Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » "Pokorni Zoltán elképzelése...

"Pokorni Zoltán elképzelése szerint nyáron a jelenleginél tovább tarthatna a tanév, az évközi szünetek pedig megnyúlhatnának. " Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Szerintem értelmetlen és borzalmas cselekedet lenne... Habár kis kormányunknak nem ez lenne az első ilyen húzása.
2011. jún. 28. 13:08
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
Lány, fiú mindegy. Na hát nem érdekes, úgyse mi döntjük el.
2011. jún. 30. 13:33
 32/50 anonim ***** válasza:
Azért megkérdezném tisztelettel, aki ezt az ötletet támogatja, az mit szólna ahhoz, ha az ő szabadságából vennének el?
2011. jún. 30. 14:54
 33/50 anonim ***** válasza:
A tanaroknak is annyi szabadsaga lesz, mint barmely mas embernek. Nem ertem ezen mi a problema. Nem tudom, on-e az igazgato, aki mar valaszolt, az en noverem nem igazgato "csak" tanar, de o sincs felhaborodva, a szabadsaga semmivel sem lenne kevesebb, mint anyukamnak 40 eves munkaviszonnyal.
2011. jún. 30. 16:10
 34/50 A kérdező kommentje:
Úgy is többen vannak azok akik ezt nem támogatják, péládul az én szüleim sem mert nem abban lelik az örömüket ha kitolhatnak a fiatalabbakkal. De nem mi düntjük el úgysem, szóval én nem akarok a világért sem vitázni csak azt hittem ez olyan kérdés amiben egységesen mindenki úgy gondolja hogy baromság. Dehát tévedtem. :DD
2011. jún. 30. 16:41
 35/50 anonim ***** válasza:
63%
Igen, ez baromság! :D
2011. jún. 30. 17:34
 36/50 anonim ***** válasza:
Erdekes, azon kivul, hogy "szegeny gyerekek" egy normalis ervet sem tudtal felhozni. Tobb millio gyerek tuleli a vilagban ezt a rettenetesen hosszu tanitast, sot mondok durvabbat, japanban szombaton is van iskola, delelott es delutan is. Az mar tenyleg mindennek a teteje! Pfujj!
2011. júl. 2. 07:51
 37/50 anonim ***** válasza:
Első hallásra tényleg rémesen hangzik ez a dolog, de végülis nem olyan logikátlan lépés. Én örülnék, ha hosszabb lenne a tavaszi szünet, és 2 hónap nyári szünet bőven elég. Bár azzal egyetértek, hogy a gyereket el lehet helyezni máshol is, nem csak az iskolában, ez nálunk itthon sosem volt probléma... Egyébként is úgy gondolom, aki gyereket vállal, tisztában van annak felelősségével, ha nem tud mit kezdeni a gyerekével nyáron, minek vállalta? De kizártnak tartom, hogy ne lehessen elhelyezni valahol, léteznek nagyszülők, rokonok, családbarátok, szomszédok, sőt direkt nyári szünetre kialakított napközik nagyon olcsón vagy teljesen ingyen. Úgyhogy szerintem az nem érv, hogy azért legyen rövidebb a nyár, mert a kedves szülő nem tud mit kezdeni a gyerekkel...
2011. júl. 5. 16:37
 38/50 anonim ***** válasza:

Nem értem mi ez a felháborodás komolyan mondom. Én egyetemista vagyok, de egyáltalán nem zavart volna, ha anno a tavaszi vagy a téli szünet hosszabb és a nyári rövidebb. Én őszintén szólva visszasírom a gimis és általános iskolás éveket, amikor semmittevéssel mentek el a szünetek... Most volt, hogy 40 fokban ültem itthon és tanultam a vizsgáimra, jelentem még mindig élek, ahogy több ezer egyetemista rajtam kívül. :) A felnőttek/szülők is dolgoznak 40 fokban, ők sem halnak bele, akkor nem hiszem hogy a gyerekeknek annyira megterhelő lenne plusz 1-1 hetet kibírni, amit év közben úgyis visszakapnak.

Kedves utolsó válaszoló! Ugye te sem gondolod komolyan, hogy emiatt ne vállaljanak az emberek gyereket?? Az még is kinek lenne jó? Igenis vannak nehéz helyzetek egy család életében, amit meg KELL oldani, ez lehet anyagi nehézség, vagy éppen az is, hogy a gyereket nincs kire bízni a nyáron! Ezek a dolgot sosem mennek könnyen, de valamit tenni kell. Ha ebből indulunk ki, akkor senki ne vállaljon gyereket, mert nem tudhatja mi lesz holnap... A rokonok nem állhatnak mindig készenlétben, pláne hogy legtöbb esetben ők is dolgoznak! Ha egy átlagos családot nézünk, ott a szülők max 2-3 hét szabit kapnak, ami azt jelenti, hogy 2 hét anyukával, 2 hét apukával, 1 hét közös nyaralás, a többit meg oldják meg úgy ahogy tudják! Ha nincs nagyszülő, vagy ők is dolgoznak, akkor ott a lehetőség a napközire (teszem hozzá ennyi erővel iskolába is mehetne a gyerek), számoljunk bele mondjuk 1 max 2 hét tábort, ennél úgysincs több pénz egy átlag családban (sokszor még ennyi sem) és akkor még mindig ott van 3-4 hét, amikor mit kezd az ember a gyerekkel? Lehet mellé "bébiszittert" fogadni... erre szerinted kinek van pénze? Ha rokonokra, barátokra lehet számítani, akkor sem passzolhatja le az ember nekik hetekre, amikor esetleg ők is pihenni szeretnének!

Nekem szerencsére volt anno egy nyugdíjas nagyim, akinél eltölthettem az egész nyarat és nem volt ilyen probléma, viszont abszolút átérzem azon családok helyzetét, ahol ilyen időtartamra nem tudják megoldani a felügyeletet, míg mondjuk év közben elszórtan 2-3 napra igen.

Hidd el az életben sokkal nagyobb problémáid is lesznek ennél, bár most nyilván nem így gondolod. Éppen elég probléma ez a szülőknek, ha nincs egy nagyi aki tárt karokkal várja az unokákat. Szerencsére nem a diákok fognak dönteni ebben a helyzetben! Én egyértelműen támogatom a dolgot és akkor is támogatnám, ha ez az én "szabad nyaramat" érintené.

2011. júl. 5. 17:30
 39/50 A kérdező kommentje:
Rendben, támogasd... :D Stréber.
2011. júl. 5. 17:57
 40/50 anonim ***** válasza:
Majd egyszer rájössz, hogy az általad stréberségnek nevezett tulajdonság hosszútávon igen kifizetődő, így egyáltalán nem veszem sértésnek ezen kijelentést, sőt...! :)
2011. júl. 5. 18:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!