Van-e joga egy Egyházi iskolának ahhoz, hogy szenteste délután 2 órás áhítatot tartson? Mit tehetek ez ellen, ha aláírtuk azt, hogy minden ünnepségen részt veszünk, különben átirányítják a fehér gyerekemet a nem idén barnultak általános iskolájába?
Nem értem. Mi ezzel a baj? Gondolom, vallásosak vagytok, a gyerek azért jár egyházi iskolába. Miért nem mentek el vele együtt az áhítatra?
Megjegyzem, a karácsony ugyebár Jézus születéséről szól, igen furcsa, ha a legnagyobb keresztény ünnepről egy keresztény család így nyilatkozik.
Különben tiszta sor: aláírtátok, hogy minden ünnepségen részt vesztek, most cselekedjetek eszerint. Ennyi.
Figyi. Ne vidd el és igazoljátok le. Vagy, ha kicsit jobb fej a házi orvosotok akkor vidd el oda a gyereket vagy most, vagy az ünnepek után és add neki elő, hogy mi van. Csak megérti és talán akkor ő leigazolja. Ha más nem, akkor szülői igazolás.
Totál igazad van ebben, ez azért már az egyháztól is felháborító.
3. válaszoló, mindegy ha hozzá sem szóltál volna :S
Kérdező, sajnos egy ilyen világban élünk.... Elég gusztustalan, hogy a "monopolhelyzetben lévő" egyház papírt irat alá, hogy kötelező megjelenni az ilyen ünnepségeken magyarul megzsarolja a szülőket.
Én a helyedben lenyelném ezt a békát és elvinném a gyereket.
Ez van ez Magyarország 2011.
Mi a baj a hozzászólásommal?
Bocsánat, én nem vagyok keresztény, de úgy gondolom, hogy egy keresztény családnak nem szabadna gondot okozzon az, hogy karácsonykor, érted, a legnagyobb keresztény ünnepen templomba megy. Mégis mi fontosabb dolguk lehet, mint megünnepelni Krisztus születését??
Külön érdekes, hogy a nagybetűs "Szent Estét" úgy gondolja, hogy minélk messzebb kellene eltölteni a templomtól.
Csak hogy tisztázzuk: a karácsony alapvetően nem arról szól, hogy mindenki idegbeteg, égőket rak a házra, telezabálja magát, aztán meg széttépi az ajándékok csomagolását. Hanem pontosan arról, hogy elmegy az ember a templomba, igen, pontosan oda, és áhitatban megnyitja szívét a Megváltónak.
Utolsó, csak hajtod az okosságot...
A kérdező falun lakik, van a cigányiskola meg van az egyházi, hogyha nem vállalják az egyházi iskola fenntartásait akkor y gyerek járhat a cigányokkal.....
Bár gondolom te nem falun vagy kisvárosban laksz, vagy csak nehéz a felfogásod.
Gondolom, nekem írtad.
Nem falun élek, de kisvárosban nőttem fel, és sok falusi gyerek be tudott reggel buszozni az iskolába. Tehát nem igaz, hogy nincs választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!