Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van-e joga egy Egyházi iskolán...

Van-e joga egy Egyházi iskolának ahhoz, hogy szenteste délután 2 órás áhítatot tartson? Mit tehetek ez ellen, ha aláírtuk azt, hogy minden ünnepségen részt veszünk, különben átirányítják a fehér gyerekemet a nem idén barnultak általános iskolájába?

Figyelt kérdés
Mégis hogyan gondolhatja azt az egyeduralkodóvá vált falusi iskola, hogy a Szent Estét azzal töltetné a gyerekekkel, hogy KÖTELEZŐ templomi áhítatot tartasson? Én úgy vélem, hogy erre nem 24-én kellene időt szentelni, hanem pl. a következő 2 nap valamelyikén. Milyen törvény által teheti ezt meg, mert NEM VAGYOK HAJLANDÓ a karácsony estéjét azzal tölteni, hogy a 3 gyerekből az egyiket templomba vigyem! Mit tehetek ez ellen, ha aláírtuk azt, hogy minden ünnepségen részt veszünk, különben átirányítják a fehér gyerekemet a nem idén barnultak általános iskolájába?
2011. dec. 12. 18:55
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Csak most olvastam végig a válaszokat. Nagyon sok a vélemény és köszönöm mindenkinek! Azért a dolog nem ilyen egyszerű, mert ÉN Bp-en dolgozom és csak hétvégén járok haza, így közel 48 órát vagyok együtt 1 héten a gyerekeimmel. Az anyja pedig EGYEDÜL neveli, hurcolja, mos, vasal, főz és mosogat - ha beteg, ha nem. A szenteste igaz, hogy mélyen vallásos ünnep, de nem értem a KÖTELEZŐ és a 24-e esti időpontot! Ez nálunk mindig is tilos volt, telefonok kikapcsolva, stb. Egyébként minden iskolanapjuk áhítattal kezdődik, ezért fél órával hamarabb kell indulnia a templomba.

Aláírtuk, mert nem volt más választásunk ...

Sajnos a gyerek a múlt héten beteg volt, és valóban igazolást kapott róla. Túl gyanús lenne még egy... Utazzunk el? Hová fér be 5 ember? Ez falun nem megoldás, mert mindenki ismer mindenkit.

Én vállalom, hogy elviszem, de a többiek nem fognak eljönni és kész. Nem kell a 2 kicsit is rákényszeríteni ilyen dolgokra.

2011. dec. 13. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!