BGF KVIFK-en kiknél, melyik tanároknál és milyen tárgyakból lehet puskázni?
Elárulom neked, hogy azért mentem turizmusra, mert nem szeretem a matekot, gazdasági tárgyakat, jogot. Viszont az idegenforgalom, töri, művészetek érdekelnek. Ennek ellenére mik a tárgyaim?
Gazdasági matek 1 (Analízis)
Gazdasági matek 2 (Valószínűségszámítás)
Statisztika 1
Statisztika 2
Gazdasági jog 1
Gazdasági jog 2
Adók és támogatások
Adók és járulékok
Pénzügyek alapjai
Vállalkozások pénzügyi alapjai
Számvitel alapjai
Számvitel
Vállalati gazdaságtan
Alkalmazott számítástechnika (statisztika accessben)
gazdasági informatika
Mikroökonómia
Makroökonómia
Nemzetközi gazdaságtan
Számtech 1
Számtech 2
Gazdasági szaknyelv
Üzleti nyelv
Karrierépítés
Üzleti kommunikáció
Üzleti etika
Tárgyalástechnika
és ezen kívül:
Idegenforgalmi földrajz Magyarország
Bevezetés a turizmusba
Szállodai alapismeretek
Művelődéstörténet alapjai
Az utóbbi tárgyakból nem puskáztam, és 5-ös voltam, de a többiből örülök ha elérem a 2-es határát különórával és puskával együtt. De ha agyon tanulnám magam, különórára meg plusz órákra járnék, magolnék megállás nélkül, akkor is, kimegyek egy diplomával, és idegenvezetőként tudok deriválni, adóbevallást csinálni, és statisztikát összeállítani, de nem tudom hol van Kína, vagy Egyiptom... Szerintem ez a szánalmas, és nem az, hogy puskázni akarok statisztika vizsgán.
Tény, hogy rosszul van összeállítva a tantervetek. Van a családban aki oda jár, és túl sok gazdasági dolgot kell tanulni..
Ennek ellenére nem okos dolog tőled ezt itt kérdezgetni, talán inkább egy kvifk-es fórumon kellene :)
Most fogok itt államvizsgázni. A tételeket nézve a matekos tárgyakat kérik legkevésbé, viszont rengeteg szakmai cucc van.
A matekos tárgyaktól én is paráztam, matek szigorlat húzós volt, de megcsinálható. A szigorlatra 3 hónapig tanultam tanárral, úgy sikerült néhány ismétléssel. A többi azért nem volt annyira vészes. Meg lehet tanulni és vért se kell izzadni. Mondom ezt úgy, hogy világéletemben hülye voltam matekból.
Ha bent vagy az órákon és figyelsz, akkor megvan az anyag 70-80%-a (tanártól függően).
Amikor Szállodai gazdvez és Utazási iroda gazdver (Fehérné és Bujdosóné) tárgyaid lesznek, akkor visszasírod a matekos tárgyakat... Na AZ nagyon nehéz, arra tessék felkötni a nadrágot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!