Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » "Pokorni Zoltán elképzelése...

"Pokorni Zoltán elképzelése szerint nyáron a jelenleginél tovább tarthatna a tanév, az évközi szünetek pedig megnyúlhatnának. " Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Szerintem értelmetlen és borzalmas cselekedet lenne... Habár kis kormányunknak nem ez lenne az első ilyen húzása.
2011. jún. 28. 13:08
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Már csak azt nem értem ,hogy akkor mondjuk őszi szünetben, hogy oldják meg a szülők a gyerekre vigyázást ? :) ugyanis ezzel csak az lesz hosszabb, de ott ugyanúgy nem fogják tudni megoldani, ahogy nyáron sem ment... És igen én úgy gondolom ,hogy a gyerekvállalásnál bizony a jövőre is gondolni kell nemcsak arra, hogy én most épp el tudnék tartani egy gyereket... Ha meghozzák ezt a törvény - ami nem különben nekem is szimpatikus- ne az legyen a döntő érv, hogy nyáron nem tudja a szülő elhelyezni a gyereket, mert az őszi szünetben sem fogja tudni megoldani ezt a problematikát.
2011. júl. 5. 21:15
 42/50 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ez a fő érv, de elég jó érv. Nyáron sok időt kell megoldania a szülőknek halmozottan. Ha van rokon, családtag, barát, szomszédlány akire számíthatnak egy-egy napra legalább, akkor is nehéz úgy összeszervezni, hogy minden napra akadjon valaki. Azért ha az őszi, tavaszi, stb szünet nyúlik pár nappal, akkor azt a pár napot egyszerűbb megoldani, mint heteket egymás után. Értem ezt úgy, hogy ha 5 napig letudják foglalni a gyereket őszi szünetben, amíg otthon van, akkor 7-8 nap sem okoz problémát, míg hetekben mérve azért kicsit más a téma (szerintem).

Abban egyetértek, hogy előre kell gondolkodni, de mivan ha a fiatalos nagyi, akire most még tudnék számítani és reményeim szerint 10 év múlva is, 2 év múlva váratlanul meghal vagy tartósan megbetegszik? Ne adj isten, hogy bárki családjában is ilyen történjen a közeljövőben, de sajnos sosem tudhatod hogy mi lesz holnap és arra alapozni, hogy itt a nagyi sem lehet pláne úgy, hogy a "mi időnkben" a nagyik még bőven dolgozni fognak mire mi oda kerülünk, hogy gyerekeink legyenek. Ha egy család nagyon meg akar oldani valamit, akkor megtudja... Ezt is, max a gyerek az utolsó 4 hetet, amikor nincs ki vigyázzon rá napköziben tölti. Ezzel sincs gond, de azért mégsem az igazi! Egy szülő sem ilyen nyarat szeretne adni a gyerekének, de csak ezért nem gyereket vállalni enyhén szólva is béna döntés lenne szerintem.

Számomra pl. nagyon szimpatikus megoldás az, hogy a gyerekek mellé fogadnak egy fiatalt, aki napközben vigyáz rájuk egy kis zsebpénzért, de ha reálisan belegondolok, akkor belátom, hogy sajnos egy átlag családnak erre nem lenne pénze huzamosabb időre és a jó magyar fizetések mellett meg is értem, hogy legtöbben nem élnek ezzel a lehetőséggel.

2011. júl. 5. 21:40
 43/50 anonim ***** válasza:

Azért ez a gyerekre vigyázás egy kicsit túl van lihegve... én annak idején sokat voltam otthon egyedül (10 éves koromtól), mégse lett semmi bajom. Sőt, kifejezetten jól éreztem magam. Délelőtt alvás, ebéd, délután találkozás a haverokkal. Vagy bementünk a szódáshoz segíteni, vagy játszottunk, fociztunk, bicikliztünk. Esetleg elmentünk a TSZ-be segíteni búzát merni és nézni a traktorokat. :) És igen, tök jó volt. Ugyan falun laktam, de örülök neki, hogy így alakult és nem a suliban rohadtam.

Miért ne tudna ma is egy 11-12 éves gyerek maga meglenni??? Főleg úgy, hogy van millió TV csatorna, internet, számítógép.

2011. júl. 5. 22:32
 44/50 anonim ***** válasza:
Ja, az kimaradt, hogy amikor leérett a málna, a nagyszülőknek nem volt dolga és oda is sokat mentem :)
2011. júl. 5. 22:36
 45/50 A kérdező kommentje:
Hát szerintem úgy ahogy van hülyeség!! Például én is sokat voltam egyedül vagy a nővéremmel és nem lett semmi bajunk...
2011. júl. 9. 19:44
 46/50 anonim ***** válasza:
100%

A tanároknak sincs több szabadságuk, mint másoknak. Két hetet dolgoznak még iskolavégzés után és iskolakezdés előtt, dolgoznak nyáron a napközis táborban, és az őszi iskolakezdés előtt két héttel már bejárnak. És ne azok mondják, hogy a tanárok így meg úgy, akik nem bírnak egy vagy két gyerekkel, mivel nekik 30 gyerekkel kell bírniuk!

Én sokat voltam egyedül a nyáron, és semmi bajom nem lett. Mindig elvettek a nyári szünetből, és nem pótolták be sehol.

Higgyétek el, hogy a gyerekek nem kis felnőttek, akik 40 fokban is tudnak figyelni és tanulni. Ők nem tudnak figyelni 40 fokban, különösen a tanév végén, nyűgösek, minden bajuk van. Ilyen körülmények között az iskola csak gyermekmegőrzőnek lenne jó, a legtöbbjük mindent elfelejtene, amit májustól kezdve tanítottak neki. Kivéve egyeseket, akiknek nagy előnyükre lenne.

Úgy kellene szervezni, hogy a rendes tananyagot át tudják venni április végéig, utána csak gyakorolni kellene, vagy kiegészítő anyagot venni, ami a többségnek csak érdekesség, de az érdeklődőeknek segítség lenne. Erre az időszakra lehetne osztálykirándulást is szervezni, amikor is az egész osztály valamelyik tavunk partján punnyad, mert rendes tanulásról nem igazán lehet szó.

2011. júl. 9. 20:44
 47/50 anonim ***** válasza:
56%
Azt hiszem az utolsó hozzászóló megadta az egyetlen értelmes választ :)
2011. júl. 9. 22:42
 48/50 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek az utolsóval. : )
2011. júl. 11. 16:31
 49/50 anonim ***** válasza:
56%

Ezt a (g e c i) fideszt már valaki tapossa el, mert olyan hülyeségeket csinálnak, hogy az Isten olyat nem látott !!ÉBRESZTŐ EMBEREK !!!!!!!!

Bocsi, de nem akarok politizálni. Szerintem is hülyeség ezen változtatni, mert nyár az nyár és az azért van, hogy kitudják pihenni a tanulók a suli fáradalmait.

2011. júl. 12. 20:46
 50/50 A kérdező kommentje:
Utolsó szimpi vagy. :D
2011. júl. 12. 23:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!