Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van-e joga egy Egyházi iskolán...

Van-e joga egy Egyházi iskolának ahhoz, hogy szenteste délután 2 órás áhítatot tartson? Mit tehetek ez ellen, ha aláírtuk azt, hogy minden ünnepségen részt veszünk, különben átirányítják a fehér gyerekemet a nem idén barnultak általános iskolájába?

Figyelt kérdés
Mégis hogyan gondolhatja azt az egyeduralkodóvá vált falusi iskola, hogy a Szent Estét azzal töltetné a gyerekekkel, hogy KÖTELEZŐ templomi áhítatot tartasson? Én úgy vélem, hogy erre nem 24-én kellene időt szentelni, hanem pl. a következő 2 nap valamelyikén. Milyen törvény által teheti ezt meg, mert NEM VAGYOK HAJLANDÓ a karácsony estéjét azzal tölteni, hogy a 3 gyerekből az egyiket templomba vigyem! Mit tehetek ez ellen, ha aláírtuk azt, hogy minden ünnepségen részt veszünk, különben átirányítják a fehér gyerekemet a nem idén barnultak általános iskolájába?
2011. dec. 12. 18:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha te elengednéd a kisiskolás gyereket egy "keleti emberekkel" jól zsúfolt faluban egyededül buszozni, utazgatni hát.....nem lennék a gyereked.
2011. dec. 12. 23:20
 12/21 anonim ***** válasza:
35%

Ki mondta, hogy elengedném egyedül?

Nézd, kifogásokat lehet találni mindenre, de engem egyenes embernek neveltek és ennek az is része, hogy ha aláírom, vagy akár "csak" a szavamat adom, hogy a gyereket elviszem az ünnepségre, akkor a gyereket elviszem az ünnepségre, mert nem vagyok szószegő. Bár tudom, ma az ügyeskedés a divat.

Ha a kedves apuka aláírta a papírt, akkor vigye el a gyereket. Egyrészt mert ez a minimális saját magával szembeni igényesség, másrészt milyen példát mutat már a gyerekének, ha kibújik alóla? Pontosan azt, hogy az adott szavunk semmit nem ér. Ennél még az is jobb, ha a gyerek templomba megy.

2011. dec. 12. 23:26
 13/21 anonim ***** válasza:
ezzel én is egyetértek, én is ezt tanácsoltam. Csak hát te az elején kicsit félreértelmezted a problémát.
2011. dec. 12. 23:31
 14/21 anonim ***** válasza:
Tegyük hozzá azt is, hogy újabban egyházak átvesznek iskolákat, úgy hogy az odajárók nem egyházi iskolában kezdték, és más meg nincs. Szóval tetszik nem tetszik egyháziba jár a gyerek, ez nem jelenti azt, hogy vallásos a család.
2011. dec. 12. 23:32
 15/21 anonim ***** válasza:
35%
Nem, én pontosan értettem akkor is a problémát. Csak felbosszantott a kedves apuka stílusa. Főleg hogy ha egy faluról beszélünk, akkor neki a gyereket templomba vinni max. 10 perc, érte menni ugyanannyi.
2011. dec. 12. 23:34
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem, te úgy értetted, hogy a család vallásos és szabad akaratukból jár a gyerek az egyházi iskolába.

Igen elvinni 10 perc érte menni 10 perc és egy mondjuk 12 éves gyerek mit csinál szerinted egyedül egy templomban 2 órán keresztül?

2011. dec. 12. 23:39
 17/21 anonim ***** válasza:

Ok, legközelebb jelzem, hogy irónia.

A gyerek meg nem lesz egyedül, nem tudom, ma hogy megy, az én időmben az iskolai ünnepségeken a tanárok vigyáztak a gyerekekre, nem pedig a szülők. A testvérem egyházi iskolába járt, ott ünnepségek helyett áhítatok voltak, és ott is a tanárok vigyáztak rájuk a templomban.

2011. dec. 12. 23:41
 18/21 anonim ***** válasza:

Igen, meg kell játszatni, hogy beteg, ha annyira nem akarod elvinni.

Vagy menjen el az egész család. Nálunk ez van. Bár nem kötelező, mi minden évben elmegyünk szenteste a templomba. Azt a másfél-2 órát ki lehet bírni.

2011. dec. 13. 14:55
 19/21 anonim ***** válasza:
53%

Nem értem, hogy miért nem lehet elvinni. Alá lett írva. Gondolom elolvasták. Le volt benne írva hogy kötelező lesz ünnepekre járni. Önök ezt elfogadták. Ezek az iskola szabályai!

Ha nem tetszenek ki lehet venni a gyereket és el lehet vinni az állami suliba a barnultak közé. Szerintem nem nagy áldozat ez ahhoz, hogy ne kelljen nap mint nap azon aggódni hogy vajon ma megkéselik e a gyereket, vagy csak simán megverik? Fogadja el hogy ezek egyházi iskolák, az egyház dönt ő adja a pénzt. Fellebbezni nem igen lehet. De ha három gyerekes anyukaként nem fogta fel azt, amit aláírt akkor csak gratulálok neki, és gondolom ugyan ilyenek lesznek a gyerekei is akiket nevel. Mit mond nekik? Kisfiam tudom hogy aláírtad és elfogadtad, de az nem számít semmit...( pl aláírta az esküvőn az anyakönyvet, de nem számít fűvel fával csalom a férjem, mert mi az az aláírás...) Ez az igazi Magyar hozzáállás... Nem vállaljuk fel azt amit megtettünk, és neveljük erre a gyerekeinket, nehogy megváltozzon bármi is...

Másrészről meg aki annyira nem képes hogy beüljön egy áhítatra ássa el magát, holott ennek az ünnepnek tényleg az lenne a lényege, hogy Jézust ünnepeljük...

Egy 17 éves lány aki egyházi iskolába jár és minden hétfőn kötelező áhítaton ül...

2011. dec. 13. 15:37
 20/21 anonim ***** válasza:
Hozzátenném ha egy család nem vallásos akkor nincs miért megünnepelnie a karácsonyt, hiszen mi a fenét ünnepel akkor????????!!!!!!!!!!
2011. dec. 13. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!