Pannon egyetem vegyészmérnök ill. kémia szak! Tapasztalatok, érvek?
nereust meg ne jelöld! én is ott voltam. az csak a bulizásra való. ha el is akarod végezni, akkor óvakodj attól a helytől.
az olyan, hogy a szobákba még asztal sincs ahol tanulhatnál! nemhogy mindenkinek saját írosztala (ami elvárható lenne egy kollégiumba), hanem még egy közös sincs. arról nem beszélve, ha úgy vannak az óráid, hogy van egy reggel és utána 3 óra szünet, akkor te nem tudsz mit csinálni, az mind elcseszett idő. rengeteget vesztessz vele. az meg hogy a balaton partján van, csak egy hétig nagy dolog. utána már le se szarod. az a kamu szöveg, hogy az kolesznak van saját buszjárata, az csak reggel megy. ha nincs első órád, akkor cumi. volt hogy 40-50 perc volt, míg beért a rendes busz szeszprémbe és a buszállomástól is még jó másfél km az egyetem. hóba, esőbe... pár hónap után szinte mindenki kiköltözik onnan.
Igazat kell adjak az előttem szólónak. Én voltam Almádiban közel egy évig, várólistáról kerültem be. Kénytelen voltam elfogadni, mert az albérlet nekem drága volt a kolihoz képest.
Egyáltalán nem voltam megelégedve semmivel. Igaz, hogy a Balaton ott volt 40-50 m-re, de a helyi viszonyok katasztrofálisak voltak. A reggeli busz elég jó, de sokszor az is késett. Ha 10-re kell menni, az már problémás, kerülővel ment a busz.
Akkoriban emeletenként volt 1-2 hűtő, amiben hely szinte sosem volt. Lehetett hűtőt bérelni pénzért, minden hónapban egy fix összegért. TV bérlés szintén havi fix összeg volt. Az internet egy katasztrófa. Volt egy gépterem, ahol összesen KETTŐ gép volt. Az internetet mindenkinek kötelezően kellett fizetni, függetlenül attól, hogy használta-e vagy sem. Ez egyébként csak itt volt így, minden más koliban ingyenes volt. Ez azért volt pofátlanság, mert az egyetemen elég sok a gép, amit minden hallgató ingyenesen használhat (tanszéki géptermek, könyvtár), így akinek nem volt saját gépe, annak is fizetnie kellett. Emellett még egy filmet se lehetett letölteni, mert a túl sok adatforgalomért is reklamáltak. A lassúságról már nem is beszélve!
Ha nyugis helyet akarsz, a Várfokot tudom ajánlani, voltam ott 2 évig. Negyed óra séta, de megéri. A Magister se rossz, közel is van, de drágább. A Telekiben is voltam fél évig, oda is inkább a bulizósak mennek. Viszont közel van, hárman vannak egy szobában.
Alapjában véve a tanulási lehetőség mindenhol adott, de ha nem, a könyvtárban mindig nyugalom van. Sokszor készültem én is ott, soha nem zavart senki. Egyedül a rövid nyitvatartás a hátránya.
Ez persze a te dolgod, de ha lehet, csak veszprémi kolit válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!