Miért van az hogy egy Jogi egyetemnél beszámítják a nyelvvizsgát?
Hát azért nem már 4 éve foglalkozok ezzel a témával és nem egy könyvel olvastam, és nem egy dokumentum filmet láttam már erről. De nem csak, hogy a sorok között de a sorokból se tudsz olvasni...
Már mikor elég egyértelmű utalásokat adtam... és nem vagyok olyan beképzelt mint amilyennek gondolsz, de ez már a te dolgod...
"járj bulizni inkább,mintsem hogy azzal töltsd az idődet"
Buzulni... elítélendő egy "szokás" sehogy nem illik bele a világnézetembe...
Kedves kérdező!
A nyelvvizsgát nem feltétlen azért kérik, mert esetlegesen szükség lesz rá a munkád során, hanem azért mert egy diploma (ideális esetben feltételezne) feltételez egyfajta alapműveltséget, aminek az idegen nyelvtudás is része!!!!! Nem hiszem, hogy egy embernek, aki jogra akar menni, akkora probléma lenne egy nyelvet legalább középszinten megtanulni, jogot végeztem nálunk az évfolyamon az átlag 2 nyelvvizsga volt.
Az pedig egyáltalán nem igaz, hogy egy jogász nem használja az idegen nyelvtudását, ügyvédi irodákban például kb. mindenhol feltétel legalább egy idegen nyelv legalább középfokú ismerete, de a legtöbb helyen már felsőfokú nyelvtudást kérnek és ezt nem elég bizonyítvánnyal igazolni, mert legtöbb helyen interjún meg is kell az adott nyelven szólalni.
Én anno már az egyetem alatt is rengeteg külföldi forrásból dolgoztam/tanultam, ahogy a többiek is, mert egyszerűen hiányzott a magyar nyelvű adat. Közigazgatásban dolgozó jogászok nagy része is gyakran használja az idegen nyelvű adatokat, gondolj bele, a legtöbb nk-i jogi, eus irányelv, ajánlás stb. nincs lefordítva magyarra, de mégis előfordulhat hogy a jogásznak azt használnia kell. Arról nem is beszélve, hogy sok ügyvédi iroda nemzetközi klienskörrel rendelkezik...
Fuhh..hát most vhogy ide keveredtem megint. Elolvastam azokat amiket az én válaszaim után írtál,írtak..és hát sajnálattal láttam hogy ugyan olyan egoista gyökér vagy mint voltál. Szánalmas vagy hogy Hitlert sztárolod. Az meg hogy ki támadott az angolok vagy a németek...ki támadta meg a lengyeleket nagyokos? És az mi hogy a zsidók olyan nép akiket ki kell irtani? Mert ő ki vagy mi volt hogy ezt megmondja??? Jézusom...
"járj bulizni inkább,mintsem hogy azzal töltsd az idődet"
Buzulni... elítélendő egy "szokás" sehogy nem illik bele a világnézetembe...
még elítélendő egy szokás...mi vagy te remete? A normális embereke eljárnak szórakozni és nem csak otthon ülnek és bújják az idióta Hitleres könyveket..meg áll az eszem komolyan hogy vannak ilyen emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!