Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek ennyi pénzből...

Szerintetek ennyi pénzből kijövök majd?

Figyelt kérdés

Szóval, mivel eléggé ilyen álmodozó típus vagyok:DDígy gondoltam megkérdezlek titeket, hogy amit elképzeltem az úgy reális e , és sikerülhet ennyi pénzből kijönni egyetemista ként :)

Szóval kb 100ezer ft om lesz , amiből az elején kikell fizetnem a kollégiumot ami 10ezer ft lesz illetve gondolom azért vannak sulis költséges is majd amit kikell fizetni, annyira nem tudom mennyi könyvet kell megvenni meg ilyenek, de azért reménykedek, h nem sokat :D

szóval mondjuk marad 80ezrem , abból a számlák telószámla meg bérlet szegeden , kb marad 70em kajára talán de lehet kevesebb, egy hónapig így ebből elvagyok, nem? de viszont azért tartalékolnom kell mert utána a következő hónapban 30at kapok és utána már megkapom a bursat , ami 30 megintcsak és még 30at , tehát akkor 60an lesz... és onnantól kezdve minden hónapban kapok 40et, szerintetek ez így jo? tehát így megfogok tudni élni?

Hogyha mondjuk én nem iszok :DD viszont szeretek vásárolni:DDDcipők meg táskát, meg fodrász...kajára olyan 20at szánok kb

köszönöm szépen előre is :))

2011. jún. 30. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Ki, én havi 100-ból jövök ki úgy, hogy minden héten buli, sok pia, fodrász, egy komplett manikűrös és kozmetikai felszerelés folyamatosan pótolva, kaját is mindig rendelek, na meg hát a vásárlááás :D. Albérletet szerencsére nem kell fizetnem, helyette ott a tankolás. Mindent egybevetve nem élek kis lábon, és bőven kijövök ennyiből, szerintem neked is menni fog :)
2011. jún. 30. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Én azt veszem le, hogy szeretsz nagylábon élni, ami nem feltétlen jó egyetemistaként. Rengeteg lóvét el lehet verni.

Én csináltam egy költségvetést, ha kolis leszek, akkor hetente ill. felszorozva 4-el, így havonta mennyi lesz a kiadásom. Beleszámoltam lebontva a kaját, kozmetikumokat, utazási és másolási költségeket, stb. Kb. 25 ezerre jött ki.

Te pedig 60-ból akarsz megélni. Hát, kicsit sok lesz a maradék pénzed, és el fogod szórakozni.

De mait fent leírtál, az csak egy hónapnyi kiadás, bevétel első hónapban ugye 100ezer. Utána nem 100 ezerből kell takarékoskodnod, hanem 60-ból, és úgy már nem fog könnyű lenni.

Javaslom, tartalékolj!

2011. jún. 30. 11:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Elég jó Bursát osztogatnak felétek! Nálunk akiről tudom, hogy igényelte az is max 16 ezer körül kap, de gyakoribb a 8-10 ezer.

Az elején jó ha van egy kicsit több pénzed, de azért ne verd el! Szerintem a 100-nak a felét még a kezdeti költségekkel együtt is bőven meg lehet spórolni, akkor is ha venned kell pár edényt, tányért, kozmetikumokat koliba, egyéb apróságokat. Hidd el nagyon megütöd a bokádat előbb utóbb, ha az egyetemista évek alatt nem tanulsz meg spórolni! Fölösleges hatalmas lábon élni, amikor szerényebb összeggel is bőven kijössz! Inkább tegyél félre annyi pénzt, amennyit csak tudsz, sosem tudhatod mikor fog jól jönni!

2011. jún. 30. 15:43
 4/6 A kérdező kommentje:

amúgy azért annyi pénzem nem lesz...

mivel oks, h az első bursa 30lesz, mivel visszamenőleg adják ... de utána csak 40em lesz, ha nem spórolok semmit, ezért gondoltam azt, hogyha mondjuk a 100ból 40et megspórolok...akkor az mindig majd hozzáadódik a pénzemhez , az ilyen nem várt kiadásokra, nem?

Mert lesz olyan hónap mikor csak 30at fogok kapni és azért ha mondjuk ahhoz hozzájön amit elsóhónapban sporoltam úgy jó, nem?

aztán a következő hónapban lesz 60ezrem :D

úgyhogy így kb...

2011. jún. 30. 16:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Hosszú leszek :))

Én havi 70-ből élek: 40 DH+gyerektartás aputól.

Első hónapban kapok 60-at:

bérlet: még az augusztusi pénzemből fizetem

albérlet számlákkal: 25000

visszaút Pécsre: szintén még agusztushoz számolom

kaja: heti kb. 3000 -> 12000 - több nem nagyon kell, ha te főzöl otthon, meg ilyesmi, rengeteget lehet spórolni :)

füzetek és toll: kb. 3000-ből kijön (egyszerű, sima füzet, nem kell dizájnos egy egyetemistának és egy füzetet én két kurzusnak is fenntartok, így kb. 7-et veszek egy félévben az 7X200 kb. (érdemes Tescozni), ami 1400 + zebra tollhoz ragaszkodok, ezért az még + 1000 forint kb. tollbetétekre. :)

Könyv: attól függ MILYEN SZAK. Én néprajzon jó barátságban vagyok a könyvtárral. :))

Fénymásolás (tanulmányok, cikkek stb.): erre havi szinten 2000-ret számolok: nem szokott elfogyni.

Telefon számla: 5000

Háztartás: pl. tusfürdő, sampon, fogkrém stb. 2000-3000

Összesen: durván 50 000 forint. Októberben kapok 80 000 DH-t + 30 000 = 110 000 -> ugyanannyit költök kb. mindenre, persze tusfürdőt, sampont, füzetet stb. nem kell minden hónapban, így ilyenkor valamivel kevesebbet költök. Ilyenkor szoktam venni könyvet, ami nagyon tetszik/kell (1-1 könyv, ált. anitkváriumból, használtan kijövök ilyen tekintetben max. 5000-ből). Ruhára is októberben költök (turkiban nagyon kúúúúl :D cuccokat lehet ám találni -> nem egy cuccom van pl. Zara kabát, Marks&Spencer stb. filléres áron és jó állapotban turiból! A turi most már nem olyan, mint őseink korában :D). Ilyenkor simán elköltök egy 10-est + cipőt újonnan veszek: az is egy durván 12-15000 forint (2 db dájkmanos :)). Így októberben simán elköltök akár 90 000 forintot is.

Novemberben: 30 000 + 40 000 + 20 000 októbertől + ha mázlim van még ÖD-t is kapok. :) De ez amúgy is 90 000 forint és ha kb. szeptemberi kiadásokkal számolok nagyvonalúan, az 50 000/hó kiadás. Tehát 20 000 forintot simán megspóroltam októberről és havi szinten még félre tudok tenni 20 000-ret. :)) Ha fodrászolsz, manikűr-pedikűrözöl 20 000-ből simán ki jösz még ilyesmire is. :)) Én nővéremmel vágatom a hajam, ha itthon vagyok és néha elmegyek moziba (300 forintos kedvezményes jegy) v. csajokkal vhova pár hetente, csak ennyit költök szórakozásra.

2011. júl. 1. 11:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ne ilyen végletekben fogd fel a dolgot. Egyszerűen ami pénzed megmarad tedd be a bankba és ha nem kell, akkor ne költsd el, sosem tudhatod mikor jön majd jól. Lehet egyik hónapban kijössz 30 ezerből is, másik hónapban viszont csak 42-ből, így van mindig hova rakni a pénzt, illetve van is hova nyúlni érte, így nincs probléma. Előbb utóbb majd kitapasztalod neked hogyan jobb, mennyi pénzre is van szükséged, mennyit jó egyszerre magadnál tartani... Egy biztos! Nehogy eszedbe se jusson több 10 ezret magadnál tartani a koliban! Ha marad, azt szépen vidd a bankba, ne gyűjtögesd, mert ha annak lába kél lesz gond, márpedig koliban sosem tudni.
2011. júl. 1. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!