Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igaz, hogy a BME ma már csak...

Igaz, hogy a BME ma már csak a híréből él és bárki elvégzi ha van egy kis szorgalma meg tud puskázni?

Figyelt kérdés

2012. febr. 6. 07:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is idejárok, igazából ez minden vágyam, hogy elvégezzem ezt a szakot, imádom, szóval elég lelkesen szoktam tanulni (tényleg, és sokat is), viszont még így is, hogy jól megy, és szorgalmam is van, még így is nehéz, és nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember eltervezi, és az összes tárgyat rendesen megtanulni alig fér bele...

És emellett persze megemlíteném, hogy hány ismerősöm van, akik szintén tanulnak sokat, és mégis kibuktak innen, hiába a szorgalom. Bár abban is van valami, amit te írsz, hogy el lehet végezni szorgalommal, ha valaki nagyon akarja, és nem ért hozzá... de megsúgnám, hogy ezek az emberek éppen összeszedik egy év alatt a minimális 30 kreditet, egyfolytában azon izgulnak, hogy vajon következő évben kibuknak e, még 4. félévben is első féléves tárgyakat tanulnak...stb

És mégis itt vannak, mert vannak tárgyak, amikhez elég a szorgalom, csak kérdés, hány év alatt is végzi majd el, meg ha tényleg van ami egyáltalán nem megy hány év után fogja itt hagyni az egyetemet és kezdeni valami másba (ilyet is ismerek, aki szorgalommal bent tudott maradni, de 2 év után itt hagyta, mert nem bírta, és tudta, hogy nem képes rá, hiába minden...)

Akkor gyere ide, ha képes vagy gyorsan felfogni, megérteni a dolgokat, amit megtanulsz, át tudod helyezni a gyakorlatba, jó a logikád, van benned némi mérnöki látásmód, érted a matekot, fizikát (vagy persze, ha rajzolós szak, akkor tudj rajzolni, ha vegyész, akkor legyél nagyon penge kémiából...stb)

Az ilyen terjesztéseknek meg ne nagyon dőlj be, tényleg, ha nem hiszed, próbáld ki, aztán rájössz :)

2012. febr. 7. 10:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

bírom ezeket a "külföldön nem ismerek" válaszokat...

miért melyik egyetemet ismerik külföldön? (nem csak magyar egyetemeket figyelembe véve) ismerik a híres amerikai egyetemeket és kb ennyi. a munkaadók itthon ezt ismerik el a legjobban (a műszaki képzések közül), sztem ez is elég, és hidd el h külföldön is elismerik (nem azt mondom h a világ legjobbjának tarják de nem fognak elküldeni egyből...)

és hogy a kérdésre is válaszoljak igen nehéz. és a puskázás a legnagyobb baromság, vannak olyan tárgyak, amiket meg lehet úgy csinálni (kb a 10%-a sztem) a maradékon teljesen felesleges puskázni, vagy lehetetlen. az a kis szorgalom meg igencsak nagy szorgalom... :D

2012. febr. 7. 17:52
 13/15 A kérdező kommentje:
És akkor az sem igaz, hogy komplett sorokat lehet "berántani"?
2012. febr. 8. 14:21
 14/15 anonim ***** válasza:
ez alatt mit értesz?
2012. febr. 8. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Puskázni,itt? Én végzős vagyok a gépészmérnökin,de még egy ZH után se tudtam azt mondani hogy ezt egy jól megírt puskával megírja az aki csak előadásra járt.

Egyszerűen itt számolni kell,max képleteket lehetne puskázni,de azt akaratlanul megjegyzed,mert több napnyi gyakorlás nélkül hozzá se tudsz szagolni a példákhoz,szóval értelmét veszti itt a puskázás.

2012. ápr. 1. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!