Milyen az iskolátok (bővebben lent)?
Írjatok le mindent a suliról: Neve, városa, weboldala (ha van), és hogy mit szerettek benne és mit nem! Szerettek oda járni?
Ui: Aki Miskolcon lakik, az mondja meg, ott melyik suli a legjobb szerinte! De aki nem, az csak a fentiekre válaszoljon!
Neve: Szent László Gimnázium
Városa: Budapest, X. kerület (Kőbánya)
Weboldala: [link]
Én most végeztem el a 9.-et ebben az eléggé erősnek mondott budapesti középiskolában. Olasz kéttannyelvű tagozatra jöttem, bár magam sem tudnám elmondani, hogy miért. Nem szerettem az olaszt. De ez a gimnázium elérte azt, hogy így év végére egyenesen olaszmániás lettem. ;)
Imádom ezt az iskolát! Ide öröm bejárni, és csak jót tudok mondani róla! Amennyire féltem tőle, már annyira imádom! :)
És szeretem, hogy temérdek sok lehetőség van (7-8 választható idegen nyelv, kirándulások, külföldi utazások, diákcserék, sporttalálkozók, stb.)
Szóval: életem legjobb választása volt ide jönni.
Nem beszélve, hogy imádom maga a suli épületét is, szerintem gyönyörű: az egyik legszebb az országban.:)
Így néz ki:
így pedig a levegőből:
így pedig a villamosmegállóból:
IMÁDOM!:)
Név: Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (De nekünk csak "A Ságvári")
Város: Szeged ohmygod
Weblap: [link]
Most vagyok tizedikes, és bátran ki merem jelenteni, hogy egész Magyarország déli részén ez a legjobb gimnázium, de talán még az Alföldön is.
A humán és a francia oktatásra kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek, és nagyon eredményesek is benne, emellett a természettudományos tantárgyak is zseniálisan vannak oktatva.
Az egész közösség nagyon elfogadó, diákcentrikus, családias, szinte ismersz mindenkit, és imádsz mindenkit, ha ide jársz.
Maga a suli épülete elég kaotikus :D Olyan, mint egy labirintus, innen-onnan van összetákolva, szűkek a folyosók, simán eltévedsz, vagy random átkerülsz az áltsuli részébe -ami amúgy tökre modern, főleg a gimihez képest lol-, cserébe a miénk a Hősök Kapuja, amiből kinézni egy külön életérzés.
Cserébe minden órában háromszor megy el a villamos, és még azt is hallod róla ahogy telefonálnak, de evvan.
Nagyon sok program van, nagyon kreatív a DÖKünk, rengeteg lehetőséggel (francia/német cserediák programok, tanórák utáni klubok, SáRa Kupa, Ságvárizmus éjszaka, Ságvári napok, etc...)
Minden reggel örömmel jövök be, és kicsit szomorúan megyek haza, pedig gyakran itt lógunk a nap végig.
És még rengeteg dolgot tudnék mesélni, de nem érnék sosem a végére... A Ságváriba járni egyszerűen életérzés.
Je suis Ságvári, Ságvári ad Infinitum!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!