Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van az hogy egy Jogi...

Miért van az hogy egy Jogi egyetemnél beszámítják a nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Úgy sem ér vele semmire hiszen a jogi diploma csak Magyarországon használható és a tárgyalótermekbe mindig van tolmács tehát hülyeség az egész...
2012. jan. 26. 15:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:

nem értek a diszlexiához, annyit tudok, olvasási nehézség.

Szerinted ez nem lesz neked hátrány, amikor többszáz oldalakat kell átrágni, és rögtön megérten?

Vagy a munkád során, amikor szintén ez a feladat, hogy néha többkilós peranyagot átnézz?

2012. jan. 29. 12:59
 22/65 A kérdező kommentje:

csak lassabban olvasok de amúgy...

állatlába amit olvasok azt rögtön megjegyzem...

és nem akarok éltem végéig ezzel foglalkozni csak 30 éves koromig...

csak ugródeszkának szánom...

2012. jan. 29. 13:34
 23/65 A kérdező kommentje:
Amúgy meg önszorgalomból már olvastam csomót pl Adolf Hitler Mein Kapfját félig elolvastam 3 hónap alatt hidd el annál szárazabb olvasmány nincs...
2012. jan. 29. 13:43
 24/65 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz életed végéig ezzel foglalkozni akkor minek szenvedsz majd 5 évet? Mert nem egyszerű a jogi diploma megszerzése. Mihez lenne ugródeszka a jogi diploma?
2012. jan. 29. 17:26
 25/65 anonim ***** válasza:
észre sem veszed, és már 40 leszek :(
2012. jan. 29. 18:06
 26/65 A kérdező kommentje:

a doktorátus miatt és márt politikus akarok lenni és ahhoz jó a jogi diploma...

másrészt egy B terv ha mégse lennék politikus

nem igazán kell hozzá a nyelv agy legalábbis minden más diplomához képest

és mert imádom a kihívásikat...

2012. jan. 29. 18:08
 27/65 anonim ***** válasza:
38%
Ti még mindig jogi diplomán gondolkoztok ilyen pontszámok mellett??? Vagy fizetősön? Akkor nem szóltam. Amúgy meg csak annak van esélye, akinek megvan a max 500 pontja.
2012. jan. 30. 19:22
 28/65 A kérdező kommentje:
fizetősre megyek
2012. jan. 30. 21:01
 29/65 anonim ***** válasza:
100%

diszlexiaskent mit akarsz a jogi egyetemen? :D

azzal meg ne rohogtess,h nem kell az idegennyelv-ismeret..azt most vesd az agyadba,h nyelvtudas nelkul nem leszel politikus.

ez pedig teljesen jogos,h a nyelvvizsgakert jar pont. 2 nyelvvizsgaval rendelkezem,es csak 40 pluszpontot kapok erte,meg meg emelt tori erettsegit fogok tenni. bezzeg aki halmozottan hatranyos helyzetu,ill vmilyen fogyatekossaggal el,szinten 40-et kap a semmiert. a tudasra kellene pontot adni,nem az ilyen-olyan mondvacsinalt dolgokra.oke,h nehez neki,meg minden,de az egyetemen meg kell alllnia a helyet,es ha meg bekerulni sem tud,akkor nem oda valo...tudod mennyi munka van abban,h letegyel ket nyelvvizsgat? es a mai vilagban ez elengedhetetlen. nyelvismeret nelkul sem fogsz tudni helyezkedni. a hozzaszolasaidbol ugy vettem eszre,h egy kicsit nagy az arcod,vegyel vissza belole!

ja es meg annyit,h en is jogasznak keszulok. nyelvvizsgak nelkul meg sem mernem probalni. a 2 emelt sztem nagyon huzos,foleg a magyar.ha be is kerulsz eselytelen az elhelyezkedes a mai vilagban nyelvek nelkul....

2012. febr. 2. 16:59
 30/65 A kérdező kommentje:

mondom majd valamilyen szinten tanulok nyelven... de ez engem nem érdekel különösebben hogy mekkora az arcom az meg csak rám tartozik... (nehogy már te mond meg nekem milyen legyek...)

a hátrányos helyzetűeknek járó pontok szentem is baromság de ez van...

ja és a diszlexiai mint fogyatékosság már csak egyedül a nyelvismereten mutatkozik meg elég mindent egyszer elolvasni és tudom...

2012. febr. 2. 17:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!