Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » J. K. Rowling: Harry Potter...

J. K. Rowling: Harry Potter (1. kötet), kötelező olvasmány?

Figyelt kérdés

[link]

Kivenném a fiamat az iskolából, ha egy látens meleg varázslóinasról kéne olvasnia.

2011. júl. 28. 22:41
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
46%
nekem a 7. volt kötelező és mindenki szerette, mondjuk az egy másik dolog hogy az első 6-ot nem olvastam el és a felét nem értettem mert a filmből ki lett hagyva :D
2011. júl. 28. 23:02
 12/32 anonim ***** válasza:
44%

Igen, van ahol kötelező.

akkor vedd ki a fiadat...

2011. júl. 28. 23:05
 13/32 anonim ***** válasza:
78%
Én ekkor szerettem meg olvasni, mikor megjelent a hp 1. Nem hogy örülnél, h a gyereked vmi olyat olvas, ami érdekli, érti is, bővül is a szókincse és tanulhat belőle sokmindent
2011. júl. 28. 23:34
 14/32 anonim ***** válasza:
70%
Én is a bibliát venném ki inkább. Az egy dolog, hogy ateista vagyok, de ha már vallás, akkor ne csak a keresztényt nyomják le az emberek torkán, legyen választási lehetőség.
2011. júl. 28. 23:35
 15/32 anonim ***** válasza:
12%
Vicces néhány hozzászólás. Ne magasztaljuk már fel úgy ezt a könyvsorozatot. Nem ebből fog a gyerek mély gondolatokat tanulni, a szókincsről nem is beszélve. Otthoni olvasmánynak jó, de iskolában teljesen komolytalan. Ez egy összelopkodott ötletekből álló sorozat, egy nem túl ihletett írónőtől. Az egész alapját Neil Gaiman Books Of Magic képregényéből nyúlta a tisztelt művésznő. Egyszer el lehet olvasni, de semmi több. Remélem nem tiportam a HP fanok lelkébe:)
2011. júl. 28. 23:50
 16/32 anonim ***** válasza:
76%
hát nem vagyok HP fan, de a szókincset ne nagyon emlegessük, ugyanis az eredeti elég nehéz olvasmány nyelvtanilag és hatalmas szókincsű...a magyar fordítás borzasztó lett, szerintem...
2011. júl. 28. 23:55
 17/32 anonim ***** válasza:
74%
Pedig igenis lehet belőle tanulni sokat. Az meg kit érdekel, ha lopott? Mert engem nem. Jó a történet, jól meg van írva, én már 10X elolvastam mindegyik kötetét és még sem untam meg, pedig a krimikhez vagyok szokva. És szerinted miért nem elhet belőle tanulni? Mert tanulni csak ilyen gagyi sz@rokból lehet, mint pl. Ember tragédiája, Homéroszi eposzok. Ettől még egy olvasni szeretőnek is elmegy a kedve, h olvasson. De te tudod, olvasd csak azokat az unalmas vackokat
2011. júl. 28. 23:57
 18/32 anonim ***** válasza:
73%
Ha már itt tartunk, akkor a szifiliszes Ady Endre életrajza, meg művei a gyereknek valók?
2011. júl. 29. 01:02
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

ha már itt tartunk, azt 17 évesen tanuljuk nem? szerintem nekem még nem ártott hogy hallottam Adyról és ismerem a műveit. de ki hogy gondolja..

Emellett bármilyen művet is olvas a gyerek ezek a keretek között, nem attól fog elkezdődni a "lelki romlása" vagy bármi.. azt valahol máshol tanulják nem egy Harry Potter könyvben vagy Ady versben.. Nem tudom miért az irodalomban kell keresni a hibát. főleg ilyenekben. Örüljünk hogy olvassák őket.

2011. júl. 29. 01:49
 20/32 anonim ***** válasza:
50%
Én ha a gyereked lennék, nagyon örülnék, hogy ilyen kötelező olvasmány van, amiből már sikerfilm készült, a média is tele van vele. Azt hittem nem az 1. kötet lenne kötelező, de így megnyugodtam. Az 1. kötet egy 9.-es fiúnak már olvasható. Én 17 éves fiú vagyok, de nekem a 7. ha ciki, ha nem sokszor ijesztő, és muszáj mindenhol feloltanom a villanyt. Én csak Harry Pottert olvastam még. Bármibe belekzdtem a régi nyelvezet miatt semmit nem értettem:)
2011. júl. 29. 02:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!