Miért kell középsuliba tesióra?
Ilyen hidegbe kimegyünk az udvarra, annyira jó, hogy MEGINT megfáztam és lemaradok MEGINT mindenből.. Mindezt azért, mert ki kellett menni futni kb 1 percet és utána azt lehetett csinálni amit akartunk, de kint.. Hát ez aztán marha sokat érő tesióra...
Most komolyan mi értelme van? Középsuliba ha valaki sportolni akar, akkor azt megteszi órák után, aki pedig nem, az vessen magára, így járt. De ennek semmi értelme, végezhetnénk 1 órával hamarabb, lehetne így csak 7 órám, ráadásul ha véletlen 1-1x nagyon megdolgoztat minket, akkor tök büdösen végig kell ülni még kb 4-5 órát, és utána még hazabuszozni... Nagyon f@sza.
Nekem semmi szükségem arra az 1-2 perc futásra, meg az utána lévő "bemelegítésre", naponta biciklizek 1 órát..
16/L
Most azt hiszed ez a legnehezebb, majd jön az egyetem, főiskola, ami még nehezebb. Aztán a minimum napi 8 óra munka, utána meg ha már van párod, akkor ott a háztartás is. Igazából nagyon sok időd van, csak nem érzed még.
Amúgy a kérdésedre a válasz: a tesiórák tényleg el vannak rontva, fősulin nagyon jók mert választhatod hogy milyen sportra mész, és az egyetem támogatja.
Teljesen megértelek. Igaz, én 14éves vagyok, most 8. osztályos, nekünk kb abból áll a tesióra, hogy futunk 5percig, aztán mindenki azt csinál, amit akar, a fiúk pedig fociznak. Aki nem csinál semmit, vagy nem tud mit, az megy cigizni. 25en vagyunk egy osztályban, és nyolcadikban abból már 16an cigiznek. Pedig elviekben mi vagyunk a legjobb osztály. Az évfolyamon van ahol mindenki bagós. Na mindegy. Én nekem heti 6 úszóedzésem van, mellette járok futni szinte minden este, plusz ha van időm járok zumbázni is. Gyakorlatilag különórákkal együtt hétköznap 5előtt nem igazán vagyok itthon, kivétel a mai nap, mert beteg az egyik tanárom.
Így semmi értelme nincs a tesióráknak, ha bevezetnék, hogy lejárnánk úszni, vagy biciklitúrázni, konditerembe, stb, jobban megérné, mint így.
Nálunk mondjuk két alkoholista tesitanár van...
Nem a testnevelésórával van baj. Még csak nem is az udvarral. Ebben a történetben a tanár a gyenge láncszem. Nem csak, hogy meg kellene dolgoztatnia titeket, de meg is kellene tanítania titeket arra, hogyan eddzetek majd önállóan életetek hátralévő részében.
Bár tegyük hozzá, hogy a diákok hihetetlen passzivitása rendesen le tudja törni a tanár munkakedvét.
Az a baj, hogy 45 perc elég kevés akármire is.viszont jó dolog lenne. Főleg, ha értelmesen el lehetne tölteni. Mi egy kis méretű tornatermebe 8a legkisebb amivel eddig találkoztam) nálunk 3-4 osztálynak volt egyszerre tesi óra. Gondolhatjátok, mint a heringek....
Nekem is elegem lett, így át sem öltöztem a végén már. Jah és persze mi alig voltunk lányok (3-an) és a többi osztályban is k ennyi lány, de sok volt a fiú osztály is. Így nekünk nem volt mit csinálni. Ezért ültünk folyton. Ennek valóban nincs. szerintem át kéne formális az órákat, hogy élvezzék a diákok.
De irigyelem még a középiskolásokat. Főiskola, meg így munka mellett sokkal kevsebb időm van mint középiskolásként volt.
De majd megtanulja a kérdező is, és visszasírja ő is régi szép időket.
Testnevelés meg azért, hogy kevésbé tunyulj el. Az napi egy órát biciklizel (gondolom azért nem 15 km-t tekersz) még vajmi kevés ahhoz, hogy ne süllyedj el a tunyaság fertőjében, és el tudj dobni egy kislabdát 3 m-nél messzebb (kicsit nevetséges, hogy egyeseknek ez még középiskolában is kihívás.. mármint a 3 méter elérése)
Szerintem is jobb lenne az óraszámot minimum 4-6 órára emelni a héten, az többet érne, de hát a kicsivel is be kell érni.
Azért, mert rengeteg olyan gyerek van, aki magától nem mozogna semmit, oké te biciklizel, de a többség? Meg amit írtál, hogy a ducibbak az egy perctől elfáradnak, meg fáj mindenük, tudod ez nagyon szomorú! Majd pár 10 év múlva nézd meg milyen betegek lesznek. És gondolj bele, ha még ennyi mozgásuk se lenne.
Amúgy a ti tesitek valóban nem ér semmit, de ez ellen lehet tenni, megkéritek a tanárt, hogy csináljátok ezt vagy azt (amit szeretnél, mondjuk jó időben lehet kérni hogy menjetek uszodába, télen korizni, ha van ezekre lehetőség) vagy valamilyen csapatsport, az a legjobb talán, mert olyanok is élvezik, meg talán közelebb kerülnek a sporthoz, akik amúgy sose szoktak csinálni semmit. Vagy ha inkább aerobikoznátok vagy táncolnátok, és van lehetőség videorol nézni, akkor azt is lehet... ha a tanér ilyet mondjuk magától nem tud csinálni. Szerinted mitől lenne hasznos a tesi?
Ja és egyébként egyetemen is lesz.
Az meg, hogy 7-8 órád van, végzel háromra, tudod mi lesz később? Egyetemen vagy fősulin? Egy nap kivételével mindig reggel 8ra kell mennem, és 7re érek haza este, legjobb esetben (kivéve pénteken, akkor 8tól 2ig vagyok), van több olyan órám is, ami 6 órahosszás! és ez csak egy óra a napból! annyi mint neked az egész napod kb... Szóval hidd
el, nem a 11-12. a legnehezebb meg leghosszabb. És ja még tegyük hozzá itt is tanulni kell azért elég sokat suli után, úgyhogy nehogy azt hidd, hogy ez a legkeményebb időszakod.
Nem beszólni akarok, csak hogy tudd, hogy megy ez.
a tesi órát pedig élvezzétek, és beszéljetek tanárral arról hogy mit szeretnétek csinálni. Nekünk egy kb idegbeteg állat tartotta, de tőle is lehetett kérni ilyesmit.
Ha pedig nem ér semmit az, ha megkéritek, akkor esetleg az igzgatóhoz forduljatok...
Utolsó: most te tényleg komolyan vetted a szobabiciklis részt???? Neeeeemár...
Amúgy nem fogok fősulira/egyetemre menni, tehát nem érdekel, hogy ti meddig voltatok bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!