Miért van az hogy egy Jogi egyetemnél beszámítják a nyelvvizsgát?
nem értek a diszlexiához, annyit tudok, olvasási nehézség.
Szerinted ez nem lesz neked hátrány, amikor többszáz oldalakat kell átrágni, és rögtön megérten?
Vagy a munkád során, amikor szintén ez a feladat, hogy néha többkilós peranyagot átnézz?
csak lassabban olvasok de amúgy...
állatlába amit olvasok azt rögtön megjegyzem...
és nem akarok éltem végéig ezzel foglalkozni csak 30 éves koromig...
csak ugródeszkának szánom...
a doktorátus miatt és márt politikus akarok lenni és ahhoz jó a jogi diploma...
másrészt egy B terv ha mégse lennék politikus
nem igazán kell hozzá a nyelv agy legalábbis minden más diplomához képest
és mert imádom a kihívásikat...
diszlexiaskent mit akarsz a jogi egyetemen? :D
azzal meg ne rohogtess,h nem kell az idegennyelv-ismeret..azt most vesd az agyadba,h nyelvtudas nelkul nem leszel politikus.
ez pedig teljesen jogos,h a nyelvvizsgakert jar pont. 2 nyelvvizsgaval rendelkezem,es csak 40 pluszpontot kapok erte,meg meg emelt tori erettsegit fogok tenni. bezzeg aki halmozottan hatranyos helyzetu,ill vmilyen fogyatekossaggal el,szinten 40-et kap a semmiert. a tudasra kellene pontot adni,nem az ilyen-olyan mondvacsinalt dolgokra.oke,h nehez neki,meg minden,de az egyetemen meg kell alllnia a helyet,es ha meg bekerulni sem tud,akkor nem oda valo...tudod mennyi munka van abban,h letegyel ket nyelvvizsgat? es a mai vilagban ez elengedhetetlen. nyelvismeret nelkul sem fogsz tudni helyezkedni. a hozzaszolasaidbol ugy vettem eszre,h egy kicsit nagy az arcod,vegyel vissza belole!
ja es meg annyit,h en is jogasznak keszulok. nyelvvizsgak nelkul meg sem mernem probalni. a 2 emelt sztem nagyon huzos,foleg a magyar.ha be is kerulsz eselytelen az elhelyezkedes a mai vilagban nyelvek nelkul....
mondom majd valamilyen szinten tanulok nyelven... de ez engem nem érdekel különösebben hogy mekkora az arcom az meg csak rám tartozik... (nehogy már te mond meg nekem milyen legyek...)
a hátrányos helyzetűeknek járó pontok szentem is baromság de ez van...
ja és a diszlexiai mint fogyatékosság már csak egyedül a nyelvismereten mutatkozik meg elég mindent egyszer elolvasni és tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!