Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a győri Révai és a...

Milyen a győri Révai és a Kazinczy közössége? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Jövőre mindenképpen Győrbe szeretnék menni középiskolába, de nem tudom eldönteni, hogy melyik suli lenne a jobb választás. A Révairól sokat hallottam, de nagyon félek tőle, hogy oda eléggé kocka, stréber (bocsánat a megnevezésekért, szerintem mindenki érti mire gondolok) emberek járnak. Én meg olyan vagyok, aki állandóan beszél, és akinek szüksége van valami jó társaságra, "patriarcokra".

Melyik lenne a jobb választás?

A tanárok is érdekelnének: van valahol olyan, akivel nem árt vigyázni?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.^^

2012. márc. 13. 11:05
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
58%
Révai. Miből gondolod, hogy kockák járnak ide? Attól, hogy átlagban mindenki okos, nem vagyunk stréberek. :D Amíg nem láttad, ne ítélj. ;) Eszméletlen jó a közösségi hangulat, jól be tudsz majd illeszkedni. :D
2012. márc. 13. 15:34
 2/36 anonim ***** válasza:
59%
én azt hallottam, hogy sokan járnak a révaiból pszichológushoz, mert szinte minden második diák idegsokkos lesz a révaiban. erről mi a véleménye a révais hozzászólónak? valóban érdekel. gondolom, a kérdezőt is!
2012. márc. 13. 15:47
 3/36 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, hogy nagy a hajtáskényszer és a stressz, nekem is vannak kisebb gondjaim. Én személy szerint nem tudok olyanról, aki pszichológushoz jár. De ehhez a feltevéshez az is közrejátszhat, hogy iskolapszichológus havonta egyszer van egy órát.
2012. márc. 13. 16:01
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyiknek jó a közössége,de ha partiarcokra vágysz,ott van a Czuczor(nem vicc!).
2012. márc. 13. 18:56
 5/36 A kérdező kommentje:

Hali!

Először is: köszi a válaszokat! :D

#1/4 : Nem mondtam, hogy mindenki stréber, viszont két embertől akit személyesen ismerek olyanokat hallottam róla, hogy iszonyat nagy a hajtás, és hogy ide tényleg csak a legokosabbak kerülhetnek be. Nekem rengeteg versenyeredményem (országosak) is van, tanulni szó szerint SEMMIT sem szoktam, órán megjegyzem az anyagot. Emiatt voltak kétségeim affelől, hogy nem illek be oda.

#2/4 :Engem is érdekelne mi ebből az igazság. :D

#3/4 :Igazából én nem tudom, hogy mi az az iskolapszichológus, nálunk nincs ilyen. Igazából már nagyon el akarok menni a mostani sulimból, ugyanis gyűlölöm. Igazából itt magával az osztályközösséggel van a gond (tele vagyunk szó szerint idegileg kikészült emberekkel), ezért érdekelne, hol normálisabbak a diákok. :D

#4/4 : Igazából már én is elgondolkodtam a Czuczoron, viszont nem vagyok hittanos, és gondolom így az egész bukott ügy. xD (ui: ugye az a bencés suli?)

Amúgy a nyíltnapokról mi a véleményetek? Ott azt a képet látom meg az iskoláról, ami valóban igaz rá? Vagy az egész csak színjáték?

Várom a további válaszokat. :D

2012. márc. 14. 15:46
 6/36 anonim ***** válasza:
43%

Én révais vagyok, a hét 6 napján semmit nem tanulok, mégis 4,6 az átlagom.

Az osztályomban csak 3-4 stréber van.

2012. márc. 14. 18:55
 7/36 anonim ***** válasza:
52%

Szia! :)

Idén én is pont ezek között a sulik között nem tudtam dönteni, úgyhogy elmentünk nyílt napra. :)

Hát a Révainál úgy voltam, hogy "Uramatyám, itt akarok maradni!"... A Kazinczynál valahogy nem volt ilyen a hatás...

Végül is a Révaiba jelentkeztem, humán-angol tagozatra, és be is kerültem... :D Többször is jártam ott, a diákok mindig nagyon segítőkészek, udvariasak voltak, egy besavanyodott, szódásszemüveges embert sem láttam... :)

Egy kicsit én is izgulok mondjuk, hogy hogyan fogom bírni a hajtást... :S

Mert a jelenlegi sulimban szinte semmit nem tanulok, de színötös vagyok, ill. országos versenyeredményeim is vannak.

Leírás alapján pont olyan helyzetben vagy, mint én. :D Én is olyan vagyok, hogy be nem áll a szám, és mielőbb it szeretném hagyni az általánost az osztályom miatt... :S

Sok szerencsét, remélem, segítettem! :D ;)

2012. márc. 14. 21:44
 8/36 A kérdező kommentje:

Halii! :D

18:55 : köszi a választ, megnyugodtam. :D;)

21:44 : örülök neki, hogy más is ilyen helyzetben van, mint én. :D Egyre biztosabb vagyok benne, hogy én is a Révaiban folytatom tanulmányaimat...

Még lenne pár kérdésem, ezekre valaki?

- Vannak klikkesedések a suliban?

- Mennyire veszik komolyan a divatot?

- Úgy láttam kívülről, az iskola eléggé "lepukkadt" állapotban van. Fel akarják újíttatni valamikor?

- A termek milyen állapotban vannak?

- Mivel vidékről megyek mindenképpen kollégiumos lennék. A Révai koleszáról valakinek vélemény?

Bocsi a sok kérdésért, de mielőtt elmegyek itthonról mindent meg szeretnék tudni! :DD Várom a további válaszokat. :D

2012. márc. 15. 15:33
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos az épület nem a legjobb. A lépcsőkkel vigyázz. :D Szerintem nem lesz mostanság nagyszabású átépítés. Viszont a hátsó udvar röpipálya-része ősszel épült újjá.

A régi épületben rosszabbak a termek, mint az újban, de aránylag mindenhol ugyanolyan a helyzet. Nem modern, de tűrhető. :D

2012. márc. 15. 20:06
 10/36 anonim ***** válasza:

21:44 vagyok! :)

Mi a szüleimmel jártunk a koleszban, nekem nagyon bejött, főleg az, hogy mindenki köszönt, udvarias volt, stb. A portásnő elmondta, hogy nincs ilyen vasszigor, mert ésszel viselkednek a kollégisták, és szerintem ez is megnyugtató.. :D

Amúgy melyik tagozatra készülsz? :D

2012. márc. 16. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!