Milyen a győri Révai és a Kazinczy közössége? (bőv. Lent)
Jövőre mindenképpen Győrbe szeretnék menni középiskolába, de nem tudom eldönteni, hogy melyik suli lenne a jobb választás. A Révairól sokat hallottam, de nagyon félek tőle, hogy oda eléggé kocka, stréber (bocsánat a megnevezésekért, szerintem mindenki érti mire gondolok) emberek járnak. Én meg olyan vagyok, aki állandóan beszél, és akinek szüksége van valami jó társaságra, "patriarcokra".
Melyik lenne a jobb választás?
A tanárok is érdekelnének: van valahol olyan, akivel nem árt vigyázni?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat.^^
Hali!
Először is: köszi a válaszokat! :D
#1/4 : Nem mondtam, hogy mindenki stréber, viszont két embertől akit személyesen ismerek olyanokat hallottam róla, hogy iszonyat nagy a hajtás, és hogy ide tényleg csak a legokosabbak kerülhetnek be. Nekem rengeteg versenyeredményem (országosak) is van, tanulni szó szerint SEMMIT sem szoktam, órán megjegyzem az anyagot. Emiatt voltak kétségeim affelől, hogy nem illek be oda.
#2/4 :Engem is érdekelne mi ebből az igazság. :D
#3/4 :Igazából én nem tudom, hogy mi az az iskolapszichológus, nálunk nincs ilyen. Igazából már nagyon el akarok menni a mostani sulimból, ugyanis gyűlölöm. Igazából itt magával az osztályközösséggel van a gond (tele vagyunk szó szerint idegileg kikészült emberekkel), ezért érdekelne, hol normálisabbak a diákok. :D
#4/4 : Igazából már én is elgondolkodtam a Czuczoron, viszont nem vagyok hittanos, és gondolom így az egész bukott ügy. xD (ui: ugye az a bencés suli?)
Amúgy a nyíltnapokról mi a véleményetek? Ott azt a képet látom meg az iskoláról, ami valóban igaz rá? Vagy az egész csak színjáték?
Várom a további válaszokat. :D
Én révais vagyok, a hét 6 napján semmit nem tanulok, mégis 4,6 az átlagom.
Az osztályomban csak 3-4 stréber van.
Szia! :)
Idén én is pont ezek között a sulik között nem tudtam dönteni, úgyhogy elmentünk nyílt napra. :)
Hát a Révainál úgy voltam, hogy "Uramatyám, itt akarok maradni!"... A Kazinczynál valahogy nem volt ilyen a hatás...
Végül is a Révaiba jelentkeztem, humán-angol tagozatra, és be is kerültem... :D Többször is jártam ott, a diákok mindig nagyon segítőkészek, udvariasak voltak, egy besavanyodott, szódásszemüveges embert sem láttam... :)
Egy kicsit én is izgulok mondjuk, hogy hogyan fogom bírni a hajtást... :S
Mert a jelenlegi sulimban szinte semmit nem tanulok, de színötös vagyok, ill. országos versenyeredményeim is vannak.
Leírás alapján pont olyan helyzetben vagy, mint én. :D Én is olyan vagyok, hogy be nem áll a szám, és mielőbb it szeretném hagyni az általánost az osztályom miatt... :S
Sok szerencsét, remélem, segítettem! :D ;)
Halii! :D
18:55 : köszi a választ, megnyugodtam. :D;)
21:44 : örülök neki, hogy más is ilyen helyzetben van, mint én. :D Egyre biztosabb vagyok benne, hogy én is a Révaiban folytatom tanulmányaimat...
Még lenne pár kérdésem, ezekre valaki?
- Vannak klikkesedések a suliban?
- Mennyire veszik komolyan a divatot?
- Úgy láttam kívülről, az iskola eléggé "lepukkadt" állapotban van. Fel akarják újíttatni valamikor?
- A termek milyen állapotban vannak?
- Mivel vidékről megyek mindenképpen kollégiumos lennék. A Révai koleszáról valakinek vélemény?
Bocsi a sok kérdésért, de mielőtt elmegyek itthonról mindent meg szeretnék tudni! :DD Várom a további válaszokat. :D
Igen, sajnos az épület nem a legjobb. A lépcsőkkel vigyázz. :D Szerintem nem lesz mostanság nagyszabású átépítés. Viszont a hátsó udvar röpipálya-része ősszel épült újjá.
A régi épületben rosszabbak a termek, mint az újban, de aránylag mindenhol ugyanolyan a helyzet. Nem modern, de tűrhető. :D
21:44 vagyok! :)
Mi a szüleimmel jártunk a koleszban, nekem nagyon bejött, főleg az, hogy mindenki köszönt, udvarias volt, stb. A portásnő elmondta, hogy nincs ilyen vasszigor, mert ésszel viselkednek a kollégisták, és szerintem ez is megnyugtató.. :D
Amúgy melyik tagozatra készülsz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!