Miért van az hogy egy Jogi egyetemnél beszámítják a
nyelvvizsgát?
11/65 A kérdező kommentje:
[link]
e szerint részlegesen sőt akár teljesen felmehetnek a nyelvvizsga alól...
28 pontot ér a nyelvvizsga nem 40et. Nem tudom miért pattogsz hogyha tényleg mindkét érettségi tárgyból emelt szintű vizsgát teszel. Én is jogra szeretnék menni és én például csak töriből emeltezek és van nyelvvizsgám... nekem 78 lesz a pluszpontom neked 100. Nem értem hogy akkor miért idegesít téged ennyire... Azért sok szerencsét a felvételihez!
2012. jan. 26. 18:55
13/65 A kérdező kommentje:
Kösz de csak jövőre lesz 11-es vagyok.
Azért idegesített fel mert ma voltam a Pázmány Péter nyílt napján és ők mondták hogy milyen fontos meg ilyenek. Én meg persze elég kínosan érzetem magam mert ugye nekem nyelvvizsgám nincs és valószínűleg nem is lesz...
Ja és neked is sikeres felvételis és tanulmányokat...
Azon lehetne vitatkozni ,hogy jó e ha minden diplomához kérnek nyelvvizsgát. Például szerintem egy óvópedagógustól hülyeség kérni. De jutalmazni mindenképpen kell a plusz tudást ebben az esetben felvételi pontok formájában. Amúgy próbáld meg az eszperantót. Annak a nyelvtani szabályai egyszerűek és kivételek sincsenek benne. Szinte csak a szavakat kell bemagolni. Amúgy lehet külföldön is dolgozni magyar jogász diplomával, jó igaz külön vizsgát kell tenni az adott ország jogrendszeréből de lehet.
2012. jan. 26. 20:17
Egy középfokú nyelvvizsga ér 28 pontot, két középfokú vagy egy felsőfokú 40-et.
2012. jan. 26. 20:18
Én egyetértek a nyelvvizsgával. Manapság alap dolog, hogy legalább egy középfokon beszéljen az ember egy világnyelvet, aki egyetemre szeretne menni arra főleg vonatkozzon ez. Persze eleinte mindenki úgy látja, hogy minek az nekem, úgy sem lesz rá szükségem stb, de mikor pl külföldre megy akárcsak nyaralni akkor fog rájönni, hogy máshol nem beszélnek magyarul... De egyenlőre lehet örülni, hogy "csak" pluszpont jár érte, úgy hallottam, hogy pár éven belül bevezetik azt, hogy kötelező lesz a felvételihez is egy nyelvvizsga (nem csak a diplomához).
2012. jan. 26. 20:26
17/65 A kérdező kommentje:
Nem az idegesített fel, hogy a nyelvvizsgát beleszámítják, hanem, hogy úgy nézett ki mint ha többre becsülnék mint a szakirányú értségiket. Jó a szakirányút idézőjelbe kéne tenni...
18/65 A kérdező kommentje:
Nem rég szereztem egy un. kreatív német tananyagot elvileg azzal könnyen meg lehet tanulni...
Plusz meg is akarok tanulni németül bár lehet ez elcsúszik majd a diploma utáni időszakra...
De a nyarat ha nem lesz sok dolgom rááldozom és megpróbálom ezt...
Bírom a németeket...
19/65 A kérdező kommentje:
de diszlexiás vagyok nem azért nem tanulok nyelvet mert nem akarok hanem mert elvileg NEM tudok
7-ben meg is húztak volna ha nem mentelek fel pedig minden más tárgy ment simán...
és hogy csak ebben az országban beszélnek magyarul...
ezen lehet segíteni fejlesszük a nehéz ipart én neki a Világnak lesz amil lesz
Valóban kaphatsz felmentést a nyelvvizsga alól. Ennek max az lesz a hátránya,hogy ahogy előttem is írták a külföldi partnereknek dolgozó irodák v az itthon is irodát működtető nemzetközi ügyvédi cégek nem fognak alkalmazni. De hozzáteszem,hogy egy speckó jogi szakiránnyal simán el lehet lenni itthon is. Ha viszont magánszorgalomból meg tudod tanulni a nyelvet,még ha lassabban is,akkor nekirugaszkodhatsz egy nyelvvizsgának. A Károlin mondjuk a szaknyelvi angol 3 féléves és 1 kreditet ér. Szal nem teljesíthetetlen. De jár plusz idő is,ha érzel magadban szikrát az elvégzéséhez. Fel a fejjel és csak bátran! :)
2012. jan. 27. 00:30
Kapcsolódó kérdések: