Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van az hogy egy Jogi...

Miért van az hogy egy Jogi egyetemnél beszámítják a nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Úgy sem ér vele semmire hiszen a jogi diploma csak Magyarországon használható és a tárgyalótermekbe mindig van tolmács tehát hülyeség az egész...
2012. jan. 26. 15:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:

és sikeres politikus nyelvvizsga nélkül:

Szálasi Ferenc

Adolf Hitler

Josef Sztálin

és ha mint példaképként rosszak... még mindig jobb mint a mai gerinc nélküli politikusok...

2012. febr. 2. 17:14
 32/65 anonim ***** válasza:
100%

hiaba soroltal fel itt egy csomo diktatort,ez az akkor helyzet volt.. neked a maihoz kell alkalmazkodni. nyelvismeret nelkul SEMMIT nem fogsz elerni az eletben ilyen teren. nezz korbe a mai nagy emberek kozott,mindegyik beszel legalabb 2 nyelvet magas szinten..

ne abban az alomban ringasd magad,h anno 50 eve nem kellett nyelvtudas,azota valtoztak az idok. akkoriban az atlagemberek nyelvtanitasara sem forditottak gondot,mara ez gyokeresen megvaltozott,es meg egy szakkozepben is tanitanak nyelveket..ezt neked is be kellene latnod,ha ilyen eleselmejunek tartod magad. aki pedig sikeres es elismert akar lenni,attol jogosan varjak el a nyelvismeretet. konyorgom,eu tagallamok sorat gyarapitjuk (bar ki tudja meddig),egyben vilagpolgarok is vagyunk. mar nem az a rendszer van,mint ami 30 eve. haladni kell a korral,es ha vki ezt nem tudja megtenni,az ne akarjon ilyen korokben forogni.

ja es a latinnal hogy fogsz boldogulni az egyetemen? van egy jogasz ismerosom,aki mondta,h a latin hihetetlenul kemeny meg neki is,aki 1 felsofokuval es 1 kozepfokuval vegezte a kozepiskolai tanulmanyait,tehat azt nem lehet mondani,h nincs nyelverzeke..

meg ha nem is csak a latint veszed,hanem a sima torit,az is tele van idegen kifejezesekkel...regen rossz,ha csak magolni tudod oket..

2012. febr. 3. 17:19
 33/65 anonim ***** válasza:
meg arra kernelek,h tegyel irasjeleket a mondandod koze,gondolok itt a vesszore,mert nagyon megneheziti a valaszaid ertlemezeset. meg ha emelten mesz magyarbol sztem ez alap.ezer koszonet. bocsanat az ekezethiany miatt,de telorol potyogok.
2012. febr. 3. 17:23
 34/65 A kérdező kommentje:

jó a magolás, de korábban mondtam is hogy egyetem után megpróbálok megtanulni németül...

már csak azért is hogy Hitlert tudjak eredeti nyelven olvasni

és latin: ratio educationis, amigdala, prefrontalis, parietalis, frontalis, tempralis, ocipitalis, aorta, mitralis, tricuspidalis

mind latin, mind fejből (bár inkább orvosi mint történelmi, de végül is ez csak hobbi)

Amúgy azért akarok jogot tanulni mert elsősorban törit meg magyart tanítanak... azt meg szeretem

2012. febr. 3. 17:36
 35/65 anonim ***** válasza:
32-es válaszolónak igazat kell adnom. A latin nyelvet nem tudod kikerülni jogi karon. Én "csak" OKJ-n tanulok (gyógyszertári asszisztens), mégis olyan szinteken oktatják az orvosi latint, hogy csak úgy lestem. Angolból felsőfokom, németből középfokom van, tehát nem most kezdtem nyelvet tanulni, mégis kifog rajtam. Illetve tanulunk szakmai angolt is, és akkor ez csak egy "mezei" OKJ nem diploma. A diploma együtt jár a nyelvtudással és én ezt támogatom is, mert szerintem a diploma az valamilyen magasabb fokú tudást biztosít és joggal várhatom el, hogy egy ilyen ember bizony beszéljen 1-2 nyelvet, vagy legalábbis megért vmit.
2012. febr. 3. 17:36
 36/65 A kérdező kommentje:
Igen, ez neten nem szokásom. Csak ritkán rakok írásjeleket.
2012. febr. 3. 17:38
 37/65 A kérdező kommentje:
Amúgy a múlt visszaköszön, aki tanul történelmet az tudja. Max 40 év és a világ újra ágyúktól és puskáktól lesz megint hangos.
2012. febr. 3. 17:52
 38/65 A kérdező kommentje:

Ne felejtsük el: az emberiségnek fejlődnie kell és ahhoz háború kell.

"Örök harcban lett az ember naggyá, örök békébe megy tönkre." Adolf Hitler

2012. febr. 3. 17:54
 39/65 anonim ***** válasza:
miért érzem úgy,h azok a latin szavak,amiket odavetettél a kedves olvasóközönségnek csupán nagyzolást szolgáltak? különben nagyrészt alapfogalmak,amit egy gimnáziumban tanítanak,én is ismerem kivétel nélkül mindegyiket,és nem ez a hobbim. ja és még annyit,h az nem tepralis,hanem tempOrális..feltételezem,h a temporális lebenyre gondolsz,mivel olyan szó,h tempralis nincs.
2012. febr. 3. 18:32
 40/65 A kérdező kommentje:
elírtam, bocsánat...
2012. febr. 3. 18:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!