A Kettlebellről azt írják, hogy ne kezdje el az ember instruktor nélkül! De a kérdés, hogy annak idején amikor a ruszkik golyóztak a malomba akkor nem volt instruktor! Akkor már otthon ne is kezdjen neki senki?
ha instruktor nélkül csinálod, általában 2 dolog történik:
1. jó eséllyel lesérülsz, főleg, ha elötte nem csináltál semmit. A leggyakoribbak a gerinc, váll és térdsérülések. ennek kb 50 % az esélye.
2. nem érted meg a gyakorlatok lényegét, és alapvetően hibásan csinálod. ez viszont 99%-ra igaz. pl a swingnél általában azt nem értik meg, hogy a csípő végzi a munkát. illetve megértik, csak nem úgy csinálják. itt jön az instruktor, aki kijavít, esetleg rávezető gyakorlatokat csináltat.
Amikor a ruszkik a malomba nyomták, akkor volt ott a kis vézna molnárinas, meg ott volt az öreg molnár is, aki már 50 éve golyózott. Lehet, hogy nem volt instruktor, de a tapasztalata meg volt ahhoz, hogy tanítson. Az RKC-ben pont ez a tapasztalat van benne, hogy hogyan edz sérülés nélkül.
Te döntesz, hogy az instruktornak fizetsz néhány ezer forintot, vagy csinálod instruktor nélkül, rossz formában (tehát egy csomó munkád pocsékba megy), fizeted a rossz forma árát izületi fájdalommal, meg perkálsz az orvosnak.
boxolni is könyvből tanulnál?
Én is könyvből kezdtem el, meg a youtoubon lesem a videókat.
Még nem sérültem meg.
Szerintem ha ésszel csinálja az ember nem veszélyesebb mint más sport.
visszatérve az rkc-elvekre, ezeket nem Pavel találta ki, csak ő rendszerezte.
A csípő használata ősrégi súlyemelő trükk, de magadtól, egy fitnesszteremben edzve kábé soha nem fogsz ráérezni.
persze lehet otthon próbálkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!