le"undorítóz"nak. Legalább ott ez nem lesz. :D

Amúgy szerintem simán lehet nem márkás cuccokból is ízléses öltözetet előállítani, mert gondoljunk bele - attól még, hogy valami ruha mondjuk Valentino (olasz márka), nem fogod észrevenni, hogy az. Ezt csak egy címke mutatja meg. Én azért szeretem igazából ezeket a márkákat, mert ezek állnak legközelebb az ízlésemhez. :D A Sminktéren meg boldog vagyok, nálunk még a körömlakkozásért is osztályfőnöki jár...

halfattila - írtam.:)

Köszi a válaszokat. :D

2012. márc. 19. 15:52
 16/36 anonim válasza:
100%

révaiban végeztem tavaly. jó a társaság és jóféle a hangulat. :) minden iskolában vannak kockák, természetesen a révai se kivétel ez alól. viszont sok ember jár oda, többségében abszolút jófej emberek, könnyen be fogsz illeszkedni. :)

a klikkesedéssel ugyanez a helyzet, mindenhol előfordul, bizonyára a révaiban is, én személy szerint az ott töltött 4 évem alatt nem tapasztaltam semmilyen nagyszabású klikkesedést, a mi évfolyamunkon jól kijöttek egymással az osztályok, emberek.

a tanárok nem problémáznak azon, hogy ki hogy néz ki. :) a diákok meg... ahogy fentebb már írtam, sokan vannak, sokféle stílust képviselnek, nem fognak beléd kötni a kinézeted miatt.

az épületek valóban nincsenek túl jó állapotban, de nem vészes a helyzet, könnyen meg lehet szokni. a termek állapota is elmegy, nem omladozik sehol se a fal, egyben vannak a padok, szóval nincs különösebb probléma velük. biztos van olyan középiskola győrben, ahol jobbak a körülmények, de a tanítás és a társaság színvonala nem ettől függ.

nem kap minden második diák idegsokkot. minimális tanulással is végig lehet csinálni a révait. nekem is voltak olyan osztálytársaim, akik alig tanultak valamit, de végül ők is leérettségiztek és egyetemre mentek. más kérdés, hogy közülük néhányan most vért izzadnak az egyetemen, hogy bent maradjanak. szóval nem érdemes ellazázni a középiskolát. de nem kell éjt nappalá téve, kifulladásig tanulni, hogy boldogulj a révaiban. :) vannak nagyon jóarc tanárok, vannak semlegesek, és persze vannak olyanok is, akik meghajtják az embert rendesen. de ők inkább akkor lesznek elemükben, amikor már faktra jársz hozzájuk. akkor pedig már jogosan keménykednek. :)

2012. márc. 23. 18:35
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem kedves matek tanárúrankról beszélsz, 18:35-ös? :D
2012. márc. 23. 19:44
 18/36 anonim válasza:
54%
saját tapasztalatra alapozva a kémia-biológia tanári párosra gondoltam, de ha jól sejtem kire gondolsz, rá is igaz. :) viszont az elvárásaik teljesen megtérülnek utólag. szóval kedves kérdező, ne riasszon el, ha azt hallod, hogy kemény a révai. :) meglehet, hogy idővel hajtósabbá válik, mint egy-két másik iskola, de ha nem tenné, a legtöbb egyetemen sokként érne az a teljesítmény, amit majd elvárnak tőled.
2012. márc. 23. 23:12
 19/36 A kérdező kommentje:

Halii!

Az utóbbi két válaszolónak köszönöm szépen az infókat! :D

Most hogy mondjátok amúgy elkezdtem parázni: nálunk olyan a biosztanár, hogy a dogákat könyvvel a pad tetején írjuk meg, és minden órát végigfilmezünk a könyvtárban (már aki odafigyel, tehát kb. 0 gyerek). A nő közben ül a gépnél, és netezik...

Akkor most nekem be kell vágnom mindent bioszból, hogy ott boldoguljak? Vagy ráérek majd azt megtanulni, amit ott kérnek?

Örülnék ezzel kapcsolatban pár válasznak,

sziasztok. :D

2012. márc. 25. 18:42
 20/36 anonim válasza:
100%
egy tanár se fog számon kérni olyan anyagot, amit nem adott le előzőleg. szóval nem kell készülnöd semmiből se előre ahhoz, hogy boldogulj, főleg nem biológiából, az nincs 9.-ben.:)
2012. márc. 25. 20:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!