Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pannon egyetem vegyészmérnök...

Pannon egyetem vegyészmérnök ill. kémia szak! Tapasztalatok, érvek?

Figyelt kérdés
Hát nagyjából csak szeretném, ha leírnátok róla a tapasztalataitokat illetve érveiteket hogy melyiket válasszam. Júl 7-ig lehet sorrendet módosítani, pontom elméletileg mindkét helyre megvan bőven, csak azon gondolkodom, hogy megcseréljem-e a sorrendet. Jelenleg vegyészmérnök van az első helyen.
2011. jún. 29. 09:35
1 2 3
 11/22 Silber ***** válasza:
A társaság mindíg változik, ezt beláthatod te is. Most úgy néz ki, hogy ezt bármely kollégiumban megteheted. A kisebb kollégiumok előnye, hogy nagyjából megismered a szinteden levő embereket (jó ismerettséggel több segítséget is kaphatsz) nem úgy, mint mondjuk a Hotel Magister esetében, ahol a saját szomszédaid sem tudod hogy ki.
2011. júl. 3. 21:25
 12/22 A kérdező kommentje:
hát úgy néz ki ha felvesznek akkor Nereus mellett döntök! viszonylag kisebb koli, nyugis helyen :)
2011. júl. 4. 17:58
 13/22 Silber ***** válasza:
Viszont cserébe ki vagy téve a buszforgalomnak, és hogy állandóan ingáznod kell. Én azt mindíg a végén jelöltem. Azt ajánlom, hogy valami városhatáron belülibe jelentkezz elsőként. Mert az órarend nagyon ki tud tolni az emberrel.
2011. júl. 4. 22:35
 14/22 A kérdező kommentje:
hát ingázáshoz hozzászoktam mer középsuliban is minden nap 25km-re jártam be....buszozással nincs bajom :)
2011. júl. 4. 23:13
 15/22 Silber ***** válasza:
Én is, ugyanígy. De amikor egy nap van mondjuk reggel 8-kor, délben, és este négytől órád, meggondolom hova akarsz hazamenni. Vagy teszem azt, egésznapos vagy. Reggel 8-tól este 8-ig. De a te döntésed.
2011. júl. 5. 01:19
 16/22 anonim ***** válasza:

nereust meg ne jelöld! én is ott voltam. az csak a bulizásra való. ha el is akarod végezni, akkor óvakodj attól a helytől.

az olyan, hogy a szobákba még asztal sincs ahol tanulhatnál! nemhogy mindenkinek saját írosztala (ami elvárható lenne egy kollégiumba), hanem még egy közös sincs. arról nem beszélve, ha úgy vannak az óráid, hogy van egy reggel és utána 3 óra szünet, akkor te nem tudsz mit csinálni, az mind elcseszett idő. rengeteget vesztessz vele. az meg hogy a balaton partján van, csak egy hétig nagy dolog. utána már le se szarod. az a kamu szöveg, hogy az kolesznak van saját buszjárata, az csak reggel megy. ha nincs első órád, akkor cumi. volt hogy 40-50 perc volt, míg beért a rendes busz szeszprémbe és a buszállomástól is még jó másfél km az egyetem. hóba, esőbe... pár hónap után szinte mindenki kiköltözik onnan.

2011. júl. 5. 08:22
 17/22 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! azt hiszem még1x átgondolom ezt a dolgot akkor.....
2011. júl. 5. 09:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Igazat kell adjak az előttem szólónak. Én voltam Almádiban közel egy évig, várólistáról kerültem be. Kénytelen voltam elfogadni, mert az albérlet nekem drága volt a kolihoz képest.

Egyáltalán nem voltam megelégedve semmivel. Igaz, hogy a Balaton ott volt 40-50 m-re, de a helyi viszonyok katasztrofálisak voltak. A reggeli busz elég jó, de sokszor az is késett. Ha 10-re kell menni, az már problémás, kerülővel ment a busz.

Akkoriban emeletenként volt 1-2 hűtő, amiben hely szinte sosem volt. Lehetett hűtőt bérelni pénzért, minden hónapban egy fix összegért. TV bérlés szintén havi fix összeg volt. Az internet egy katasztrófa. Volt egy gépterem, ahol összesen KETTŐ gép volt. Az internetet mindenkinek kötelezően kellett fizetni, függetlenül attól, hogy használta-e vagy sem. Ez egyébként csak itt volt így, minden más koliban ingyenes volt. Ez azért volt pofátlanság, mert az egyetemen elég sok a gép, amit minden hallgató ingyenesen használhat (tanszéki géptermek, könyvtár), így akinek nem volt saját gépe, annak is fizetnie kellett. Emellett még egy filmet se lehetett letölteni, mert a túl sok adatforgalomért is reklamáltak. A lassúságról már nem is beszélve!

Ha nyugis helyet akarsz, a Várfokot tudom ajánlani, voltam ott 2 évig. Negyed óra séta, de megéri. A Magister se rossz, közel is van, de drágább. A Telekiben is voltam fél évig, oda is inkább a bulizósak mennek. Viszont közel van, hárman vannak egy szobában.

Alapjában véve a tanulási lehetőség mindenhol adott, de ha nem, a könyvtárban mindig nyugalom van. Sokszor készültem én is ott, soha nem zavart senki. Egyedül a rövid nyitvatartás a hátránya.

Ez persze a te dolgod, de ha lehet, csak veszprémi kolit válassz.

2011. júl. 6. 23:07
 19/22 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ! igazából nekem az is egy szempont lenne, hogy ne sokan legyünk 1 szobában mer egy idő után sajnos az is elég megterhelő tud lenni. Számomra mindenképp a tanulás lenne az első, mer rengeteg példa van előttem akiket felvettek de fél-1év után már rúgták is ki őket szépen sorban. Én ezt nem szeretném átélni. Megnézem mit írnak a Várfok koliról. Köszönöm szépen az infokat!
2011. júl. 8. 00:07
 20/22 Silber ***** válasza:
A Telekitől se riadj vissza. Én két éve vagyok a harmadik szinten (amit buliszintnek tartottak), de mióta más a seniorunk, az egész kollégium olyan csendes, mint a Várfok. Ne ijedj meg tőle, a Teleki ideális, ha a Várfokkal meg lennél elégedve.
2011. júl. 8. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!