Idén érettségizek és a Szent István Egyetemre készülök Gödöllőre mezőgazdasági mérnöki szakra Mi a véleményetek erről a szakról? Van jövője Magyarországon? El lehet vele helyezkedni? Esetleg valaki jár/járt erre a szakra?
Figyelt kérdés
2011. okt. 25. 21:30
1/7 anonim válasza:
Mezőgazdaság ebbe az országban egy nagy 0 ha csak addig tényleg nem hozzák ezt helyre, és nem elevenítik fel.
2/7 anonim válasza:
Én is oda megyek valószínűleg. Jelenleg haldoklik a mezőgazdaság, de ez nem mindig lesz így. Kicsit előre kell nézni, én úgy gondolom, a mezőgazdaság fel fog lendülni. És ez tényleg egy olyan terület, amire mindig szükség lesz. Később, akár vehetnél is egy földet, és saját vállalkozásba kezdhetnél, ami megint egy nagyon jó dolog. Persze ez nem menne egyből. Szerintem van jövője a mezőgazdaságnak.
3/7 A kérdező kommentje:
Énis így vagyok vele mezőgazdaságra mindig is szükség lesz és egyszer majdcsak rájönnek a "nagyok" hogy Magyaro. régen a mezőgazdaságban volt nagy és ezt kéne felfuttatni ismét
A saját vállalkozás egy igen jó ötlet énis abba szeretnék fogni a diploma megszerzése után meg már persze most is csinálgatok ezt azt ami később jól jöhet :)
2012. jan. 29. 15:02
4/7 anonim válasza:
Hány pontod lesz kb., tudod már?
5/7 A kérdező kommentje:
330 körül
2012. jan. 29. 18:16
6/7 A kérdező kommentje:
tavaly ugye 310 volt a ponthatár remélem idén nem emelik sokkal.....:S :)
2012. jan. 29. 18:16
7/7 anonim válasza:
Sziasztok! Hasonló végzettséggel, 2 nyelvvizsgával, pénzügyes plusszal a következő a véleményem: ha városban élsz és ott is tervezed a jövőd ne válassz agrár végzettséged-szerintem! Vagy a közigazgatásba tudsz menni, mint pl.: az MVH regionális hivatalai vagy cégekhez, amik ugyebár nem épp tömegével találhatóak városban! Ha nem örökölsz, vagy veszel részt kárpótlásban akkor mire annyi pénzed lesz hogy ne egy zsebkendőnyi földdel kezdj el gazdálkodni, sok idő eltelik. Gazdálkodni eszközigényes, sok pénzt igényel az elején ès nagyon elhivatottnak kell lenned ha ezt szeretnéd egész életedben, mert a végzettséged utána csak a " van egy diplomám" kategóriát üti meg! Sok hasonló végzettségű, persze rendes embert ismerek és őszintén: közepes szellemi képességű feladatokat tudnak ellátni, mert eleve nem a legokosabbak mennek agrárra, a képzés pedig nem alapos, a számonkérés itt-ott néha a vicc kategória!!! Ha igazán tudni szeretnél, és a tudásoddal biztos megélhetést akár alkalmazottként, akár vállalkozóként akkor menj mérnőknek/orvosnakgyógyszerésznek/informatikusnak-ha egyetemben gondolkozol! Érezd, hogy megizzaszt a felvételi és majd belehalsz az egyetemi vizsgákba de utána olyan tudásod lesz - pláne ha a nyelvet is nagyon szorgalmasan tanulod és használod - amivel "útleveled" lesz az életdben! Büfészakos egyetemeket felejtsd el! Az agrár speciális tudást ad, és nem tudod használni semmire ha megunod a gazdálkodást! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!