Vannak itt révaisok/Révaiba készülők?
Szóval... én most vagyok nyolcadikos, eddig mindvégig kitűnő voltam, ezért Anyuékkal úgy döntöttünk, hogy a győri Révai Gimnáziumba fogok jelentkezni. Nemrég írtam meg a központi felvételit. Azt szeretném kérdezni, hogy (bár csupa jót hallottam mind a koleszról, mind magáról a suliról) milyenek a tanárok, a programok, készségtárgyakat mennyire veszik komolyan (itt a tesire gondolok, mert nem vagyok egy atléta, kegyelem ötösöm volt általánosban végig... :S), osztályok milyenek, a tagozatok között mennyire érzékelhető a különbség, és milyen a koleszos élet? Milyen pontszámmal kerültetek be?
Hallottam, hogy a révaisokat beképzeltnek meg sznobnak szokták tartani... Én a nyílt napon nem ezt tapasztaltam... De azért érdekelne, hogy mit gondoltok erről.
Illetve, ha te is ide készülsz, miért, melyik tagozatra? (Csak azért, mert kíváncsi vagyok esetleges leendő osztálytársaimra. :D)
Ja, és mindenkinek szurkolok, hogy bejusson. ;)
U.i.: Bocsi a "regényért", csak nem akartam semmit se kihagyni. :)
De az énekórák biztos tetszeni fognak. :) A tanár úr alaposan berendezett termében... :D Lesz ott egyébként szólampróba is, ami annyiból áll, hogy a lányokat 3 csoportba sorolja és néha ki kell állni énekelni kórusban.
#2 voltam
Remek... :D Mondjuk énekelni nagyon szeretek (az más kérdés, hogy mennyire tudok...)
És még vmi... 45 pontos lett mindkettő, ugye... Ezzel szerintetek...? Kétséges lehet a bejutás?
A révai folyosólyán van egy ilyen lista, ami szerint az első helyezettnek 90 ponja lesz.
Szóval tuti bejutsz :))
Órák keretében németet, szakkörön és itthon angolt is...
Nyáron majd fogok járni a tanárnőmhöz különnémetre, hogy azért többet tudjak, mint amit az osztályommal sikerült végigrágni 5 év alatt, a naygnénémhez, aki angoltanár, pedig különangolra fogok menni. :)
De mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy nyelvórákon meg lesz bontva az osztály. Ez így van?
Tehát akkor biztos van valami szintfelmérés vagy ilyesmi... :)
Amúgy... ez már abszolút nem lényegi kérdés... de az osztályok hogyan vannak "betűzve"?
(Ne nézzetek furán! :D A mostani sulimban - kicsi, falusi, de egész jó iskola - olyan kicsik az osztályok, hogy nincs A, B, C stb. És kíváncsi vagyok. :D)
A, B, C, D, E, F
De az A és az E osztályba csak feleannyi gyerek jár, mint a többibe.
(általában 34-en vannak egy osztályban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!