mit kezdjen az ember 390 ponttal (kb ennyim lesz), ha nincsenek gazdag szülei, így államilag támogatott helyre szeretne bekerülni, de az utolsó esélyeket is elvágták elötte ezzekkel az új keretszámokkal...?
pénzügy számvitelre szerettem volna jelentkezni, ahova a DE-n 394 volt tavaly a ponthatár, ráhúztam volna még egy német nyelvvizsgát és meg lett volna, de persze jött ez az uj szabály a támogatottság megszüntetéséről... én már semmiben sem reménykedem.
néztem ezeket a mérnöki szakokat.. környezetmérnök stb.. gőzöm sincs mi ez és szarok is a környezetre. de ha más nem marad, úgyis ide jelentkezem :(
2012. jan. 17. 16:02
1/8 anonim válasza:
menj okj-re. van ingyen is, és plusz pontot ér.
2012. jan. 17. 16:06
2/8 A kérdező kommentje:
középiskolai tanulmányok végzése közben nincs ingyen és ahogy utána érdeklődtem minden szaknál csak 1-1 féle van amit elfogadnak.(ami azzal kapcsolatos) és nem találtam olyat ami a pénzügy-számvitellel kapcsolatos lenne. ha esetleg másfélét(turizmus) találnék is, biztos csak a megyeszékhelyen lenne ahova szintén nem tudok feljárni iskolaközben, és arra már idő sincs (elvégezni). halasztani nem akarok, mert jövőre már kitudja megint mit ujitanak és mi lesz, ha még kilátástalanabb lesz a helyzet...?
2012. jan. 17. 16:11
3/8 anonim válasza:
Szerintem az előttem szóló úgy értette, hogy most felsőoktatási intézményben jelentkezz OKJ-s képzésre, és ha ezt 2 év után elvégezted, akkor jelentkezz alapképzésre, és ha az OKJ-s képzésed egy ágú az alapképzéseddel, még a tantárgyaidat is beszámítják, amit az OKJ-s képzésen tanultál, és annál kevesebb lesz már az alapképzésen.
2012. jan. 17. 16:23
4/8 anonim válasza:
És hol akartál volna elhelyezkedni pénzügyi számvitel diplomával? Anyagmérnök, közlekedésmérnök, gépészmérnök... Mind olyan szakok ahová bekerülni könnyű, bennmaradni kevésbé.
2012. jan. 17. 18:12
5/8 anonim válasza:
utolsó szerintem kicsit el vagy tévedve. én 2 hónapon belül találtam alapfokú diploma után egy jól fizető állást egy kis városban. ennél a szaknál a az egyik legjobb a munkaerőkereslet.
amúgy kedves kérdező,ne csüggedj még. húgom is követni akar engem,ő bankár szeretne lenni. ő belehúz matekból és németből, így megcélozta a 95%.os érettségiket. így kb mindennel együtt lesz 440 pontja,az meg csak elég lesz.. ha ennyire szeretnél,küzdj,még nincs érettségi! ;)
2012. jan. 17. 20:42
6/8 A kérdező kommentje:
én is egy 95-öt és egy 90et remélek, matekból és angolból. (dupláznék) emellé viszont csak egy középfokú angol nyelvvizsgám van ami összesen 398 pont. még ha meglenne a felsőfokú, is csak 410 lenne... (sikeres) emeltszintü érettségire felkészülni már nincs időm sajos..
2012. jan. 17. 21:37
7/8 anonim válasza:
a középfokú nyelvvizsga egyenlő szinten van az emelt érettségivel,ami már +50 pont! én azt ajánlom tölts ki pár korábbi érettségit ha már 50-60%-ra sikerül csak az érettségi,már jobban jársz!
2012. jan. 18. 08:54
8/8 A kérdező kommentje:
nem járok jobban... a duplázás miatt. 60% emelt angol 95%matek duplazva csak 310.
+50 az emeltért csak 360..........
még ha matekból írnam ezt a 60at se lenne jobb, hisz akkor még számítana a felsőfokú de az is csak 400...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!