"Pokorni Zoltán elképzelése szerint nyáron a jelenleginél tovább tarthatna a tanév, az évközi szünetek pedig megnyúlhatnának. " Ti mit gondoltok erről?
"Te azt gondolod hogy olyan élvezetes ücsörögni az iskolapadban miközben odakint hétágra süt a nap"
Te értelmezted, amit írtam?
Ezek szerint tényleg nem sikerült értelmezni.
Odaírtam, hogy ha azt másképp osztanák be, emellett írtam, hogy én is ellenzem a nyári dögmelegben való tanítást. De ha nem érted, akkor lehet jobb ezt nem rátok, hanem idősebb emberekre bízni.
Nyáron így is van egy bő 2 hónapos szabadidőtök, ha te ebbe nem tudsz egy barátokkal való nyaralást beszúrni...
A diákok hatalmas része egész nyáron csak otthon ül a gép és a tv előtt, semmit nem csinál. Nyilván vannak akik dolgoznak, tanulnak stb. mellette, de hatalmas részük semmit nem csinál szó szerint. Nyár végén már nincs olyan borzasztó meleg, az az 1-2 hét pedig nagyon tud hiányozni év végén. Persze nyilván titeket diákokat ez nem érdekel, hogy na puffneki, nem vettünk át 1-1 anyagot a tárgyakból, de eljön az idő, amikor nagyon hiányozna.
Pokorninak főjön a feje a melegben! Meg kell nézni, hogy az olaszoknál milyen az éghajlat, nem véletlenül fejezik be ők is hamarabb, mint az átlag.
Maximum 1 héttel, ha meghosszabbítják a tanítást, az még belefér és akkor azt az 5 szünnapot szétdobják év közben (pl. tavaszi szünet lehetne kicsit hosszabb).
De a legjobb, ha így hagyják, ahogy most van, nem ez a magyar oktatás legfőbb problémája.
(egy idén érettségiző)
Minden felvetésre úgy reagálsz, mintha az egész nyári szünet beszüntetéséről lenne szó. Nem egész hónapok elvételéről lenne szó, hanem 1-2 hétről. Ezt sem feltétlen teljes egészében, hanem kis átszervezésekkel.
Hidd el, átérzem a probléma súlyát, voltam én is iskolás, tudom milyen várni a nyarat, és ölni tudtam volna, ha el akarták volna venni.
De ha őszintén magadba nézel, rájöhetsz, a nagy regenerálódás úgysem tart 2,5 hónapig, és van egy csomó idő, amikor már rég kipihented magad és nem csinálsz jóformán semmit, csak döglesz egész nap. Ha rád konkrétan nem is igaz, de a gyerekek nagyon nagy része csak ül a tv előtt, mert unatkozik. Szerinted ez jobb nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!