Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vannak itt révaisok/Révaiba...

Vannak itt révaisok/Révaiba készülők?

Figyelt kérdés

Szóval... én most vagyok nyolcadikos, eddig mindvégig kitűnő voltam, ezért Anyuékkal úgy döntöttünk, hogy a győri Révai Gimnáziumba fogok jelentkezni. Nemrég írtam meg a központi felvételit. Azt szeretném kérdezni, hogy (bár csupa jót hallottam mind a koleszról, mind magáról a suliról) milyenek a tanárok, a programok, készségtárgyakat mennyire veszik komolyan (itt a tesire gondolok, mert nem vagyok egy atléta, kegyelem ötösöm volt általánosban végig... :S), osztályok milyenek, a tagozatok között mennyire érzékelhető a különbség, és milyen a koleszos élet? Milyen pontszámmal kerültetek be?

Hallottam, hogy a révaisokat beképzeltnek meg sznobnak szokták tartani... Én a nyílt napon nem ezt tapasztaltam... De azért érdekelne, hogy mit gondoltok erről.

Illetve, ha te is ide készülsz, miért, melyik tagozatra? (Csak azért, mert kíváncsi vagyok esetleges leendő osztálytársaimra. :D)

Ja, és mindenkinek szurkolok, hogy bejusson. ;)

U.i.: Bocsi a "regényért", csak nem akartam semmit se kihagyni. :)

2012. jan. 24. 17:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Énekből 9-10.-ben félévenként 2 balladát kell megtanulni, 11.-ben már csak 2-2 rövidebb dal van félévenként.
2012. jan. 31. 19:59
 12/24 anonim ***** válasza:

De az énekórák biztos tetszeni fognak. :) A tanár úr alaposan berendezett termében... :D Lesz ott egyébként szólampróba is, ami annyiból áll, hogy a lányokat 3 csoportba sorolja és néha ki kell állni énekelni kórusban.

#2 voltam

2012. jan. 31. 22:16
 13/24 A kérdező kommentje:

Remek... :D Mondjuk énekelni nagyon szeretek (az más kérdés, hogy mennyire tudok...)

És még vmi... 45 pontos lett mindkettő, ugye... Ezzel szerintetek...? Kétséges lehet a bejutás?

2012. jan. 31. 22:31
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem biztos bejutsz.
2012. febr. 1. 14:36
 15/24 anonim ***** válasza:
Az bőven elég lesz. Amúgy milyen nyelven tanultál?
2012. febr. 1. 21:05
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

A révai folyosólyán van egy ilyen lista, ami szerint az első helyezettnek 90 ponja lesz.

Szóval tuti bejutsz :))

2012. febr. 2. 14:36
 17/24 A kérdező kommentje:

Órák keretében németet, szakkörön és itthon angolt is...

Nyáron majd fogok járni a tanárnőmhöz különnémetre, hogy azért többet tudjak, mint amit az osztályommal sikerült végigrágni 5 év alatt, a naygnénémhez, aki angoltanár, pedig különangolra fogok menni. :)

De mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy nyelvórákon meg lesz bontva az osztály. Ez így van?

2012. febr. 2. 16:51
 18/24 anonim ***** válasza:
Igen, nyelvórákon tényleg ketté vannak osztva az osztáylok.
2012. febr. 2. 18:32
 19/24 A kérdező kommentje:

Tehát akkor biztos van valami szintfelmérés vagy ilyesmi... :)

Amúgy... ez már abszolút nem lényegi kérdés... de az osztályok hogyan vannak "betűzve"?

(Ne nézzetek furán! :D A mostani sulimban - kicsi, falusi, de egész jó iskola - olyan kicsik az osztályok, hogy nincs A, B, C stb. És kíváncsi vagyok. :D)

2012. febr. 2. 19:07
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

A, B, C, D, E, F

De az A és az E osztályba csak feleannyi gyerek jár, mint a többibe.

(általában 34-en vannak egy osztályban

2012. febr. 2. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!